IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Webmaster Genel Webmasterların fikir alışverişi yapabileceği konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

8Beğeni(ler)
  • 1 Post By ExCaLuBuR
  • 1 Post By Reyhan
  • 1 Post By NisarAlaz
  • 1 Post By ZaLim
  • 1 Post By Beatrice
  • 1 Post By She
  • 1 Post By RevivaL
  • 1 Post By Artist


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2021, 22:53   #1
Standart En İyi FTP Programları

Web üzerinden erişim sağlayabileceğiniz iki yüze yakın (belki de daha fazla) FTP programı vardır. Bunlardan ücretsiz ve ücretli olanları başlıklar halinde anlatacağız. Size uygun olan FTP istemcisi programına bu başlığı okuduktan sonra karar verebilirsiniz.

En İyi FTP Programları

En İyi Ücretsiz FTP Programları

FTP programı için ayırdığınız bir bütçe yok ise, aşağıda avantaj ve dezavantajlarını irdeleyerek listelediğimiz programlara dair bilgiler işinize yarayabilir.

FileZilla

Kullanılabildiği İşletim Sistemleri Windows, macOS

İlk inceleyeceğimiz FTP istemcisi programın adı FileZilla. Birçok ücretli FTP programına bile taş çıkaran bu program özellikleri ile tüm ihtiyaçlarınıza cevap verebilir.

Aktarımı duraklatma, duraklatılan aktarıma devam etme, aynı programda birden fazla FTP sunucusuna bağlanma, özelleştirilebilen ara yüz sadece FileZilla’nın özelliklerinden bazıları. Açıkçası FileZilla ücretsiz olmaya devam ettiği sürece, başka FTP programı kullanmanıza pek de ihtiyaç yok.

Ayrıca FTP programı için ayıracak bütçeniz var ise FileZilla Pro satın alarak; Backblaze, Dropbox, Microsoft OneDrive, Google Drive hesapları arasında dosya transferi yapabilirsiniz. Yine FileZilla pro versiyonunda; Google Cloud Storage, Microsoft Azure Blob , WebDAV, OpenStack Swift hesaplarınıza dosya yükleme yapmanız da mümkündür.

Cyberduck

Kullanılabildiği İşletim Sistemleri Windows, macOS

FileZilla’dan sonra en iyi FTP istemcisi Cyberduck isimli FTP programı olabilir. En büyük avantajı ise açık kaynak kodlu olması. Yani kodlama bilginiz var ise, programın dosyalarında geliştirme yaparak istediğiniz şekle getirebilirsiniz.

Kullanıcı arayüzü ise en az FileZilla’da olduğu kadar başarılı.

Core FTP LE

Kullanılabildiği İşletim Sistemleri Windows, macOS X

FileZilla kadar popüler olmasa da FileZilla kadar maharetli olan Core FTP LE isimli FTP istemcisi programı da, istikralı çalışan ve kullanıcısını üzmeyen bir FTP programıdır.

FileZilla’dan farklı olarak tarayıcı entegrasyonu yapabilmesi ve proxy kullanabilmesi denemeye değer kılıyor.

Fire FTP

Kullanılabildiği İşletim Sistemleri Windows, macOS, Linux

Aslında Fire FTP için bir FTP programı demek çok yanlış olur. Bu yazılım Waterfox tarayıcıları üzerinden çalışan bir FTP eklentisi. Güzel tarafı; Waterfox’un çalıştığı her işletim sisteminde çalışabilmesi.

Ayrıca sürükle bırak özelliği ile dosya aktarımını da destekliyor. SSL /TLS şifreleme ile de dosya aktarımını mümkün kılıyor.

Diğer ücretsiz rakiplerinden ayıran en büyük özelliği ise klasör karşılaştırma sistemi. Bu sistem sayesinde, bir dosyayı sunucuya atıp atmadığınızı görebiliyorsunuz. Böylece “düzenlediğim dosyayı sunucuya atmayı unutma” hataları ortadan kalkıyor.

Tek dezavantajı ise eklentinin masaüstü bir uygulama olmadığı için sadece Waterfox üzerinde çalışması.

WinSCP

Kullanılabildiği İşletim Sistemleri Windows

Şimdi size en az FileZilla kadar güzel ve de ücretsiz bir FTP programını tanıtacağız. Bu FTP istemcisi programın en güzel yanı taşınabilir olması. Evet, doğru duydunuz. Bir USB belleğe kurduğunuz WnsSCP sayesinde, USB bellek takabildiğiniz her bilgisayarda dosya aktarımı yapabilirsiniz.

Tüm bunların dışında adından da anlaşılabileceği üzere SCP (Secure Copy Protocol) türü bağlantıları da destekleyebiliyor. Elbett,e 22. port üzerinden yapılabilen diğer bir bağlantı türü olan SFTP (Secure FTP) aktarımlarını da WinSCP üzerinden yapabilmek mümkün.

CoffeeCup Free FTP

Kullanılabildiği İşletim Sistemleri Windows

Bu FTP programının rakiplerine göre tek avantajı tek tıkla arşiv alabilme özelliği. Bunun dışında spesifik bir özelliği olmayan CoffeeCup Free FTP; aksine sürekli ücretli sürümünü aldırmaya teşvik eden reklamları ile kullanımı zorlaştırıyor.

En İyi Ücretli FTP Programları

Eğer FTP programı için ayıracak bir bütçeniz var ama bir fikriniz yok ise, aşağıda başlıklar halinde incelenen bilgiler sizin için faydalı olabilir. Tavsiyem FileZilla Pro sürümden şaşmamanız yönündedir.

Direct FTP

Kullanılabildiği İşletim Sistemleri Windows
Deneme Sürümü Var mı? 7 gün deneme sürümü
Deneme Sürümü Kredi Kartı İstiyor mu? Hayır
Güncellemeler Ücretsiz mi? Evet
Yıllık Yenileme Ücreti Var mı? Hayır

Bir FTP programı için bütçe ayıracaksanız, en mantıklı seçimlerden biri Direct FTP olabilir. Unutmadan söyleyelim ki Direct FTP; daha evvel “ücretsiz FTP programları” başlığında anlattığımız “CoffeeCup Free FTP” isimli FTP istemcisinin ücretli olan versiyonu. Kısaca ne gibi özellikleri var anlatmaya başlayalım.

Bu yazılımın en güzel özelliği, web sitenizin FTP sunucusuna yollayacağınız bir dosyayı yüklemeden evvel tarayıcılarda nasıl görüneceğini ön izleme yapabilmeniz. Evet, doğru anladınız. Diyelim ki index.php dosyasını yenisi ile değiştireceksiniz, değiştirme işlemini gerçekleştirmeden nasıl bir görüntü elde edeceğinizi görebiliyorsunuz.

Diğer bir özelliği de dahili kütüphanesinin olması. Eğer herhangi bir kodu bu kütüphaneye kaydederseniz, program içinden ulaşarak hızlıca dosyalarınızda düzenleme yapabilirsiniz.

Dahili metin editörü sayesinde yine programdan çıkmadan dosya düzenlemesi yapabilmeniz mümkün. Üstelik daha güzeli dahili resim editörü olması. FTP programının içinden birçok formattaki resmi düzenleyebilmeniz mümkün. Elbette PhotoShop gibi profesyonel bir düzenlemeden bahsetmiyoruz ama oldukça işlevsel.

CuteFTP

Kullanılabildiği İşletim Sistemleri Windows
Deneme Sürümü Var mı? 30 gün deneme sürümü
Deneme Sürümü Kredi Kartı İstiyor mu? Hayır
Güncellemeler Ücretsiz mi? Evet
Yıllık Yenileme Ücreti Var mı? Evet

CuteFTP eskiden macOS işletim sistemlerinde de çalışabiliyordu. Fakat 2 Mayıs 2014 tarihinden beri macOS işletim sistemlerinde çalışan programını destek vermiyor. Eğer internette “CuteFTP macOS” gibi bir ibare görür iseniz bilin ki eski veya kötü amaçlı bir versiyonu indirmek üzeresiniz.

“Neden CuteFTP için ödeme yapmalıyım?” sorusunun iki yanıtı var. Birincisi dahili metin editörü. Sunucu tarafında bulunan dosyayı bilgisayarınıza indirmeden, program içindeki metin editörü ile düzenleyebilmeniz mümkün. Ayrıca kendi bilgisayarınızdaki dosyaları da bu editör ile düzenleyebilmektesiniz.

Bu programı almaya motive edecek bir diğer özellik ise TappIn özelliği. TappIn sayesinde; akıllı telefonlar ve tabletler ile bilgisayarınız arasında dosya transferi yapabilmeniz mümkün.

Transmit

Kullanılabildiği İşletim Sistemleri MacOS 10.13+
Deneme Sürümü Var mı? 7 gün deneme sürümü
Deneme Sürümü Kredi Kartı İstiyor mu? Hayır
Güncellemeler Ücretsiz mi? Evet
Yıllık Yenileme Ücreti Var mı? Hayır

Sadece macOS işletim sisteminde çalışan bir FTP programı arıyor iseniz, size tavsiye edebileceğimiz tek program Transmit FTP istemcisidir.

Kullanımı son derece basit ara yüzü, sürükle bırak özelliği, macOS için üretilen diğer FTP programlarına nazaran daha hızlı olması belirgin özellikleri arasında. Ayrıca; SFTP, SSH, HTTPS, Amazon S3 bağlantı tiplerini de destekliyor.

BACKBLAZE, box, Google Drive, amazon drive, rackspace, Dropbox, DreamHost,OneDrive, Microsoft Azure gibi platformlara da tek tıkla bağlanıp transfer yapabilmeniz mümkün.
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 
Alt 04 Ocak 2021, 23:28   #2
Cumhuriyet Kadını
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

________________

bazen insanlar iyilesmek istemez.
cünkü ,
icindeki acı sevdiklerinin son hatirasidir..


per aspera ad astra ✨
 
Alt 04 Ocak 2021, 23:35   #3
Standart

Guzel paylasim

________________


sen misin seni sevdiğim o kavga,
sen o kavganın güzelliği misin yoksa...
 
Alt 04 Ocak 2021, 23:38   #4
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Filezilla'yı tek geçerim ancak her ay neredeyse güncelleme alıyor, bu güncellemeleri de olmasa yani daha iyi olurdu.

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 04 Ocak 2021, 23:41   #5
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık

 
Alt 19 Ocak 2021, 22:34   #6
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

~ E & B ~
 
Alt 20 Ocak 2021, 11:43   #7
IRCRehberi
RevivaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ellerine sağlık fakat 1 program daha var onuda eklersen güzel olur. flashfxp ismi diğer 1 yöntem daha var 1990 lı yıllardan beri kullanılıyor ve bazı ülkelerde bu programlar yok vede halen daha o seçenek kullanılmaktadır. tarayıcıdan ftp girişi vede dosya yolu ile ftp girişi bunlarına eklersen harika olur başarılar dilerim.

 
Alt 24 Mayıs 2021, 22:54   #8
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel paylaşımlarınız ve herkesi konu ile alakalı bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz.

________________

En İyi FTP Programları
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:13.