IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Webmaster Genel Webmasterların fikir alışverişi yapabileceği konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By ExCaLuBuR
  • 1 Post By Reyhan
  • 1 Post By WildCat


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Temmuz 2021, 12:13   #1
Standart Adaptive Web Site Tasarımı Nedir?

Adaptive web tasarım, bir tasarım düzenini ve görüntülenecek birkaç farklı boyutu seçen bir sunucu tarafı algılama işlemidir. Responsive tasarım düzeni dahil olmak üzere tüm web tasarım düzenleri kullanılabilir. Adaptive tasarım, sitenin farklı sürümlerini ortak ekran boyutlarına ve çözünürlüklerine göre farklı cihazlara sunacaktır.

Adaptive Web Site Tasarımı Nedir?

Adaptive tasarım, farklı ekran boyutlarına da adapte olan responsive tasarıma benzer. Bununla birlikte, adaptive ve responsive tasarım arasındaki fark, içeriğin responsive tasarımda dinamik bir şekilde hareket ederken, adaptive tasarımda sabit bir düzen boyutunu takip etmesidir. Başka bir deyişle, adaptive tasarım birkaç sabit düzen kullanır ve ardından geçerli ekran boyutu için en iyi düzeni seçer.

Diğer yandan, responsive tasarım, ekran boyutuna göre yeniden boyutlandırılan tek bir düzen kullanır.

Adaptive tasarımı, responsive tasarımdan ayıran tek fark, tasarımın tek bedene uyarlanmış bir yaklaşımdan ziyade bir cihaz bakış açısından bakılmasıdır.

Adaptive tasarımda, en yaygın 6 ekran genişliği için 6 tasarım, 320px, 480px, 760px, 960px, 1200px ve 1600 piksel, tasarımcılar için standart bir uygulamadır.

Adaptive Tasarım Teknik Özellikler

Adaptive web tasarım, her zaman değişen bir düzen olmadığı için responsive tasarımdan farklıdır. Bunun yerine, çoklu ekran boyutları için birkaç farklı düzen vardır ve kullanılan düzen, kullanılan ekran boyutuna bağlıdır. Örneğin, her biri önceden yapılmış olan cep telefonları, tabletler ve masaüstü bilgisayarlar için belirli bir düzen olabilir.

Bu üç tasarım, biri siteyi ziyaret edene kadar beklemede kalır. Site, kullanılan cihazın türünü algılar ve bu cihaz için önceden belirlenmiş düzeni sunar. Bu yüzden, birkaç farklı büyüklükteki çemberden geçen tek bir top yerine, çember boyutuna bağlı olarak kullanmak için birkaç farklı topun olacak.

Adaptive tasarım (teorik olarak), kullanıcının arayüz oluşturmak için kullandığı cihazlara göre en iyi kullanıcı deneyimini sağlayacaktır. Bir ekranın masaüstü tasarımından daha küçük bir cihaza ölçeklendiği, responsive tasarımdan farklı olarak, adaptif tasarım size özel çözümler sunar. Adından da anlaşılacağı gibi, kullanıcının durumsal ihtiyaçlarına göre adapte eder.

Tasarımcılar olarak, tasarım dokunuşumuzu kolaylaştırarak kullanıcılara mobil cihazlarda ihtiyaçlarının karşıladığını gösterebiliriz.

Bu arada, masaüstü kullanıcıları için de aynısını yapabiliriz. Sitenin en düşük çözünürlükteki sürümü ile başlıyoruz ve en yüksek seviyeye çıkıyoruz. Altı tasarım mevcut standarttır, ancak kullanıcılarınızın verilerine bağlı olarak daha az tasarım kullanabilirsiniz.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.

Konu ExCaLuBuR tarafından (13 Mart 2023 Saat 23:06 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 17 Ağustos 2021, 00:16   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 17 Ağustos 2021, 00:17   #3
Standart

emeginize saglik

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:08.