IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Webmaster Genel Webmasterların fikir alışverişi yapabileceği konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

4Beğeni(ler)
  • 1 Post By ExCaLuBuR
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Beatrice


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Haziran 2021, 00:27   #1
Standart Web Tasarımınızı Yaptırırken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

Genelde web sitesi kurmak isteyenler bu konuda hizmet almak için web tasarım firmaları ve ya bireysel çalışan web tasarımcılarından hizmet alırlar.

Nasıl bir site istediklerini anlatsalar dahi bazen istedikleri olmaz. Bunun sonucunda maddi ve zaman kaybı yaşanır. Amatörce web sitesi tasarımı yaparım diyenlere sakın bakmayın bu işler öyle kolay değil.

Şirket ve ya kişisel kullanım için oluşturduğunuz web siteniz işinin ehli olmayan ellere teslim edilirse siz istediğiniz kitleye ulaşamaz ve böylece siteden istediğiniz verimi alamazsınız. Çünkü bir web sitesi sizin firmanızın ya da şahsınızın kişisel durumunu ürettiği ve pazarlamak istediği fikir ya da ürünü temsil eder.

Yanlış kişilerce yanlış yapılan web siteleri kullanıcıya sizin anlatmak istediğiniz fikri ulaştıramayacağından siteniz işlevsiz kalır. İnternet kullanımı yaygınlaştıkça kullanıcılar dada da bilinçli ve ne aradığını neden aradığını sorgulayan kişilerden oluşuyor.

Bazen bir logo ile ana fikrinizi anlatabilirken bazen de web sitenizde kullandığınız renklerle kullanıcıyı sitenize çekmeyi ve web sitenizde gezinmesini sağlamayı başarırsınız. Her işin erbabı başka olur elbette web tasarımcılığı da öyle her aklına esenin yapabileceği bir iş değildir.

Web tasarımda isim yapmış firma ya da serbest çalışan tasarımcıları araştırın. Mesela web siteleri arasında dolaşın tasarımından en etkilendiklerinizi belirleyip tasarımcısı kim onu öğrenin ve o kişi ya da firma ile iletişime geçin.

Görüştüğünüz tasarımcıdan size daha önce yaptığı çalışmaların örneklerini göstermesini rica edin ve yaptığı çalışmaları inceleyin. Eğer birlikte çalışmaya karar verirseniz tasarımcınızın sizinle fikir alışverişinde bulunup bulunmadığına çok dikkat edin.

Sizin yapmasını istediğiniz şeyler konusunda baştan savma geçiştirici laflarla sizi oyalayan bir tasarımcı ne istediğinizi bilmediğinden kendi hayalindeki siteyi size pazarlayacaktır buna asla müsaade etmeyin. Sitenizde kalabalık ve karmaşık bir görüntüyü engellemek için en fazla 3 renk kullanın.

Web sitenizde logoya çok dikkat edin logonuz sizin yada firmanızın yansıması olacak. Anlaşma şartlarınızı mutlaka sözleşmeye dökün her iki taraf için de bu en iyisi.

Web sitenizi kendi adınıza tescil ettirin. Google’ın web sitelerinde dikkat ettiği unsurlar ile ilgili bilgi edinin. Siteniz tüm browser’larda çalıştığına emin olun. Sitenizde kullanmak istediğiniz resimlerden birer örnek değil birkaç örnek verin tasarımcınıza uygun olanı seçip kullanabilsin. Sitenizin değişik ekran çözünürlüklerinde nasıl göründüğünü test edin.

Web sitenizde sizi ve ya firmanızı yansıtmayan gereksiz hiçbir şey olmamalı görsel veya yazı ile buna dikkat edin.

Ne İstediğinizi İyi Belirleyin Ve Web Sitenizde Olması Gerekenleri Not Edin

Her konuda olduğu gibi web sitesi kurma konusunda da önce ne istediğinizi belirleyin hayalinizdeki web sitesinin nasıl olması gerektiğini düşünüyorsanız ayrıntıları en ince detayına kadar kafanızda netleştirin.

Daha sonra elinize bir kağıt kalem alın ve birkaç ana başlıkta sitenizi taslak olarak nasıl istediğinizi sorun kendinize. Standart sorulması gereken sorulardan örnek verecek olursak.
  • Sitenizde kullanacağınız linkler neler olabilir
  • Siteniz sizin internet yüzünüz olacağına göre tasarımı sizi anlatmalı.
  • Siteniz ile ilgili kullanmak istediğiniz renkleri belirleyin ve hangi renk neyi anlatır araştırın.
  • Bu sitenin size nasıl katkı sağlaması gerektiğini belirleyin.
  • Hitap edeceğiniz kitleyi belirleyin ve ona göre bir web sitesi tasarımı isteyin tasarımcınızdan.
  • Web siteniz ile ileriye dönük ne gibi gelişmeler elde etmek istediğinizi belirleyin.
  • Eğer bir şirket için web sitesi kurmak istiyorsanız ürünlerinizin fiyat politikası hangi kitleye hitap ediyor onu tespit edin.
  • Kişisel düşüncelerinizi aktardığınız ( blog vari )bir web sitesi kuruyorsanız siz olsanız nasıl siteler ilginizi çeker onu düşünün.


Tüm bu analizler web siteniz için çok önemli. Bu ayrıntıları unutmadan web sitenizi oluşturursanız istediğiniz hedefe ulaşmamanız mümkün değil. İyi bir web sitesi için iyi araştırma şart.
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 
Alt 13 Haziran 2021, 03:48   #2
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

pylasim icin tesekkürler

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 24 Haziran 2021, 08:00   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel bilği paylaşımı için teşekkür ederiz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

~ E & B ~
 
Alt 24 Haziran 2021, 09:13   #4
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:09.