IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Webmaster Genel Webmasterların fikir alışverişi yapabileceği konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By She
  • 1 Post By Artist


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2020, 18:28   #1
Standart CMS Platformları Hakkın da

CMS Platformları Hakkın da


İstediğiniz türde web sitesi kurabilmenize olanak sağlayan oldukça fazla sayıda platform mevcut. Ancak en iyi CMS hangisi sorusunu cevaplamak biraz güç.

İçerik Yönetim Sistemleri Hakkında Temel Bilgiler

İçerik yönetim sistemi, internette göze hitap edecek şekilde içerik yayınlayarak yönetebilmenizi sağlayan bir uygulamadır. Doğrudan kendi websitenizde makaleler yayınlayabilmenize olanak sağlayan bir metin editörünüz (Notepad veya TextEdit gibi) olduğunu hayal edebilirsiniz.

CMS’nin en basit tanımı bu şekilde yapılabilir. Elbette günümüzde en iyi CMS seçenekleri yukarıda belirtilenden çok daha fazlasını başarabilmenizi sağlıyor. Bunlar sayesinde içeriğinizi konumlandırabilir, değişiklikler yapabilir, görsel editörler kullanarak biçimlendirebilirsiniz.

CMS’ler ile web sitesi kurma araçlarını karıştırmamak lazım. Web sitesi kurma araçları sizlere herhangi bir teknik bilgi gerektirmeksizin web sitesi kurmanıza yardımcı olan bir araçtır. Genellikle görsel bir sürükle ve bırak editörü kullanarak bunu başarmanızı sağlıyor. Nispeten daha basitler ve kişiselleştirme seçenekleri geniş değil dolayısıyla web siteniz üzerinde az bir kontrole sahip oluyorsunuz.

Diğer taraftan CMS’ler ise eskiden öğrenmesi ve teknik bilgi olmadan kullanımı oldukça zor olan sistemlerdi. Ancak günümüzde en iyi CMS seçeneklerini kullanarak modern web siteleri yapabilirsiniz.

Bu CMS türü, web siteleri kurmak ve içeriği yönetmek için hepsi bir arada bir çözümdür. Kullandığınız CMS’ye bağlı olarak ‘eklentiler’ veya ‘uzantılar’ aracılığıyla çeşitli harici özellikler edinebilmeniz mümkün.

İçerik Yönetim Sistemi Kullanarak Neler Yapılabilir

Çoğu insan CMS’lerin sadece blog siteleri için olduğunu düşünmekte. En iyi CMS platformlarından bazılarının ilk başta blog siteleri için geliştirildiği doğru. Ancak bunların çoğu kendilerini geliştirerek artık oldukça özelleştirilebilir bir hal aldı. Örneğin WordPress tüm internet sitelerinin %30’unu oluşturuyor.

Gerçek şu ki, günümüzde CMS’ler o kadar esnek ki, neredeyse dilediğiniz her türlü proje için kullanılabilirler. Ancak çoğunlukla içerik üreten ve yayınlayan web siteleri için idealler. Bunun anlamı, evet CMS kullanarak basit blog siteleri, rehber siteleri, portföyler, haber siteleri açabilirsiniz. Doğru araçları kullanarak CMS ile çok daha gelişmiş web projeleri oluşturulabilir. Bunlara örnek olarak online dükkanlar, özel üyelik siteleri ve forumlar gösterilebilir.

En İyi CMS Platformunda Neler Bulunmalı

Artık teorik olarak CMS’lerin ne olduğu konusunda en azından fikir sahibisiniz. Şimdi birazda bu platformların sunduğu bazı spesifik özelliklerden konuşalım. En iyi CMS platformunda bulunması gerekenler:

* Kolayca yeni içerik yayınlamaya müsait olmalı.

Kaliteli bir CMS güçlü bir editöre ve içeriğinizin müthiş gözükmesi için çeşitli biçim seçeneklerine sahip olmalıdır.

* İçerik sınıflandırma seçenekleri bulunmalı.

Websitenizde ne kadar fazla içerik varsa, her şeyi düzenli tutmak o kadar önemli. Bu yüzden en iyi CMS, içeriğinizi kategorilere ayırma ve onları etiketleme gibi imkanlar sağlamalı.

*Sayfa düzenleme işlevi olmalı.

İçerik yayınlamanın yanında websiteniz için farklı türlerde sayfalar oluşturmanız gerekiyor. Seçeceğiniz CMS bu işin altından kalkabiliyor olmalı.

* Yüksek seviyede kişiselleştirilebilir olmalı.

En iyi CMS platformları oldukça kişiselleştirilebilir. Bu şu demek, sitenize istediğiniz özelliği ekleyebilir ve bu sayede daha gelişmiş web siteleri kurabilirsiniz.

* Güçlü bir topluluğa sahip olmalı.

Aktif topluluğa sahip CMS’ler sürekli olarak geliştirildiğinden her zaman güncellemelere, güvenlik yamalarına ve diğer bilgili kullanıcıların yardımına erişebilir durumda olursunuz.

Bu 5 madde kendiniz için en iyi CMS platformunu seçerken unutmamanız gereken noktalar. Bunların haricinde en iyi CMS seçeneklerinden bazıları hedeflendikleri proje türleri bakımından diğerlerinden farklılık gösterecektir.
 
Alt 30 Aralık 2020, 14:56   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğinize sağlık paylaşım için teşekkürler.

________________

~ E & B ~
 
Alt 24 Mayıs 2021, 23:02   #3
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel paylaşımlarınız ve herkesi konu ile alakalı bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz.

________________

CMS Platformları Hakkın da
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:12.