IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Wordpress Wordpress hakkında tema, eklenti veya sorunlarına bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

9Beğeni(ler)
  • 8 Post By ZaLim
  • 1 Post By Chelt


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Ocak 2022, 00:19   #1
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow Wordpress 5.9 Gecikmeli Olarak Yayınlandı

Daha önce aralık ayında yayınlanacağı açıklanan Wordpress 5.9 sürümü 1 ay gecikmeli olarak yayınlandı. Wordpress'in bu sürümünde göze çarpan bir çok yenilik ve öne çıkan gelişmiş bloklama sistemi tamamıyla kullanıcıların rahat bir şekilde kullanabilmesi için uyarlandı.

Wordpress 5.9 Sürümü Yenilikleri Nelerdir?

Yirmi Yirmi İki Temasına Merhaba Deyin
Ve WordPress tarihindeki ilk varsayılan blok temasına merhaba deyin. Bu, yalnızca yeni bir varsayılan temadan daha fazlası. WordPress temalarıyla çalışmanın yepyeni bir yolu.

Blok temalar, renk şemaları ve yazı tipi kombinasyonlarından sayfa şablonlarına ve görüntü filtrelerine kadar çok çeşitli görsel seçenekleri sunar; hepsi bir arada, site düzenleme arayüzünde. Tek bir yerde değişiklik yaparak, Yirmi Yirmi ve Yirmi İki markanız veya diğer web siteleriyle aynı görünümü ve hissi verebilirsiniz veya sitenize başka bir yöne yönelebilirsiniz.

Yirmi Yirmi İki teması zaten sizin için mevcut. WordPress 5.9 ile yüklenmiş olarak geldi ve onu diğer yüklü temalarınız ile birlikte bulacaksınız.

Wordpress 5.9 Gecikmeli Olarak Yayınlandı

Kişisel boya kutunuz sizi bekliyor

Tam site düzenleme özellikleri için oluşturulmuş daha fazla blok tema, Tema dizininde, Yirmi Yirmi İki temasının yanı sıra keşfedilmeyi bekliyor. Daha fazlasının gelmesini bekleyin!

Bu temalardan birini kullandığınızda özelleştiriciye ihtiyacınız kalmıyor. Bunun yerine site düzenleyici içindeki Stiller ara yüzünün gücüne sahipsiniz. Yirmi Yirmi İki'de olduğu gibi, sitenizin görünümünü, elinizin altında bulunan araçlarla akışkan bir arayüzde geliştirebilirsiniz.

Wordpress 5.9 Gecikmeli Olarak Yayınlandı

Gezinme bloğu

Bloklar, kullanıcı deneyiminin kalbi olan site dolaşımına gelir.

Yeni gezinme bloğu size seçim yapma gücü verir: her zaman açık olan duyarlı bir menü veya kullanıcınızın ekran boyutuna uyum sağlayan bir menü. Ne oluşturursanız oluşturun, ister yepyeni bir şablonda isterse temaları değiştirdikten sonra, istediğiniz yerde yeniden kullanmak için orada olduğunu bilin.

Wordpress 5.9 Gecikmeli Olarak Yayınlandı


Daha fazla iyileştirmeler ve güncellemeler

Daha iyi blok kontrolleri

Sadece görünümü değil, ayrıntılara önem verdiğinizi gösteren cilayı da elde etmenize yardımcı olmak için WordPress 5.9, yeni tipografi araçları, esnek düzen kontrolleri ve boşluk, kenarlıklar ve daha fazlası gibi ayrıntılar üzerinde daha hassas kontrol sunar.

Wordpress 5.9 Gecikmeli Olarak Yayınlandı

Modellerin gücü


WordPress model dizini, size zaman kazandırmak ve temel site işlevselliği eklemek için oluşturulmuş çok çeşitli blok modelerinin evidir ve bunları uygun gördüğünüz şekilde düzenleyebilirsiniz. Temanız için üst kısım veya alt kısımda farklı bir şeye mi ihtiyacınız var? Birkaç tıklamayla yenisiyle değiştirin.

İnce ayrıntıları görmeniz için sizi içine çeken tam ekrana yakın bir görünümle, model gezgini, modelleri karşılaştırmayı ve kullanıcılarınızın beklediğini seçmeyi kolaylaştırır.

Wordpress 5.9 Gecikmeli Olarak Yayınlandı

Yenilenmiş liste görünümü

5.9'da liste görünümü, içeriğinizi tam olarak istediğiniz yere sürükleyip bırakmanıza olanak tanır. Karmaşık belgeleri yönetmek de daha kolaydır: basit kontroller, sitenizi oluştururken bölümleri genişletmenize ve daraltmanıza olanak tanır ve kullanıcıların sayfada gezinmesine yardımcı olmak için bloklarınıza HTML çapaları eklemenize izin verir.

Wordpress 5.9 Gecikmeli Olarak Yayınlandı

Daha iyi bir galeri bloğu

Bir galeri bloğundaki her görüntüye, görsel bloğunda yaptığınız gibi davranın.

Galerinizdeki her görseli bir sonrakinden farklı şekilde (örneğin farklı kırpma veya çift tonlarla) biçimlendirin veya hepsini aynı yapın ve sürükle ve bırak ile düzeni değiştirin.

Wordpress 5.9 Gecikmeli Olarak Yayınlandı


Geliştiriciler için WordPress 5.9

Blok temaları ile tanışın

Tema oluşturmanın yeni bir yolu: Blok temaları, sitenizin tamamını yapılandıran şablonları tanımlamak için blokları kullanır. Yeni şablonlar ve şablon bölümleri HTML'de tanımlanmıştır ve theme.json'da sunulan özel stili kullanır.

Bir blok için birden çok stil dosyası

Artık blok başına birden fazla stil dosyası kaydedebilirsiniz. Bunu, yazdığınız bloklar arasında stilleri paylaşmak veya tek tek bloklar için stilleri yüklemek için kullanabilirsiniz, böylece stilleriniz yalnızca blok kullanıldığında yüklenir.


Blok seviyesi kilitleme

Artık sadece block.json içindeki ayarlarına bir lock niteliği ekleyerek herhangi bir bloğu (veya birkaçını) bir model içinde kilitleyebilirsiniz. Site editörlerinin içeriklerine uyum sağlaması için modelin geri kalanını serbest bırakabilirsiniz.

Yeniden düzenlenmiş bir galeri bloğu

Yukarıda listelenen galeri bloğundaki değişiklikler, neredeyse tamamlanmış bir yeniden düzenlemenin sonucudur. Galeri blok işlevi üzerine bir eklenti veya tema oluşturdunuz mu?

Daha fazlası için alan rehberine bir bakın!

WordPress Alan Rehberininin son sürümünü inceleyin. Bu rehberde her değişiklik ile ilgili bilmek isteyebileceğiniz geliştirici notlarını bulabilirsiniz.

Bakınız; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 28 Ocak 2022, 15:20   #2
Mix
★ GeneraL ★
Mix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık, paylaşım için teşekkür ederim. Bu sürümü hemen denicem.

 
Alt 28 Ocak 2022, 15:25   #3
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

paylasim icin tesekkürler

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 28 Ocak 2022, 15:26   #4
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık, paylaşımınız için teşekkürler.

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 28 Ocak 2022, 15:46   #5
소망
Chelt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

2012 yılından beri Wordpress altında kendi kişisel web sitemi kontrol ediyorum. Hobi olarak Hosting işi yapmama sebep olan ve boza boza yeniden düzeltme yaparak wordpress üzerinde çokça deneyimim var.

Güncelleme gecikmeli de olsa bizleri sevindirdi.

 
Alt 28 Ocak 2022, 16:37   #6
Standart

emegine saglik

________________

No MoRe DramA
 
Alt 28 Ocak 2022, 21:07   #7
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Blok temalar, renk şemaları ve yazı tipi kombinasyonlarından sayfa şablonlarına ve görüntü filtrelerine kadar çok çeşitli görsel seçenekleri sunar

Özellikle tema üzerinde bir çok değişiklik yaparak hepsinin bir ara da olması daha iyi olmuş. Bilği için teşekkür ederiz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

~ E & B ~
 
Alt 29 Ocak 2022, 16:51   #8
Ada
Banlı Üye
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Webte herkezin görsel yükleme tekniği genelde farklı oluyor. Yani siteler için çok bilgilendirici bir paylaşım olmuş. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine ve yüreğine sağlık.

 
Alt 29 Ocak 2022, 23:38   #9
Standart

Şu Wordpress'te olmasa biz tasarımcılar napardı. Emeğine sağlık. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

 
Alt 30 Ocak 2022, 08:04   #10
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Geç güncelleme olsa da olmasa da her zaman her şekilde wordpress farkını ve kullanıcı dostluğunu ortaya koyuyor. Emeğine sağlık

________________

Wordpress 5.9 Gecikmeli Olarak Yayınlandı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:43.