IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Webmaster Genel Webmasterların fikir alışverişi yapabileceği konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

16Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Mart 2021, 13:24   #1
Standart Web Sitesi Nasil Yapilir?

Web Sitesi Nedir?

Web sitesi, Internet sitesi ile ayni anlamda kullanilir ve bir markanin, firmanin Internet uzerinde bulunan vitrini olarak tanimlanabilir. Bir web sitesi, firma veya markanin hedef kitlesine aktarmak istedigi tum verileri icerisinde barindirir. Firmanin sundugu urun ve hizmetlerin aciklamalari, fiyatlari ve marka hikayesi gibi bilgileri, en iyi sekilde yansitmak icin kullanilir.

Firmalar, bu yol ile fiziksel sinirlarin otesine gecerek, istedikleri musterilere ulasma firsati yakalar. Eskiden bir web sitesi acmak oldukca maliyetli ve zor bir surec gerektirebiliyordu fakat gunumuzde gelistirilen web sitesi araclari ile oldukca kolay web sitesi acilabiliyor. Belirli kriterler goz onunde bulundurularak kolay bir sekilde internet sitesi tasarimi yapilabiliyor.



Web Sitesi Nasil Yapilir?
Bir web sitesi acmak icin, belirli tasarim noktalarina dikkat edilmesi gerekir. Bu detaylara dikkat etmek, sizin zaman kaybetmenizi onleyerek daha iyi bir internet sitesi olusturmanizda yardimci olur. Web sitesi yapmak icin farkli araclar kullanabilirsiniz. Bu araclar ile ilk amaciniz sitenizin arama motoru bir yapiya sahip olmasini saglamak olmalidir. Boyle bir web sitesi acmak, arama sonuclarinda daha ust siralarda yer almaniza yardimci olur.


Web sitesi acmak icin, markanizla uyumlu bir tasarim yapmaniz ziyaretcilerinizin dikkatini daha rahat cekmenize yardimci olur. Sectiginiz tasarimin zamanla gelistirilebilmesi ise markanin, firmanin gelecegi acisindan buyuk onem tasir. Sitenize gelecekte yapacaginiz eklemeler icin, site tasarimini bastan olusturmamaniz gerekir. Bu zaman kaybinin yasanmamasi icin tasarima onem verilmeli ve firmanin gelecegi dusunulerek web sitesi gelistirilmelidir.

Genel olarak Internet kullanicilari bir web sitesine tikladiktan sonra 8-10 saniye icerisinde site ile ilgili kararini vererek, islemlerini gerceklestirir. Ziyaretcilerin internet sitenizi 10 saniye icerisinde terk etmemesi icin sitenizin tasarimi onemlidir. Web sitesi acmak icin kullanilan renk, font ve gorseller, ziyaretcilerinizin dikkatini cekmenizi saglar.

Dogru tasarlanan bir site icerisinde ziyaretciler ortalamanin uzerinde vakit gecirir.

Web sitesi acmak istiyorsaniz oncelikle bu sitenin taslagini olusturarak ise baslayin. Bos bir kagit uzerine sitenizin yerlesimini basitce cizerek baslayabilirsiniz. Sayfa icerisinde hangi alana ne yerlestireceginizi belirlemeniz, web sitesi acmak icin bilgisayarinizin basina oturdugunuzda size rehberlik edecek ve zaman kazanmanizi saglayacaktir. Hangi renklerin ve yazi tipinin kullanilacagini belirlemek temel fakat onemli adimlardir.

Web Sitesi Tasariminda Nelere Dikkat Edilmelidir?
Sektorunde dikkat ceken bir web sitesi acmak icin minimalist bir tasarimi sitenizde kullanabilirsiniz. Cok fazla sayida renk kullanimi, web sitesi icerisinde karmasIkliga sebep olacagi icin, ziyaretcilerin hizli sekilde yorulmasina ve web sitesini terk etmelerine yol acabilir. Bu noktada markanizin veya firmanizin logosunda bulunan ana renkleri siteniz icerisinde kullanmak etkili bir yontem olabilir. Renklerin uyumlu olmasi ziyaretcilerin yorulmasini engeller.



Web sitesi acmak, firmaniz ile ilgili bilgileri hedef kitlenize ulastirmanizi saglar. Bu noktada ise kolay okunabilen ve insanlarin alisIk oldugu yazi fontlarini kullanmak onemli hale gelir. Insanlar urun ve hizmetlerinizi rahat bir sekilde okuyabilmeli ve bunlar hakkinda bilgi edinebilmelidir. KarmasIk ve zor okunan yazi fontlari kullanicilarin sIkilmasina yol acabilir. Bu yuzden italik ve ilginc yazi fontlarini tercih etmeyin.

Web sitesi acmak soz konusu ise her noktada ayni yazi stilini kullanmaniz, siteniz icerisinde bir butunluk yakalamanizi saglar. Basliklariniz ve icerikleriniz, tum site icerisinde, ayni buyuklukte ve stilde secilmelidir. Boylelikle goz yormayan ve rahat sekilde okunabilen bir web sitesi acmak icin onemli bir adim atmis olursunuz. Iceriklerinizde kullanacaginiz resim, video ve ses dosyalari dogru yerlestirilmelidir.


Bu medyalarin her bilgisayarda dogru sekilde oynatilabilmesi icin gerekli optimizasyon calismalarina ozen gostermeniz gerekir. Gorsel iceriklerin dogru sekilde yuklenebilmesinden, alt aciklamalarin dogru yapilabilmesine kadar her ayrinti burada web sitesi acmak icin isinize yarayacaktir. Bu calismalarin dogru yapilmasi, web sitenizin arama motorlari tarafindan daha degerli gorulmesine ve bunun sonucunda da arama sonuclarinda daha cok gorulmenize yol acar.

Web sitesi acmak ve hazir araclari kullanarak ikon eklemek oldukca kolaydir. Bu ikonlar web sitenizde paylastiginiz iceriklerin daha rahat anlasilmasini saglar. Boylelikle ziyaretcilerin dikkatini daha rahat cekersiniz, kolay anlasilabilir icerikler ise bu kitlenizin kalici olmasini saglar. Kullanicilarin geneli bir web sitesi icerisinde sayfalar arasi gecisin kolay olmasini ister.


Bu islemi kolaylastirmak icin sitenizde, ziyaretcileriniz icin otomatik yonlendirme yapabilirsiniz. Bu yonlendirmeler kullanicin sayfa basina, ana sayfaya veya diger iceriklere rahat ve akici bir bicimde gecebilmesini saglar. Ozgun icerikler urettiginiz bir web sitesi acmak ise yine arama motoru optimizasyonunu artirir. Sade ve ozgun bir tasarima sahip web sitesi acmak icin bu planlari sistemli sekilde ilerletmek size yardimci olur.

Hazir Site Uygulamalari ile Site Yapmak
Artik profesyonel bir web sitesi yapmak hazir web sitesi araclari ile oldukca basit hale geldi. Bir yazilimci olmasaniz dahi hazir site araclarini kullanarak kendi sitenizi yaratabilir ve Internet dunyasinda varliginizi surdurebilirsiniz. Gunumuzde bircok web sitesi tasarim programi ve araci bu konuda size yardimci olmak icin bekliyor. Bu servis saglayicilarin

bazilari ucretsiz bir hizmet saglarken bazilari ise ucretli sekilde hizmet veriyor.

Weeby, Wix, WordPress, SITE123 gibi firmalar hazir site olusturmak icin tercih edilebilir. Hazir sablonlari ve site haritasi tasarimlari sayesinde ilk adimda web sitesi acmak icin size yol gosterebilirler. Kolay bir sekilde tasarladiginiz site ise uzun sureler kullanilabilir. Yonetici paneliniz sayesinde, site istatistiklerinizi gorebilir ve sitenizin etkinligini takip edebilirsiniz.

Alastyr Hazir Site Ozellikleri
Alastyr hazir site araci ile hic vakit kaybetmeden web sitesi acmak mumkun hale gelir. Alastyr sirketi tum paylasimli hosting hizmetlerinde bu hazir site araclarini ucretsiz sekilde kullanima sunuyor. Boylelikle web sitesi acmak ve duzenlemek bir is yuku olmaktan cikiyor. Hazir site aracinin icerisinde bulunan yuzlerce farkli web site sablonu, surukle birak teknigi ile uygulanabiliyor.


Zaman acisindan hiz saglayan bu yontem, yaraticiliginizi da ortaya cikarmaniza olanak veriyor. Bu araclari projenize, markaniza veya firmaniza ozel web sitesi acmak amaciyla kullanabilirsiniz. Bircok isleve sahip olan hazir site araci, hicbir kodlama veya tasarim bilgisine sahip olmaniza gerek duymadan, kisa surede web sitenizi tasarlamaniza yardimci olur. Genis calisma alani ve hizli performansi sayesinde zorlanmadan site tasariminizi yapabilirsiniz.

Alastyr hazir site araci, uzerinde calistiginiz taslaginizi kaydetmenize ve sonrasinda tekrar ayni taslak uzerinden ilerlemenize izin verir. Boylelikle calisma zamanlarinizi daha esnek sekilde planlayabilirsiniz. Farkli tasarimlar yapmak icin ise uzerinde calistiginiz web sitesi taslagini kolay bir sekilde yedekleyebilirsiniz. Yuksek hizli CPU hizmeti, ucretsiz antivirus yazili ve 7/24 destek vermesi ile Alastyr, web sitesi acmak icin her an yaninizda.


Hazir Site Fiyatlari Ne Kadar?
Hazir site fiyatlari verilen hizmete gore degisebilmektedir. Alastyr firmasi hazir site aracini paylasimli hosting hizmeti alan musterilerine ozel olarak ucretsiz sunmaktadir. Bir web sitesi hizmetinde verilen hizmetin kapsamina gore fiyat artabilmektedir. Alan adi barindirma, web alani, Email sayisi ve subdomain sayisina gore fiyatlar artabilir. Ayni sekilde web sitesine eklenebilecek urun sayisi gibi kriterler de hazir site fiyatlarini etkiler.


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 10 Mart 2021, 19:40   #2
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Paylaşım için tşkler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 
Alt 10 Mart 2021, 19:53   #3
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Emeğinize sağlık.

 
Alt 11 Mart 2021, 12:37   #4
Standart

Alıntı:
oMeN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Paylaşım için tşkler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ben tşk Ederim : )

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 11 Mart 2021, 12:37   #5
Standart

Alıntı:
SLyther Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Emeğinize sağlık.
Cok tşkler ki ~

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 11 Mart 2021, 12:38   #6
~Ölüm Çiçeği~
LaviNia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

________________

Bazen de yıldızlar bakar.
İnsanlar kayar hayatımızdan..

 
Alt 11 Mart 2021, 12:39   #7
Standart

Alıntı:
LaviNia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğinize sağlık
Cok tşkler ederim.

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 24 Mart 2021, 21:53   #8
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık paylaşım için teşekkür ederiz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

~ E & B ~
 
Alt 24 Mart 2021, 22:05   #9
Kimseye Eğecek Başımız Yok Umudumuzun Bittiği Yerde İnadımız Başlar...!
KuzeyAras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emegıne Saglık Cok Merak Ettıgım Konu.

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 24 Mart 2021, 22:24   #10
Standart

Alıntı:
She Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğine sağlık paylaşım için teşekkür ederiz @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Ben tsk ederim.

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:36.