IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Webmaster Genel Webmasterların fikir alışverişi yapabileceği konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

7Beğeni(ler)
  • 1 Post By Reyhan
  • 1 Post By SmokiN
  • 1 Post By ExCaLuBuR
  • 1 Post By Reyhan
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Artist
  • 1 Post By WildCat


 
 
Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2021, 21:56   #1
Standart Ücretsiz Yazılım Öğrenebileceğiniz En İyi Siteler

Yazılım ve web geliştirme dünyasında yeniyseniz, ücretsiz çevrimiçi yazılım öğrenme kaynaklarını kullanarak kendi kendinize bir başlangıç yapabilirsiniz.

Ücretsiz olarak yazılım öğrenirken bu kaynaklardan yararlanarak, belirli bir kodlama diline veya kurs setine para vermeden önce neleri sevip neyi sevmediğinizi keşfedebilirsiniz. Ancak, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda ücretsiz yazılım kaynağı, kurs ve kitap olduğu için seçiminizi yapmakta zorlanabilirsiniz. Bu yüzden size zaman kazandırmak için ücretsiz kodlama öğrenebileceğiniz en iyi web sitelerinden bir derlemeyi sizler için paylaşalım.

1. Codecademy

Ücretsiz Yazılım Öğrenebileceğiniz En İyi Siteler

Kodlama konusunda yeni olan çoğu insanın işe başladığı platform Codecademy’dir. Burada, diğer teknik becerilerin yanı sıra nasıl programlama yapabileceğinizi de öğrenebilirsiniz. Codecademy etkileşimli öğrenme sağlayacağınız bir platformdur. Önce bilgileri biraz okursunuz, kodunuzu doğrudan tarayıcıya yazarsınız ve sonuçları hemen görürsünüz.

Codecademy sunduğu ücretsiz kodlama dersleri: HTML ve CSS, JavaScript, PHP, Python, Ruby, Angularjs, The Command Line vb.

2. freeCodeCamp

Quincy Larson tarafından oluşturulan bu ücretsiz çevrimiçi kodlama okulu, önce yerleşik bir müfredatla (toplam yaklaşık 800 saat) kodlamayı öğretir, ardından size kar amacı gütmeyen kuruluşlarda projeler üzerinde uygulamalı deneyim kazandırır.

freeCodeCamp, pratik ve uygulamalı deneyimler edinerek çevrimiçi kodlamayı öğrenmek isteyen öğrenciler için mükemmeldir.

Sunulan ücretsiz kodlama sertifikaları: HTML, CSS, JavaScript, data visualization, DevTools, QA testing, Node.js, React, jQuery vb.

3. Coursera

Coursera, profesyonel ve çok yönlü kurs seçenekleri ile ücretsiz yazılım öğrenmek için en iyi platformlardan biridir. Site, derslerin gerçek üniversite profesörleri tarafından verildiği büyük bir çevrimiçi kurs kütüphanesidir. Tüm kurslar ücretsizdir, ancak kursun tamamlandığını kanıtlama sertifika için (fiyatlar 30-100 $ arasında değişir) ödeme yapmanız gerekir.

Sundukları ücretsiz kodlama kursları: Temel kodlama / bilgisayar bilimi konularının çok ötesinde birçok kursu bünyesinde barındırır.

4. edX

EdX, MIT ve Harvard tarafından yönetilen açık kaynaklı bir yüksek öğretim programıdır. Bu da platformu ücretsiz çevrimiçi kodlamayı öğrenebileceğiniz bir başka yüksek kalibreli kaynak haline getirir. Site, “bilgisayar bilimi” kategorisi altında çeşitli kodlama dilleri öğreten 600’ün üzerinde harika kurs sunar.

Sunulan ücretsiz programlama kursları: Java, C #, Python vb.

5. Codewars

Ücretsiz Yazılım Öğrenebileceğiniz En İyi Siteler

Codewars, kodlamayı öğrenmenin eğlenceli ve benzersiz bir yolunu sunar. Biraz oyunlaştırma ile motive oluyorsanız, bu çevrimiçi programlamayı öğrenmenin eğlenceli bir yoludur.

Sundukları kodlama kursları: CoffeeScript, JavaScript, Python, Ruby, Java, Clojure ve Haskell

6. Code Conquest

Code Conquest, yazılıma yeni başlayanlar için ücretsiz bir çevrimiçi kılavuzdur. Nereden başlayacaklarına dair hiçbir fikri olmayanlar için mükemmeldir. Kod yazmayı öğrenmek için ücretsiz eğitimleri izleyin ve bilginizi test edin.

Öğretilen konular: HTML / CSS, JavaScript, PHP, Ruby, jQuery, Swift, Python vb.

7. GA Dash

GA Dash, General Assembly’nin ücretsiz çevrimiçi öğrenim platformudur. Tamamen proje tabanlıdır. Her adımda açıklamalı bir “proje” oluşturursunuz. Bu da platformu çevrimiçi yazılım öğrenirken pratik yapmayı sevenler için ideal hale getirir.

GA Dash, sıfırdan bir Tumblr temasının nasıl oluşturulacağına dair bir kursu olan çok az sayıda ücretsiz kod öğrenme kaynaklarından biridir.

Sundukları ücretsiz kodlama projeleri: HTML, CSS, JavaScript, responsive design

8. Khan Academy

Khan Academy, bilgisayar programlamayla ilgili birçok konu da dahil olmak üzere tonlarca kategoriyi insanların hizmetine sunar. Platformda küçük çocuklar için de birkaç kurs sunulmaktadır. Böylece tüm aile kod yazmayı ücretsiz öğrenebilirsiniz.

Sundukları kodlama kaynakları: JS, HTML / CSS, SQL vb.

9. MIT OpenCourseware

MIT’ye girmek oldukça zor olsa da, kurs materyallerine çevrimiçi olarak erişmenin öğrenim ücreti veya minimum SAT puanı yoktur. Erişim için herhangi bir hesap gerekmeden öğrettikleri her konunun çevrimiçi bir kütüphanesini tutarlar. Evet, MIT’de programlamayı ücretsiz olarak öğrenebilirsiniz.

Sunulan kurslar: Çok fazla seçenek vardır. Sunulan tüm seçenekleri görmek için web sitelerine bakın.

10. The Odin Project

The Odin Project, üstün bir çevrimiçi kodlama başlangıç kampı olan Thinkful’ın yaratıcıları tarafından yapılmıştır. The Odin Project ücretsiz ve açık kaynaklı bir sürümüdür. Programlama eğitimleriyle ücretsiz olarak kod yazmayı öğrenirken, çevrimiçi sohbet grubunu kullanarak diğer öğrencilerin desteğini alabilirsiniz.

Ücretsiz Yazılım Öğrenebileceğiniz En İyi Siteler

Mevcut teknik konular: HTML, CSS, JavaScript ve jQuery, Ruby programlama, Ruby on Rails

11. Udacity

Udacity, bireysel ücretsiz yazılım kurslarının yanı sıra sizi front-end web geliştirme veya veri analistliği gibi belirli kariyerler için eğiten “nano dereceler” sunar. Kurs materyalleri ücretsizdir, ancak nanodegre’ler bir öğrenim ücreti gerektirir.

Sundukları ücretsiz teknoloji programları: Yalnızca kodlama değil, çok farklı seçenekler de sunar.


12. SoloLearn

SoloLearn, herkesin kod yazmayı öğrenebileceği sosyal bir platformdur. Diğer kurs sağlayıcılarından farklıdır çünkü mobil tabanlıdır. Bu sayede kodlamayı hareket halindeyken, herhangi bir cihazdan öğrenebilirsiniz. Kısa dersler, kilidi açılacak başarılar ve etkileşimli sınavlarla kodlama öğrenmeyi eğlenceli hale getirir ve indirmek ücretsizdir.

Sundukları kodlama dersleri: Çok fazla seçenek vardır.

13. The Code Player

The Code Player, Kodlama sürecini baştan sona kadar ilerletmenize yardımcı olacak video tabanlı çevrimiçi kodlama eğitimlerinin bir derlemesidir. Tek seferde “daha küçük” projeler / görevlerle çevrimiçi kod öğrenmek için çok iyi bir platformdur.

Ücretsiz kodlama eğitimleri mevcuttur: HTML5, CSS3, Javascript, Regex, JQuery.

14. Bento.io

Bento.oi , kod öğrenmeyi erişilebilir, uygun maliyetli ve eğlenceli hale getirerek insanlara programcı olmaları için ilham vermektir. 200’den fazla teknoloji konusu sunmaları göz önüne alındığında, yazılım öğrenme hakkında düşündüğünüz her şeyi burada bulabilirsiniz.

Aralarından seçim yapabileceğiniz web geliştirme seçenekleri: Çok fazla seçenek vardır.

15. Udemy

Hem ücretli hem de ücretsiz kodlama kursları sunan Udemy, kurslar bireysel kullanıcılar tarafından oluşturulur. Bu nedenle seçeceğiniz kursun güvenilirliğinden emin olmak için yorumları okuduğunuzdan emin olun.

Sundukları ücretsiz kodlama kursları: Çok fazla seçenek vardır.

Ücretsiz Yazılım Öğrenebileceğiniz En İyi Siteler

16. Upskill

Upskill, ücretsiz proje tabanlı bir web geliştirme başlangıç kampıdır. Facebook, Dropbox ve Salesforce gibi sitelerde bulunan özelliklerin nasıl kodlanacağınızı öğretecek olan DevMatch adlı kurgusal bir başlangıç oluşturarak kodlamayı öğrenirsiniz.

Öğretilen konular: HTML, CSS, JavaScript, Ruby on Rails, Git, Bootstrap vb.

17. Code.org

code.org, özellikle bilgisayar bilimleri kariyerlerinde ilerlemek isteyen kadın ve azınlık öğrencilerin oranlarını artırmaya adanmış öğrenme materyalleri sağlar. Ücretsiz kodlama kursları K-12 öğrencileri için tasarlanmıştır, ancak her yaş için faydalı olabilir.

Sunulan kodlama kursları: HTML, CSS, JavaScript, block programming.

18. Scotch.io

Ücretsiz kodlama öğrenebileceğiniz bir web sitesi olan scotch.io, web sitesi, web geliştirme ve iş akışıyla ilgili birçok konuyu kapsar. Programlama öğrenme platformu kısa kurslar, öğreticiler, kılavuzlar, blog gönderileri ve videolar içerir.

Mevcut ücretsiz kodlama kaynakları: Angular, node.js, laravel, Sublime Text vb.

19. Hackr.io

Hackr.io, yazılm öğreten bir platform değildir, ancak topluluk tarafından küratörlüğünü yapılan programlama kaynaklarının harika bir listesidir. Öğrenmek istediğiniz dili aradığınızda, kodlayıcılar tarafından önerilen en iyi çevrimiçi kursların, öğreticilerin ve kitapların bir listesini bulabilirsiniz.

Sundukları ücretsiz kodlama dersleri: Yok, ancak birçok kaynak bulabilirsiniz.

20. W3Schools

Ücretsiz Yazılım Öğrenebileceğiniz En İyi Siteler

Yeni başlayan kodlayıcılar için mükemmel bir platform olan W3Schools, web programlamanın hemen her yönünü öğrenmek için ücretsiz yazılım eğitimleri ve referans materyalleri sunan dünyanın en büyük web geliştirici sitesidir. Becerilerinizi sınavlarla test edebilir ve çevrimiçi düzenleyicilerini kullanarak kodlama alıştırmalarını tamamlayabilirsiniz.

21. Coderbyte

Coderbyte, size popüler programlama dillerinin temellerini öğretir ve 300’den fazla kodlama çözümünden oluşan kitaplığını kullanmanızı sağlayarak yeni becerilerinizi geliştirmenize olanak tanır.

Ücretsiz kodlama kodlama çözümleri: JavaScript, Ruby, Python, HTML, CSS, Node.js vb.

Sundukları ücretsiz kodlama eğitimleri: HTML, CSS, JavaScript, SQL, PHP, jQuery vb.

22. Microsoft Virtual Academy

Microsoft Virtual Academy; video eğitimler, demolar, değerlendirmeler ve daha fazlası aracılığıyla değerli beceriler geliştirmenize yardımcı olmak için tasarlanmış, ücretsiz kodlama kurslarıdır. Platform sayesinde ayrıca ücretsiz e-kitaplara ve bir topluluk destek forumuna erişebileceksiniz.

Ücretsiz kodlama öğrenme yolları mevcuttur: MEAN stack, SQL, Azure, ASP.NET, HTML

23. Edabit

Edabit, gerçek dünyada programlamanın neye benzediğini simüle eden küçük boyutlu kodlama zorlukları sunan “kodlamayı öğrenmek için Duolingo gibidir”.

Kapsadığı konular: Java, JavaScript, PHP, Python, C #, C ++, Ruby, Swift

24. Launch School Open Book Shelf

Launch School’da yazılım mühendisliği müfredatını desteklemek için yazılan ücretsiz kodlama kitapları ile popüler dillerin temel yapı taşlarını öğrenebilirsiniz.

Hangi ücretsiz kodlama konularını kapsar: Git ve GitHub, Komut Satırı, Ruby on Rails, SQL

25. Classpert

Classpert, bilgisayar bilimi, veri bilimi, işletme ve daha pek çok konuda çevrimiçi kursları bulup karşılaştırmanıza yardımcı olan bir arama motorudur. 25’ten fazla kodlama web sitesindeki 175.000 ücretsiz ve ücretli kursta arama yapabilir, böylece seçim yaparken seçeneklerinizi görebilirsiniz. En iyi kursu bulmak için kurs önizlemelerini izleyebilir ve müfredatları yan yana karşılaştırabilirsiniz.

Ücretsiz Yazılım Öğrenebileceğiniz En İyi Siteler

26. CodeGym

CodeGym, %80’i uygulamaya dayalı olan çevrimiçi Java programlama kurslarına odaklanmaktadır. Derslere başladığınızda neredeyse hemen kod yazmaya başlayacak, 1200’den fazla programlama görevini tamamlayacak ve çözümleriniz için anında sonuç alacaksınız.

CodeGym’in ücretsiz Android uygulamasıyla hareket halindeyken öğrenebilir ve öğrenmeyi eğlenceli hale getirmek için kendi klasik oyun sürümlerinizi oluşturabilirsiniz.

27. LearnCode.academy

Kodlamayı öğrenebileceğiniz bu YouTube kanalı, Will Stern tarafından hazırlanan web geliştirme odaklı videolar içerir. JavaScript ve diğer dillerde, ücretsiz kodlama ile ilgili birçok video vardır.

Sundukları ücretsiz kodlama videoları: Sublime Text, Responsive Design, Node.js, Angular.js, Backbone.js, Deployment Strategies vb.


28. David Walsh

Bu kodlama blogu David Walsh (Mozilla’da kıdemli bir geliştirici) tarafından yönetiliyor, ancak sitede yazan başkaları da var. Ücretsiz kodlama eğitimleri, nasıl yapılırlar, demolar ve daha fazlası için blogu ziyaret edebilirsiniz.

29. HTML5 Dog

En basit dillerden biriyle kod yazmayı öğrenmeye başlamak için HTML5 Dog’u ziyaret edebilirsiniz. Burada bir HTML başlangıç eğitimi bulabilirsiniz (Orta ve ileri düzey HTML eğitimleri de sunarlar). Platformda CSS eğitimlerini de bulabilirsiniz.

30. NodeSchool

NodeSchool, tüm dünyada yüz yüze atölye çalışmaları ve etkinliklerin yanı sıra aktif bir web varlığına sahiptir.

Alıntı:
Sibel Hoş
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 
Alt 05 Ocak 2021, 22:22   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok işe yarayan bir paylaşım olmuş emeğine sağlık Ercan

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 05 Ocak 2021, 22:24   #3
Standart

Emeğinize Sağlık

 
Alt 05 Ocak 2021, 22:25   #4
Standart

Alıntı:
Reyhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok işe yarayan bir paylaşım olmuş emeğine sağlık Ercan
Teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , meraklanıp hangi siteye bakmam lazım içinde ne var diye araştırma yapacakların işine yaramasını umuyorum.

________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 
Alt 05 Ocak 2021, 22:39   #5
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
ExCaLuBuR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , meraklanıp hangi siteye bakmam lazım içinde ne var diye araştırma yapacakların işine yaramasını umuyorum.
Bencede yararlı olacaktır güzel arşiv

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 05 Ocak 2021, 22:42   #6
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık.

________________

~ E & B ~
 
Alt 24 Mayıs 2021, 22:58   #7
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel paylaşımlarınız ve herkesi konu ile alakalı bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz.

________________

Ücretsiz Yazılım Öğrenebileceğiniz En İyi Siteler
 
Alt 24 Mayıs 2021, 23:03   #8
Standart

ucretsiz hmm tesekkurler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:50.