IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Webmaster Genel Webmasterların fikir alışverişi yapabileceği konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

6Beğeni(ler)
  • 2 Post By ExCaLuBuR
  • 1 Post By Murat
  • 1 Post By Artist
  • 1 Post By ZeyNa
  • 1 Post By Sim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Mayıs 2022, 18:20   #1
Standart VDS (Virtual Dedicated Server) Nedir.?

VDS (Virtual Dedicated Server) yani Sanal Atanmış Sunucu, kullanıcılara web uygulamaları oluşturmak, dağıtmak ve barındırmak için yönetilen ancak dedike edilmiş bir sunucu kiralama olanağı sağlayan sanal bir makinedir. Diğer müşterilerle paylaşılmaz, bu nedenle çok kiracılı bir ortam sunmaz.

VDS (Virtual Dedicated Server) Nedir.?

Her VDS’nin kendi disk yeri, CPU tahsisi, belleği, bant genişliği ve işletim sistemi vardır. Ayrıca, diğer kiracılarla paylaşmayı gerektirmek yerine, yalnızca birinin erişebildiği özel bir kaynak seti sunar.

VDS ayrıca, son kullanıcıların sunucularına internet üzerinden küresel olarak erişmelerini sağlayan bir uzaktan erişim katmanına sahip işletim sistemi içeren kapsamlı bir donanım setidir.

VDS’nin Dedicated Cloud‘un geleceği olduğunu söyleyebiliriz.

VDS’ye (Virtual Dedicated Server) Ne Zaman İhtiyaç Duyarsınız?

Her web sitesi veya uygulamanın özel bir sunucuya ihtiyacı yoktur. VDS hizmeti özel ihtiyaçlar için uygundur. Tahmin edebileceğiniz gibi Virtual Dedicated Server, istikrarlı ve öngörülebilir yüksek performansa sahiptir. Bu yüzden çok fazla CPU kullanımı veya genel olarak sadece yüksek performans gerektiren projeler için çok uygundur.

Küçük bir web siteniz varsa, onu bir VDS sunucusunda barındırmanız gerekmez. Örneğin, daha az maliyetli bir alternatif kullanabilirsiniz (örneğin, shared hosting). Ancak bu durumda web sitenizin çalışması, tamamen paylaşımlı hosting komşularınızın yüküne bağlı olacaktır.

Fakat bir VDS hizmeti kullanıyorsanız, VDS size yalnızca CPU gücü sağlamakla kalmaz, aynı zamanda daha yüksek ağ ve G/Ç performansı sağlar. Yani kısaca VDS, kaynağa ihtiyaç duyan uygulamalar için mükemmel bir seçimdir, ancak sadece bununla sınırlı değildir. Aşağıda VDS’ye en çok ihtiyaç duyabilecek sitelerin bir listesini bulabilirsiniz.
  • Çok sayıda günlük ziyaretçi ve sipariş içeren çevrimiçi mağazalar
  • Çok fazla hesaplama yapan uygulamalar
  • Medya siteleri

VPS ve VDS Arasındaki Fark Nedir?

VPS, sanal özel sunucunun; VDS ise, sanal atanmış sunucunun kısaltmasıdır. Terminolojiler genellikle birbirinin yerine kullanıldığından aralarında hiçbir fark yoktur.

Her iki durumda da kullanılan yöntem farklılık gösterse de, hem VPS hem de VDS sanallaştırma kullanılarak oluşturulur. Sanal Özel Sunucular (VPS) işletim sistemi düzeyinde sanallaştırmanın ürünüyken, Sanal Atanmış Sunucular (VDS) paravirtualization sonucunda oluşturulur.

Her iki durumda da, fiziksel bir sunucu, her biri kullanıcıların ihtiyaçlarına göre özelleştirebilecekleri kullanıcılara kiralanan daha küçük sanal bölümlere veya “sunuculara” bölünür. Bir hesabı barındıran sanal sunucu, aynı fiziksel sunucuda bulunan diğer “komşu” sunuculardan ayrı kalır.

Bir VPS ve VDS, öncelikle ana sunucunun kaynaklarının bu sanal sunuculara nasıl tahsis edildiğine göre farklılık gösterir.

1. OS düzeyinde Sanallaştırma

Bu tür sanallaştırma sonucunda oluşturulan sanal sunucular, teknik olarak bir kapsayıcı içinde çalışan işletim sistemleridir. Bu sunucular, ana sunucunun CPU, RAM, depolama ve bant genişliğine ek olarak ana işletim sisteminin çekirdeğini paylaşır. Sınırlı olsa da, bu tür sanallaştırma, görevlerin çoğu için çalışır ve işletim sisteminde herhangi bir büyük değişiklik gerektirmez. Barındırma alanında bu teknolojinin sonucu olarak oluşturulan sunuculara sanal özel sunucular (VPS) adı verilir.

2. Paravirtualization

Bu yöntem, işletim sistemi seviyesinin üzerinde çalışan ve ana işletim sistemi ile sanal makineler arasında kaynak tahsisi ile ilgilenen ve daha yüksek bir sanallaştırma seviyesine izin veren bir hiper yönetici yazılımı gerektirir.

Bu durumda, ana işletim sisteminin çekirdeği paylaşılmaz. Bu nedenle, ana işletim sistemi ve sanal makinelerin farklı çekirdekleri vardır. Bu durumda elde edebileceğiniz özelleştirme düzeyi, işletim sistemi düzeyinde sanallaştırmadan çok daha yüksektir. Yöntem, değiştirilebilen bir işletim sisteminin kullanılmasını gerektirdiğinden, açık kaynaklı Linux, paravirtualization için tercih edilen seçenektir. Bu şekilde oluşturulan VM’lere sanal atanmış sunucular (VDS) denir.

Uygulamanızın VPS’de mi yoksa VDS’de mi barındırılması gerektiğinden emin değilseniz, hemen linke tıklayarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.

Konu ExCaLuBuR tarafından (12 Mart 2023 Saat 22:48 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 18 Mayıs 2022, 18:22   #2
Emektar
Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Paylaşım İçin teşekkürler Emeğine Sağlık.

 
Alt 18 Mayıs 2022, 18:29   #3
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık

________________

VDS (Virtual Dedicated Server) Nedir.?
 
Alt 18 Mayıs 2022, 18:36   #4
Standart

Emeğine sağlık

 
Alt 19 Mayıs 2022, 15:25   #5
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

paylasim icin tesekkür ederiz

________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:22.