IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Webmaster Genel Webmasterların fikir alışverişi yapabileceği konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Artist


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Ocak 2021, 22:17   #1
Standart Alexa Sıralaması Nedir

Alexa, Amazon şirketinin bir hizmetidir ve basitçe anlatmak gerekirse, global olarak web sitelerine bir puan veren, puanlama aracı gibi çalışır.

Bu puanlamayı, Alexa toolbar üzerinden aldığı veriler ile yapan Alexa, internetteki her web sitesi için bir puan verebilmektedir. Alexa sıralaması yükseltmek veya bu sıralamada başarılı olmak kimi zaman hileyle basite indirgense de, gerçek bir başarı için devamlı çalışmak ve sitenizi doğal yoldan popüler yapmaya çalışmak en doğru yoldur.

Alexa Sıralaması Nedir

Alexa sıralamasını yükseltmek için birçok hileli yol bulunmaktadır. Bu yollar elbette başarılı da olabilir. Fakat neye yarar ki?

Alexa sadece bir sıralama mekanizmasıdır. Alexa’yı sıralama konusunda yanıltmanız, web sitenizin dünya sıralamasını Alexa’da yükseltmeniz, web siteniz için yararlıdır diyemeyiz. Zira bu yükseliş, ne Google için ne de diğer arama motorları için bir ayrıcalık olmayacaktır.

Sadece bu yükseliş ile Alexa toolbar kullanan kullanıcılara web sitenizin popüler olduğunu gösterebilirsiniz. Fakat bu bile yanıltıcı olur. Çünkü Alexa gibi birçok puanlama aracı vardır ve web sitenizi farklı bir puanlama aracı ile test eden rakipleriniz veya kullanıcılar, gerçek sonuçlarla karşılaşabilirler.

Alexa Sıralaması Nedir?

Her web site yöneticisi gibi internette başarılı olmak hayaliniz olabilir. Bu başarının gelip gelmediğini kontrol etmenizi sağlayacak birçok araçtan biri de Alexa sıralamasıdır. Alexa sıralamasında yükselmek, hile yapılmadığı sürece oldukça zordur. Tabi bu sektörünüze göre de değişebilir. Zira Alexa toolbar kullanmayan kullanıcılar, yani web işlerinden uzak olanlar web sitenizi ziyaret ediyorlarsa, ziyaretçiniz yüksek olsa da, Alexa sıralaması düşük olabilir.

Alexa sıralamaları, global çapta bir sıralama türüdür. İnternetin devi Google’dan, en küçük ve ziyaretçisi az web sitesine kadar tüm siteleri puanlayabilen bir sistemdir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, tarayıcılara indirilen toolbarı izleyen bir sisteme sahiptir ve kullanıcı hareketleri üzerinden web sitelerine puan verir.

Size bu veriler ne kadar mantıklı geliyor?

Verilen mantıklı olabilmesi ve doğru olarak kabul edilebilmesi için, tüm kullanıcıların tarayıcılarında Alexa toolbar olmalıydı. Yoksa nasıl adil bir sıralama olabilir?

Alexa sıralaması kimilerine göre adil kimilerine göre değil. Fakat dünyada çok fazla etkisi var ve büyük bir kullanıcı kitlesi, Alexa sıralama konusunda hala çok umutlu. Yani web sitelerinin Alexa sıralaması yüksek olduğunda, başarılı olacaklarına inanıyorlar. Keşke öyle olsaydı.

Alexa Sıralaması Nedir

Alexa Sıralaması ve Başarı

İnternette başarının tek yolu, Google ve diğer arama motorlarında iyi sıralamalar elde edecek derecede başarılı ve kaliteli işler çıkartmaktır. Bu işler, bilgi veren kaliteli içeriklerde olabilir. Güçlü bir seo altyapısına sahip e-ticaret sitesi de olabilir. Hatta kişisel bir fotoğraf bloğu bile olabilir.

İnternet devasa bir alan ve sonu yok. Alexa sıralaması ise bu dev alanda sadece bir ölçü. Tabii ki kendine göre. Zira web sitelerini ölçebilen ve puan verebilen artık daha kaliteli ve adil araçlar bulunmaktadır.

Alexa, isminin de popüler olması sebebi ile çok kullanılan seo araçlarındandır. Genellikle seo uzmanları tarafından kullanılır ve bir web sitesinin aşağı yukarı seo tespitinde, seo çalışması öncesi fikir verebilir. Fakat sadece yüzeysel olarak. Yüzeysel olmasındaki sebep ise Alexa sıralamasının sadece toolbar üzerinden web sitelerini denetlemesi ve puanlama yapmasıdır.

Bu sebeplerden manipüle edilmesi çok kolaydır. Manipüle edilme şansı yüksek olduğundan, Alexa sıralaması yüksek olan bir web sitesi, arama motorlarında çok başarısız da olabilir. Hatta hiç sayfası, içeriği, ürün veya hizmeti de olmayabilir. Tüm bu ölçütler, Alexa sıralamasının doğruluğunu veya adilliğini sorgulamamıza neden olur.

İnternette başarı, Alexa sıralaması boyutunda sınırlandırılmamalıdır. Başarı çok yönlü bir kazanımdır ve Alexa sıralaması bu çok yönlü kazanımın sadece bir adımıdır. Onlarca veya yüzlerce adım bulunmakta ve bu adımları geçebilmenizin yolları vardır. En bilinen ve sonuç veren yol ise kaliteden ödün vermeyen, detaylı, kullanıcılara gerçek bilgiyi veren içeriklerdir.

Arama motorları, özellikle de Google, kendilerini her geçen gün geliştiren algoritmalara sahipler ve bu dev sistemler karşısında başarılı olmak, Alexa sıralaması yükseltmekle sınırlı değildir.

Alexa Sıralaması Görmek İçin Ne Yapmalı?

Bir web sitesinin Alexa sıralaması ilginizi çekecekse, bunu öğrenmenin iki yolu var. Birincisi Alexa’nın kendi sitesinden merak ettiğiniz web sitesinin alan adını sorgulatmak. Diğeri ise tarayıcınıza ekleyeceğiniz bir Alexa toolbar’ı. Neredeyse tüm tarayıcılar için bu toolbar geliştirilmiş ve ilgili tarayıcıların uygulama mağazalarından edinebilirsiniz.

En etkili ve kullanışlı toolbar, Google Chrome tarayıcısı için yapılandır.

Toolbar’ı tarayıcınıza kurduktan sonra tek yapmanız gereken, Alexa sıralamasını merak ettiğiniz web sitesine gitmek ve toolbar’a tıklamak.

İlgili web sitesinin dünya, ülkeniz sıralamaları ile birlikte, kaç backlink’e sahip olduğunu ve en yakın rakiplerini görmek mümkün.

Alexa Sıralaması Artıları ve Eksileri Nelerdir?

Alexa sıralamasının da kendine göre artıları ve eksileri var. Tabii ki tamamen yanıltıcı bir sıralama sistemi değil ve çoklu olarak kullanıldığında faydası bile görülebilir. Yani bir web siteniz var ve rakip analizi yapıyorsunuz. Alexa sıralaması sizi bu konuda yönlendirebilir. En azından rakiplerinizi tanımanızı sağlaması bile önemli bir kazanımdır.

Alexa Sıralaması Artıları

Alexa sıralaması yüksek bir site, alacağı reklamlar konusunda, reklam alacağı işletme veya web sitelerinden daha yüksek ücret talebinde bulunabilir.

Rakip web sitelerinin ne durumda oldukları, küçük bir toolbar eklentisi ile anlık olarak görülebilir.

Alexa’da popüler olduğunuzda, Alexa’yı bir sıralama olarak kabul eden diğer kullanıcılar tarafından görülme, ziyaret edilme hatta kaliteli içeriklerde adınızdan bahsedilmesine bile yarayabilir.

Alexa Sıralaması Eksileri

Alexa sıralaması, kullanıcıların tarayıcılarındaki toolbar üzerinden alındığından, toolbar kullanmayan kullanıcıların web sitelerindeki faaliyetleri görülmeyecek, dolayısıyla popülerlik derecesi değişebilecektir.

Çok basit bir şekilde manipüle edilmesi, Alexa Sıralaması konusunda düşüncelere yol açar. Bunu her kullanıcı bilmese de, web site yöneticileri bundan çoğunlukla haberdardır.

Alexa sıralaması, subdomain veya kategorik bazda değerlendirme yapmaz. Sadece web sitesinin ana sayfasına bakar ve puanlama yapar. Bu da Alexa için bir eksi yöndür.

Alexa Sıralaması Yükseltme

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, Alexa sıralaması manipüle edilmesi çok basit bir sıralama ölçütüdür. Fakat doğru olarak puanladığı web siteleri vardır ve biz doğru olan sayılara bakmalıyız.

Alexa sıralaması da arama motorları seo kriterlerinden aslında çok bağımsız çalışmaz. Bir arama motorunda nasıl başarılı olmak için çalışmalar yapıyorsanız, Alexa sıralamasında da aynı çalışmalar size zaman içerisinde başarı getirecektir. Çünkü internette başarı zincirlemedir. Bu zincirin ilk halkası arama motorlarıdır ve arama motorlarında başarıya doğru yaklaştıkça, tüm Alexa gibi diğer puanlama araçlarında da aslında yükselişe geçersiniz.

Burada mantık Alexa sıralaması odaklı çalışmadan ziyade, web sitesinin genel kullanıcı kitlesine verdikleri önemlidir.

Başarılı olması muhtemel bir web sitesi, bilgi dolu ve kaliteli içeriklere sahiptir. Bu çıtayı yakalarsanız, başarıya giden yolda hızlı adımlar atmış olursunuz.

Açıkçası tek başına Alexa sıralaması hiçbir web sitesi için bir değer olarak kabul edilmez. Manipüle edilmesi bu kadar basit bir aracın bu kadar önemsenmesi, en azından seo konusunda çok yersizdir. Seo testi yapmak istiyorsanız Google’ın ücretsiz olarak sunduğu Google Lighthouse gibi araçları da kullanabilirsiniz. Ayrıca web sitelerinin hızları, seolarıyla doğrudan alakalıdır. Web sitenizin hızını da çok detaylı bir Google aracı olan Google PageSpeed üzerinden ölçebilirsiniz.
Web sitesi yöneticilerinin çok fazla dikkate aldıkları Alexa sıralaması popülerlik ile alakalıdır. Dünyanın en popüler web sitesi Alexa’ya göre Google’dır. Bu doğru bir veridir. Ama sadece bu doğru bir veridir. Çünkü Google’ın, internetin en çok ziyaret edilen ve popüler olan web sitesi olduğu istatistiklerden görünmektedir ve bu uzun yıllardır böyledir.

Alexa sıralaması ile web site ölçümü bir yere kadar yapılabilir. Alexa’nın kendi web sitesinden de sorgu yapılabileceği gibi, aylık olarak abone olunarak, sınırsız web sitesi analizi yapma imkanınız da olabilir. Tabii ki bu analizler, yukarıda da bahsettiğimiz gibi, sadece Alexa toolbar kullanıcılarını kapsar.

En güvenli ve en kaliteli analiz her zaman Google’ın web yöneticisi araçları ile yapılabilir.
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 
Alt 19 Ocak 2021, 22:34   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

~ E & B ~
 
Alt 24 Mayıs 2021, 22:54   #3
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel paylaşımlarınız ve herkesi konu ile alakalı bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz.

________________

Alexa Sıralaması Nedir
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:09.