IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Webmaster Genel Webmasterların fikir alışverişi yapabileceği konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By ZeyNa
  • 1 Post By She


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Ocak 2023, 23:48   #1
Standart Web sitesi tasarlamak için olması gerekenler

Web sitesi tasarlamak ve tasarladığınız web sitesini yayınlayabilmek için olması gereken bazı temel hususlar vardır.
  • İçerik planı: Web sitesi hazırlamaya başlarken, web sitesinde yer alacak bilgilerin ne olacağını önceden belirlemek ve ona göre planlama yapmak önemlidir. İçeriklerin ne kadar detaylı olacağı, hangi sayfalarda, hangi şekilde yerleştirileceği gibi detayların belirlenmesi için bir içerik planı yapılır.
  • Görsel tasarım: Web sitesinin görsel tasarımı, web sitesini ziyaret edecek olan kullanıcıların dikkat edeceği ilk etkenlerin başında gelir. Görsel tasarım, web sitesinin renkleri, yazı tipleri, görselleri ve yerleşim şemaları gibi öğelerini içerir. Görsel tasarımın oluşturulma aşamasında, hem hedef kitleniz, hem de ne amaçla kullanacağınızı bilmeli ve ona göre aksiyon almanız gereklidir.
  • HTML, CSS ve JavaScript: Web sitesini oluşturmak için HTML, CSS ve JavaScript gibi diller kullanılır. Bu diller, web sayfalarının içeriğini, görünümünü ve işlevselliğini tanımlayan dillerdir. HTML, web sayfalarının içeriğini tanımlar, CSS ile sayfaların görünümü düzenlenir ve JavaScript ile sayfalarda etkileşimli özellikler oluşturulur.

Web sitesi tasarlamak için olması gerekenler
  • Web sunucusu ve veritabanı: Web sitesinin çalışması için bir web sunucusu ve veritabanına ihtiyaç vardır. Web sunucusu, web sitesinin dosyalarını barındırır ve istekleri işler. Veritabanı ise, web sitesi tarafından kullanılan verilerin saklandığı yerdir. Örneğin, bir e-ticaret sitesinde ürünlerin bilgilerinin saklandığı veritabanı vardır.
  • Yazılım dili: Oluşturulan tasarımın dinamik olarak kullanılabilmesi için gereklidir. Bir web sitesinin yönetilebilir olmasını sağlayan asıl etken sunucu tarafında çalışan, veritabanı ile tasarım arasındaki veri akışını sağlayan yazılım dilleridir.

Bu öğeler, web sitesi tasarlamak için gerekli olan temel öğelerdir. Bunların yanı sıra, web sitesinin özelliklerine ve hedeflerine göre, projenin ihtiyaç duyacağı farkı öğeler de olabilmektedir.

Web sitesi tasarlarken nelere dikkat etmeliyim?

Elbette hangi amaçla olursa olsun, gelişen teknolojinin ve yaygınlığı artan cihazların da çeşitliliğiyle web sitesi tasarlarken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

Aşağıdaki hususlara dikkat ettiğiniz taktirde web siteniz hem kullanıcılarınızın beklentilerini daha çok karşılayacak hem de aldığınız geri dönüşler aynı oranda yükselecektir.
  • Kullanıcı deneyimi: Ziyaretçilerin oluşturmuş olduğunuz web sitesini rahatça kullanabilmeleri ve istedikleri bilgilere hızlı ulaşabilmeleri önemlidir. Web sitesi tasarımı esnasında, başlık ve menü yerleşimlerinin anlaşılır ve kullanışlı olması, bilgilerin düzenli bir şekilde paylaşılması ve navigasyonun kolay olması gibi kullanıcı deneyimi ile ilgili konulara kesinlikle dikkat edilmelidir.
  • Görsel tasarım: Web sitesinin görsel tasarımı, ziyaretçilerin ilk izlenimi olacaktır. Güzel ve düzenli bir görsel tasarım, ziyaretçilerin web sitesine geri dönme ihtimallerini artırır. Web sitesi tasarımı sırasında, renklerin uyumlu olması, yazı tiplerinin okunaklı ve uygun boyutta olması gibi noktalara dikkat edilmelidir.
  • Mobil uyumluluk: Günümüzde, çoğu kullanıcının web sitelerini cep telefonlarından ziyaret etmesi ve mobil cihaz kullanım oranlarının yükselmesiyle birlikte web sitesinin mobil cihazlarda da kolay kullanılabilir olması önemlidir. Web sitesi tasarımı esnasında, mobil cihazlarda da düzgün bir şekilde görüntülenmesine kesinlikle dikkat edilmelidir.
  • İçerik kalitesi: Web sitesinde yer alan içeriklerin kalitesi de önemlidir. İçeriklerin doğru ve güncel olması, ziyaretçilerin web sitesine güvendiğini ve geri dönme ihtimalini artırır.
  • Güvenlik: Web sitesi tasarımı sırasında, ziyaretçilerin bilgilerinin güvende olmasını sağlamak önemlidir. Özellikle online ödeme ve kişisel verilerin tutulduğu web sitelerinde hem sizin hem de kullanıcıların daha sağlıklı ve güvenli işlem gerçekleştirmesi büyük önem taşımaktadır.

Bu hususlara dikkat ettiğiniz taktirde web sitenizden beklediğiniz performansı alabilirsiniz.

Web tasarım için kod bilmem gerekiyor mu?

Geçmişte web tasarım yapabilmek için kod bilmek şarttı. Fakat günümüzde bazı araç ve eklentiler sayesinde kod bilgisine ihtiyaç duymadan basit web siteleri yapılabiliyor. Bu tür hazır eklenti ve yazılımlar sayesinde yayımlamak istediğiniz bilgiler için kolayca basit web siteleri hazırlayıp yayına alabiliyorsunuz.

Fakat eğer eklentilerin dışına çıkarak kendinize özgün bir tasarım, konsept ve düzenleme gerçekleştirmek isterseniz kod bilgisi şarttır. Aksi halde istediğiniz güncellemeleri gerçekleştiremez, var olanı da bozma ihtimaliniz olabilir.

Web tasarım yapmak için hangi dilleri öğrenmeliyim?

Web sitesi tasarlamak için HTML, CSS ve JavaScript öğrenmeniz gerekmektedir. Bunlar, web sitelerinin içeriğini, görüntüsünü ve işlevlerini tanımlayan dillerdir ve web sitesi tasarlamak için mutlaka bilinmesi gereken dillerdir.

HTML (Hypertext Markup Language) işaretleme dilini kullanarak, web sitelerinizin içeriğini tanımlarsınız. Örneğin, başlıkları, paragrafları, resimleri ve formları web sayfalarına eklersiniz.

CSS (Cascading Style Sheets) işaretleme dilini kullanarak, web sayfalarının görünümünü düzenlersiniz. Örneğin, yazı tiplerinin boyutlarını, renklerini ve arka plan resimlerini belirlersiniz.

JavaScript programlama dilini kullanarak, web sitenizdeki sayfalarda etkileşimli özellikler oluşturursunuz. Örneğin, bir form doldurma sayfasında, kullanıcının girdiği verileri doğrulamak için JavaScript kullanabilir veya bir web sayfasında resimler arasında geçiş yapmak için JavaScript kullanılabilir. Javascript’in çok geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır.

Bu diller, web sitesi tasarlamak için gerekli olan temel dillerdir. Bunların yanı sıra, projenin ihtiyaçlarına göre, diğer diller de öğrenilebilir. Örneğin, bir e-ticaret sitesi için ödeme sistemleri ve güvenlik önlemleri gibi özellikleri eklemek istediğinizde, PHP gibi sunucu taraflı çalışan veritabanı ile bağlantı sağlayarak bilgileri derleyebileceğiniz bir yazılım dili öğrenmeniz gerekebilir.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konu ExCaLuBuR tarafından (12 Mart 2023 Saat 22:35 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 12 Ocak 2023, 09:28   #2
Standart

Sitelerle ilgilenenler için ideal konu, çok basit bir anlamı var.

 
Alt 14 Ocak 2023, 22:19   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Anlatımı gayet faydalı olabilecek bir konu. Yeni başlayanlar için güzel bir pusula olmuş. Elinize sağlık.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:18.