IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Webmaster Genel Webmasterların fikir alışverişi yapabileceği konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Reyhan
  • 1 Post By She


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2021, 16:31   #1
Standart Resim Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Resim Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Resim optimizasyonu web sitenizde bulunan resimlerin, web site hızınızı etkilememesi için yapılan çalışmaların tümüdür. Bir web sitesinin resimler olmadan yazılı bir A4 kağıdından çok farklı olmayacağını hayal etmek zor değil. Fakat günümüzde sadece resimlerin var olmasından ziyade bu görsellerin kaliteli olması da oldukça önemli. Görselleri kullanarak içeriğinizi daha verimli bir hale getirebilir ve etkisini artırabilirsiniz. Kaliteli olarak tasarlanmış resimler trafiğinizin artmasına da yardımcı olabilir.

Kalitesiz olan görseller de aynı şekilde trafik kaybetmenize ve ziyaretçilerinize olumsuz bir deneyim yaşatmaktan öteye geçemiyor malesef. Tam bu noktada kaliteli görselleri web sitenizde yayınlarken site hızı bazı teknik sorunların da önüne geçmeniz gerekiyor. Kaliteli resimleri kullanırken web sitenizi yavaşlatırsanız gelen ziyaretçi sayfanızın açılmasını dahi beklemeyebilir.

Resim Optimizasyonu Niçin Gerekli

Resim optimizasyonu uygulanmadığında web sitenizin yüklenme hızı sorunları ile karşılaşması muhtemel. Bu nedenle resimlerin içerikte etkisinin yanı sıra gereksiz bir şekilde yer kaplamasının önüne geçmeniz gerekiyor. Bunu nasıl yapacağınızı merak ediyorsanız içeriğimizi okumaya devam edin.

Optimizasyonun Faydaları Nelerdir ?

Hızlı Bir Web Sitesi

Ziyaretçileriniz sitenize girmeye başladığında vakit kaybetmeden sonuca erişmek ister. Fakat resim optimizasyonu olmayan bir web sitesinde bu süre uzayacağı için çoğu kullanıcı sayfa görüntüsü alamadan sitenizi terk eder. Bu da olumsuz bir kullanıcı deneyimini beraberinde getirir.

Daha İyi Bir Sunucu Deneyimi

Sunucunuz ne kadar performanslı olursa olsun webin de bir doğası var. Yüksek boyutlardaki görseller yükleme süresini artırır fakat siz bu boyutları optimize ederseniz daha performanslı ve yorulmayan bir sunucu deneyimine de kavuşursunuz.

Arama Sıralamanızın Yükselmesine Fayda Sağlar

Arama motorları özellikle Google hızlı web sitelerini ödüllendirir, yavaş olanları ise uzun vadede cezalandırır. Bu nedenle resimlerin optimize edilmesi arama sonuçlarındaki yerinizi de olumlu anlamda etkiler. Performanslı ve ziyaretçisini hızı ile memnun eden web sitesi kullanıcı için değerli olduğu kadar arama motorları için de değerlidir.

Resim Optimizasyonu Nasıl Yapılır?

Resim Optimizasyonu İpuçları

Resimleri optimize ederken amaç; içerikteki etkisini ve kalitesini kaybettirmeden maksimum performansı sağlamaktır. Bu noktada resim optimizasyonunda işinizi kolaylaştıracak bazı ipuçları var.

Doğru Dosya Formatını Seçin

Günümüzde yaygın olarak web sitelerinde kullanılan iki format var: PNG ve JPG. PNG Formatlarını daha kaliteli olduğu için kullananlar olsa da JPG e göre daha yüksek boyutlara sahip oldukları için çok fazla önermediğimiz bir format. Bunun yerine kaliteli JPG formatlar kullanabilirsiniz. Emin olun ikisinin arasındaki fark ziyaretçi tarafından çoğu zaman anlaşılmayacaktır.

Resimlerinizi Sıkıştırın

Resimlerin web sitesine yüklenmeden önce sıkıştırılarak boyutlarının düşürülmesi oldukça önemli. Bu noktada kullanılan programların özellikleri olduğu gibi hızlı bir şekilde yapacağınız online resim sıkıştırma servisleri de mevcut.

Resimleri En Uygun Görünüm İçin Tekrar Boyutlandırın

Resimleri optimize ederken kullanıcıların çoğu boyut kavramına çok dikkat etmiyor. Örneğin web sitenizdeki slayt alanı 1680 x 600 px boyutlarında ise sizin 3200 x 1200 px boyutlarında bir görseli bu alana yüklemenizin performansınızı olumsuz etkilemesi dışında bir etkisi yok. Hangi boyutlarda görsele ihtiyacınız varsa o boyutlarda tasarlayarak ve bir önceki maddedeki sıkıştırma uygulamasını yaparak kullanın.

Bu noktada mobil tasarımdaki boyutları da unutmamanızı önemle hatırlatırız.

Resim Başlıklarını Düzenleyin

Resimlerinizin başlıklarını mutlaka kullanın. İçerik yönetim sistemlerinde bunu panelden yapabileceğiniz gibi, kodlama ile yapılan web sitelerinde title etiketini eklemeyi ve tabi içini doldurmayı unutmayın.

Kod

<img src=”…/resimadi.jpg” title=”resim başlık” alt=”resim açıklama”>
Resimlerin ALT Etiketlerini Mutlaka Ekleyin
Resimlerin alt etiketleri yani alternatif metin dediğimiz etiketler görsel arama sonuçlarındaki sıralamanız için önemli bir faktör. Bu nedenle hem title hem de alt etiketleri ile bu görselin ne olduğunu arama motorlarına anlatın. Bu hem o görselin görsel arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmasını kolaylaştıracağı gibi sitenizin genel seo sıralamasına da etki eder.

Kod

<img src=”…/resimadi.jpg” title=”resim başlık” alt=”resim açıklama”>
Doğru Dosya İsimleri Kullanın

Dosya isimleri ise başlık ve alt etiketleri gibi önemli bir faktör. Sitenize yükleyeceğiniz görsellere doğru isimleri verin. Sıralama faydalarının yanı sıra çok fazla içeriğe sahip olan web sitelerinde görsellerin bulunması ve revize edilmesi noktasında da size fayda sağlar.

Alıntı:
wibrit
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 
Alt 29 Mayıs 2021, 13:57   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel konuymuş. Emeğine sağlık Ercan

________________

ellerinde bir güldüm ,
soldum .
 
Alt 02 Haziran 2021, 22:29   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:01.