IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Webmaster Genel Webmasterların fikir alışverişi yapabileceği konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

3Beğeni(ler)
  • 3 Post By ZaLim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Mart 2024, 22:45   #1
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Arrow Joomla Açık Web Sitesi İttifakında Güçlerini Birleştiriyor

Joomla, benzeri görülmemiş bir hamleyle Drupal, TYPO3 ve WordPress gibi diğer önde gelen açık kaynaklı içerik yönetim sistemlerinin yanı sıra Open Website Alliance'ın kurucu ortağı olmaktan gurur duyuyor. Bu çığır açıcı küresel, yönetici düzeyindeki ittifak, tümü özel alternatifler yerine açık kaynaklı yazılım davasını savunmaya adanmış uluslararası topluluk kuruluşlarının birleşik cephesini simgeliyor.

Joomla Açık Web Sitesi İttifakında Güçlerini Birleştiriyor

Açık Web Sitesi İttifakı, şu anda çevrimiçi olarak aktif olan web sitelerinin en az %50'sini temsil etmekte ve açık kaynaklı içerik yönetim sistemlerinin benimsenmesini teşvik etmektedir. Ücretsiz ve açık kaynaklı web içeriği yönetimi projeleri arasında işbirliğini teşvik etme ve böylece dijital alanda açıklığı, güveni ve kaliteyi artırma asil amacı ile kurulmuştur. Birlik, diğer açık kaynak CMS topluluklarını bu işbirlikçi çabaya katılmaya ve paylaşmaya içtenlikle davet ediyor.

Diğer ittifak üyelerinin duygularını yansıtan; Açık Kaynak Önemlidir Başkanı Crystal Dionysopoulos şunları söylüyor: “Açık kaynak yazılım, en iyi insani değerlerden bazılarının gerçek bir temsilidir. Diğer açık kaynaklı CMS projeleriyle birlikte çalışarak ortak güçlü yönlerimizi benimsiyoruz ve açık kaynak ruhunu ileriye taşımak için birlikte çalışabiliriz."

Geleceğe Yönelik Liderlik İşbirliği
Açık Web Sitesi İttifakının başlangıcı, Open Source Matters (Joomla), Drupal Derneği, TYPO3 Derneği ve WordPress Projesi arasındaki işbirliği çabalarının doğrudan bir sonucudur. Bu işbirliği, Avrupa Birliği'ne hitaben, liderlik düzeylerinde birleşik bir cephe sergileyen açık bir mektupla başlatıldı. Bu benzersiz yapı, üyeler arasında strateji ve eylemlerin daha akıcı bir şekilde koordine edilmesine olanak tanır ve böylece yeni ve mevcut topluluklar arası işbirliği projelerinin geliştirilmesine olanak tanır.

İttifak, üyeler arasında dönüşümlü başkanlık sistemiyle, liderlik ve işbirliğinin temelinde kalmasını sağlayan, fikir birliğine dayalı bir karar alma süreciyle çalışır. İlgilenen tarafların daha fazla bilgi için mevcut başkana ulaşmaları teşvik ediliyor.

Crystal of Open Source Matters şunu vurguladı: “İşbirliği sadece açık kaynağın kalbinde yer almıyor; bu, topluluğumuzun özüdür. Tüm açık kaynak çözümlerimizin iyileştirilmesi için liderlik ve küresel düzeyde iş birliği yapmanın ortaya çıkaracağı fırsatlar için çok heyecanlıyız.”

Açık Kaynak Yazılımın Savunulması
İttifakın amacı açıktır: özel sistemler yerine açık kaynaklı yazılımın tercih edilmesini savunmak, web sitesi sahiplerini ve geliştiricilerini bunun faydaları konusunda eğitmek. Bu savunuculuk, açıklık, güven ve kalite üzerine kurulu bir topluluğu teşvik ederek tüm açık kaynaklı CMS projelerine yönelik fırsatları genişletmeyi amaçlamaktadır. İttifak, en iyi uygulamaları paylaşarak ve tartışarak, açık kaynak projelerine ilişkin kamuoyu algısını ve bu toplulukların güvenilirliğini ve güvenliğini artırmayı amaçlamaktadır.

Açık kaynak yazılımın birbirine bağlı doğasının bilincinde olan İttifak, aynı zamanda ekosisteme katkıda bulunan üçüncü taraf açık kaynak projelerini ve topluluklarını desteklemeyi de taahhüt eder.

Açık Web Manifestosunu Benimsetmek
Başlangıçta Drupal tarafından başlatılan Açık Web Manifestosu'nun ilkelerine bağlı kalarak; İttifak, geçmişleri ne olursa olsun herkesi güçlendiren bir ağı savunuyor. Özgür, merkezi olmayan ve kolektif katılım ve sorumluluk gerektiren bir ağı temsil eder. Manifesto, web'in mahremiyetin, ifade özgürlüğünün koruyucusu ve yenilik ve girişimcilik için bir katalizör olduğunu doğruluyor.

Joomla'nın Gururlu Katkısı
Joomla, Joomla'nın misyonu, vizyonu ve değerleriyle mükemmel bir şekilde uyum sağlayan bir girişim olan Open Website Alliance'ın kurucu üyesi olmaktan büyük gurur duymaktadır. Özgürlük, eşitlik, güven, topluluk, işbirliği, kullanılabilirlik ve şeffaflığı savunan Joomla, yalnızca yenilikçi değil aynı zamanda kapsayıcı ve herkes için erişilebilir bir platform geliştirmeye devam ediyor.

Bu ittifak sayesinde Joomla ve ortakları, açık web'e öncelik veren dijital bir geleceğe, dijital yayıncılığın ve işbirliğinin açık kaynak ilkeleri temelinde geliştiği bir geleceğe zemin hazırlıyor. Joomla daha fazla topluluk kuruluşunu bu ilham verici harekete katılmaya davet ediyor.

Not: Orjinal içerik ingilizce olup, translete ile çevrilip aktarılmıştır.
Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .
Bırak elinde ki kalemi diyorlar,
bırak şeytan doldurur.
Ve bugün imge dediğin her şey,
bir anda bizim gibi bir katil olur.
.


hepSi bir yaLan . . .
 
Alt 17 Mart 2024, 22:57   #2
Co Admin
BuKLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ben anlamasam da kullanım alanında faydalı ve kolaylık sağlayacak gibi güçlerin birleşimi hayırlısı olsun

 
Alt 18 Mart 2024, 18:54   #3
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hmm

 
Alt 18 Mart 2024, 19:55   #4
Editör
Brittle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hayırlı olur inşallah..

________________

Tecrübe çok acımasız bir öğretmendir;
Önce sınavı yapar, Dersi sonra öğretir..
 
Alt 19 Mart 2024, 07:23   #5
Standart

Kolaylık olacaktır kullanıcılara, hayırlısı olsun.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:30.