IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Webmaster Genel Webmasterların fikir alışverişi yapabileceği konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By Artist
  • 1 Post By She
  • 1 Post By WildCat


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Haziran 2021, 00:56   #1
Standart Litespeed Nedir? Litespeed Kurulumu Nasıl Yapılır?

Litespeed için kısaca bir web server yazılımı olduğunu söyleyebiliriz. Bu yazılım, çok fazla ziyaretçisi olan ve yüksek kaynak tüketimi olan sunucular için kullanılır. Yüksek performansı ile oldukça yaygın olarak tercih edilen bir web server’dır.

En sağlıklı web server türlerinden biri olduğu bilinen Litespeed’in kullanımı ücretlidir. Ancak özellikle yüksek ziyaretçi oranları olan siteler için vazgeçilmez durumdadır.


Litespeed Nedir? Litespeed Kurulumu Nasıl Yapılır?

Litespeed; Direct Admin, Plesk Panel ve cPanel üzerine kurulabilir.

Daha yüksek performansın amaçlandığı durumlarda stabil olarak cPanel/WHM’de kullanılması önerilmektedir. Litespeed kullanmanın en önemli amacı sunucunun yükünü azaltmaktır. Bu nedenle kullanımı esnasında hangi senaryoların performansı artıracağının titizlikle hesaplanması gerekir.

Günümüzde yüksek performansı amaçlayan pek çok kişi Linux tabanlı sunucularında Apache Server yerine Litespeed’i kurmayı tercih etmektedir.

Eğer siz de daha önce Apache Server kullanıyorduysanız ve Litespeed’e geçmeye karar verdiyseniz, işinizin oldukça kolay olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü bu geçişi yaparken işletim sisteminiz ya da diğer farklı detaylar üzerinde herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yok.

Dikkat etmeniz gereken tek konu, Litespeed alırken sunucunuzun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanız ve buna bağlı olarak ücretli bir program olan Litespeed’in sunucunuza uygun olan versiyonunu tercih etmeniz.

Litespeed ya da Litespeed Web Server olarak telaffuz edilen bu web server’ı rakiplerinden ayıran pek çok avantajı bulunuyor. Şimdi bu avantajlara bir göz atalım:
  • Litespeed performansı için rahatlıkla üstün performans diyebiliriz. Apache Server ile karşılaştırdığımızda, Litespeed’in PHP konusunda da daha hızlı olduğunu görüyoruz. Ayrıca ister WordPress, ister Joomla, ister Drupal altyapılı bir web siteniz olsun, Litespeed’i bunların tamamı için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Karşılaşacağınız senaryo ideal bir barındırma oranı ve yüksek güvenlik performansı olacaktır.
  • Daha önce Apache Web Server kullandığınız sistemler üzerinde herhangi bir değişiklik yapmadan Litespeed kullanabilirsiniz. Çünkü tamamen uyumlu bir web sunucusudur. Bu web sunucusu Direct Admin, Plesk ve cPanel ile de uyumlu olarak çalışır.
  • Daha önce de bahsettiğimiz gibi son derece yüksek performanslı bir web sunucusudur. Sunucunuzun üzerinde aynı anda yüzlerce işlem yapılsa da, Litespeed minimum bellek CPU kullanımı yapar. Böylece sitenizin ziyaretleri herhangi bir hız düşümüne maruz kalmadan sitenizde rahatlıkla işlemlerini yapabilirler.
  • Bu web sunucusu anti-Ddos sistemi ile IP başına bağlantı ve trafik gibi tüm ince detayları size sunabilir. Böylelikle sitenizi rahatlıkla analiz edebilirsiniz.

Litespeed kurulumu nasıl yapılır?

Bunun için öncelikle Litespeed özelliğine sahip olan bir Hosting firmasından hizmet almanız gerekli.

Ardından yapmanız gereken bu web sunucusunu kullanabilmek için gerekli olan lisansı almak. Paket kurulumu için şu komutu çalıştırmalısınız:

HTML-Kodu

cd /usr/src

HTML-Kodu

wget http://www.litespeedtech.com/packages/cpanel/lsws_whm_plugin_install.sh

HTML-Kodu

chmod 700 lsws_whm_plugin_install.sh

HTML-Kodu

./lsws_whm_plugin_install.sh

HTML-Kodu

rm -f lsws_whm_plugin_install.sh
Komutu çalıştırmanızdan sonra Litespeed, panelinize otomatik olarak eklenecektir. Eğer otomatik olarak eklenmediğini görürseniz eklentiler sekmenize bakmalısınız. Ardından yapılandırmanızı kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Sunucunuzda Litespeed kullanmanız, sisteminizi büyük ölçüde rahatlatacaktır. Web sitesi kullanıcıları için hız ve aksamasız işlem yapmak son derece önemli olduğundan, özellikle yüksek sayıda ziyaretçisi olan siteleri için bu web sunucusunu tavsiye ediyoruz.

Litespeed’i kullanmaya başladıktan sonra sitenizin performansının yaklaşık %60 oranında rahatladığını göreceksiniz. Bu oran, web sitesi kullanıcıları için oldukça önemli bir rakamdır. Web sitesi kullanıcılarınıza en iyi hizmeti vermek için bu web sunucusuna bir şans vermenizi öneririz.

Alıntı:
isimtescil
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 
Alt 05 Haziran 2021, 01:00   #2
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

________________

Litespeed Nedir? Litespeed Kurulumu Nasıl Yapılır?
 
Alt 07 Temmuz 2021, 13:03   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık paylaşım için teşekkür ederiz

________________

~ E & B ~
 
Alt 08 Temmuz 2021, 14:03   #4
Standart

emeginize saglik guzel paylasim ayrica tsk ederiz

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:59.