IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Web Dünyasından Röportajlar Web sitesi alanında çalışmalar yapan webmaster'larımız ile ilgili röportajlara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

70Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2021, 08:34   #1
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Thumbs up Webmaster ExELaNCE ile Röportajımız

Webmaster ExELaNCE ile Röportajımız

( Saruhan ) Öncelikle röportaj teklifimi kabul ettiğin için kendi adıma ve İRCRehberi.Net yönetimi adına teşekkür ederim.


( ExELaNCE ) Şahsınız nezlinde ircrehberi.NET ailesine şahsıma göstermiş olduğunuz teveccüh için ben teşekkür ederim. Umarım keyifli bir röportaj olur ve tüm okuyan arkadaşlarımız sıkılmadan keyif alarak okur.


( Saruhan ) Rica ederiz üstad nasılsınız ? Nasıl gidiyor hayat mücadelesi ?


( ExELaNCE ) Çok teşekkür ederim iyiyim siz nasılsınız? Hayat mücadelesi pandemi başladığı günden bu yana çok yoğun bir şekilde geçmekte olup, Rabbim bu salgın nedeni ile Rahmet-i Rahman'a kavuşanlara Allah'tan rahmet, kederli ailelerine de Yüce Allah'tan sabır diliyorum. Hastalıkla boğuşmakta oluplara ise Allah Şafi ismiyle Şifa versin inşaALLAH.
Umarım en kısa zamanda PANDEMİ sürecini atlatarak o kalan günlerimize yarım kalan hikayelerimize de ulaşırız.


( Saruhan ) Teşekkür ederim üstad hayat mücadelesine herkes gibi devam etmekde gayretlerimizle uğraş ve çaba içerisindeyiz. Rica etsem benim için ve röportajı okuyacak olanlar için biraz kendinizden bahsedebilir misiniz ? Ne yaparsınız ? Hobileriniz Fobileriniz nelerdir? ExELaNCE'yi daha iyi ve yakından tanıyalım isterim .


( ExELaNCE ) İsmim Emre öncelikle Ankaralıyım 30 yaşındayım. ExELaNCE neler yapar? dediğinizde ise E-Ticaret ve E-İhracat firmam var. Kendi yazmış olduğumuz yazılımlarımız ve E-Ticaret sistemlerimiz ile Yurtdışına ve Türkiye'nin hemen hemen her noktasına hizmet vermekteyiz. IRCD en büyük hobilerimden biri iken artık fırsat dahi bulamaz hale geldim. Aynı zamanda en büyük hobim Google SEO, ERP ve Entegrasyon yazılımlarıdır. Günlük yaşamımda çok kitap okuyan ve iş kolik bir yapım olduğunu da itiraf edebilirim.Fobim ise Dentofobidir.


( Saruhan ) Emre bey memnun oldum. Yapmış olduğunuz işte her daim başarılarınızı daimiliğini temenni ederim . Peki Bir webmaster olarak, sizi web dünyası ile uğrasmaya sevk eden cazip kılan unsur neydi?


( ExELaNCE ) Teşekkür ederim, Öncelikle web dünyasına beni sevk eden nokta IRCD'dir. Bu kesin ve net olan birşeydir. 2000'li yıllar da IRCD foryasına ben 2005 yılında Turkchatsohbet.com Romeo-bxl'nin yanında başladım. Şimdi yazdıklarıma Helper,Dj gibi farklı departmanlarda görev alan arkadaşlarımız tepki gösterebilir ama bana göre o dönemler öyleydi. IRCD sunucuları içerisinde yer almaya başladığım andan itibaren Web ekibinin tamamen daha farklı ve gözde olduğunu görmem beni Web konusuna itti. Bir IRCD sunucusunda (BANA GÖRE) Helper, Dj ve Telnet sorumlusu çok rahatlıkla bulabilirdiniz ve o dönemler de ama Web konusundan anlamıyorsanız çok iyi bir Webmaster sizinle kolay kolay çalışmazdı. Sunucuyu açabilirsiniz.Userde getirebilirsiniz 5 10 20 veya 100 tane ama girişi sağlamadığınız an o sunucu içerisinde devamlılığı sağlayamazsınız. O zamanlar Google Adwords yoktu tabiki para ile user getirme olayı sadece sıralamada site satın alarak oluyordu ve anlamadığınız taktirde siteniz siz aldıktan sonra geriliyordu.Bu düşüncelerle kendimi web departmanı içerisinde buldum.


( Saruhan ) Hemen hemen bende düşüncenize katılıyorum.Bende bizzat 2007 lerden civarı İRCD ortamlarındayım. Google Adwords yokken paralı user için kıyasıya mücadeleler yaşanıyor idi. Daha farklı şeylerde vardı fakat ben hemen röportajı saptırmadan diğer bir soruma geçmek istiyorum. Peki Bir web projesi olustururken ilk etapda dikkat edilmesi gereken unsurlar hakkında tuyolariniz nelerdir?


( ExELaNCE ) Öncelikle bir web projesi oluştururken ilk etapta dikkat edilmesi gereken sizin ne istediğinizdir. İsteğiniz ile domain seçiminizin uyumu ve sitenizin tasarım aşaması tamamen bir biri ile uyumlu olması en önemli unsurdur.


( Saruhan ) Önemli bir ipucu için hem kendi adıma hemde web projesi düşünürken söylediklerinizi ciddiye alanlar adına teşekkür ederim. IRCd dünyasına da vakif biri olarak sunucuların web bölümünde yeterli ilgiyi gösterdiğini düşünüyor musunuz ?


( ExELaNCE )Ben teşekkür ederim. IRCD dünyasında hiç bir zaman web bölümüne yeterli ilgi gösterilmedi ki. Bugün çok iyi bir webmaster'ın bir sunucuda görev yaptığı çok nadir bir durumdur. Örnek verecek olursak yıllardır büyük sunucular neden web kısmında çılgın ücretler harcıyor? bu sorunun cevabı aslında web departmanına verilen önemin cevabıdır. Geveze.net'in popüler zamanlarında Mekanı cennet olsun Turk ile uzun süre görev yaptım. Webmaster Sorumlusuydum ve çok kişi ile bildiklerimizi paylaştık ama kendileri hep farklı sebeplerden dolayı belli süre sonra kendi sunucusunu açtı. IRCD üzerinde her departmanın farklı görevleri olsa da sunucuyu sunucu yapan WEB departmanıdır. Bu departmanda sağlam kadro ya parayla kurulur, yada sunucu sahibi kendi çabaları ile bi yere gelmektedir.


( Saruhan ) Aynen öyle sizin nezdinizde mekanı cennet Allah'tan rahmet dilemiş olalım. Web departmanı en çok gayret ve çaba gerektiren departman olduğu her zaman aşikardır. Emek,vakit, ilgi gerektirdiğini düşünmekteyim. Bundan ötürü Google üzerinde sıralamaya girmek icin hedefleri olan web departmanında görev icra eden dostlarımıza bir kaç seo tavsiyenizi soylermisiniz?


( ExELaNCE ) Bundan yıllar önce sıralamaya girmek çok zordu ancak zamanla Google değişti ve çok daha kolay bir hale geldi. Tek yapılması gereken aslında Google bana kendini doğru tanıt ki bende seni kitlelerle buluşturayım diyor. Bundan 10 15 sene öncesinde deli gibi gece gündüz backlink kasarken şuan Domain, tasarım ve içerik uyumu ile çok kolay kitlelere sahip olabilirsiniz.
Örnek veriyorum Çorum Sohbet sitesi açan veya o kelimede domain kasan bir arkadaşımız Çorum hakkında bilgi vermeden, çorumun hangi noktalarına hizmet verdiğini nasıl bir sohbet hizmeti verdiğini düzgün bir şekilde Google'ye yani kullanıcıya anlatan 1. sırada yer almaktadır.Tabi %100 etken bu değil ama %60 etken Domain, Tasarım ve İçerik uyumudur.


( Saruhan ) Google sıralamalarından bahsederken SEO'ya değinmemek olmaz bu tavsiyenize daha iyi değinmek gerekirse peki sizce doğru SEO stratejisi nasıl olmalıdır?


( ExELaNCE ) En doğru SEO stratejisi kullanıcıya yöneliktir. Örnek veriyorum bir kuruyemiş dükkanınız var diyelim giren sigara fiyatı soruyor ve çıkıyor bu mu sizce daha etkilidir? Yoksa ürünleriniz içerisinde dolaşıyor ve inceliyor sizce hangisi daha etkilidir? Önemli olan SEO'da tamamen kullanıcıyı zengin içerikle içeriye sokarsınız, dikkat çekici başlıklar konular ile de içeride gezdirirsiniz.Hızlı açılan siteniz, kaliteli içeriğiniz göz yormayan ve kullanıcının vakit geçirdiği siteniz sıralamada yükselmeme olasılığı yoktur.


( Saruhan ) Sayfa açılış hızı ve zengin içerikle sitenize ziyaretini sağlarsanız daha hızlı yükseleceği konusunda ince detayınız gayet yerinde bir tespit oldu. Artık internet üzerinden birçok kullanıcı birçok merak ettiği ve öğrenmek istediği konularda gerekli araştırmalar yaparak öğrenmeye devam etmektedir. Sizce SEO'yu öğrenmek isteyenler nasıl öğrenebilir?


( ExELaNCE ) SEO nasıl öğrenilir sorusunun en güzel cevabı deneye deneyedir. SEO hakkında binlerce makale bulunmaktadır. Makaleleri biraz inceledikten sonra kafanızda belirli şeyler oturacaktır. Makalelerin çokluğu kaliteli ve kalitesiz makale, işe yarayacak veya yaramayacak teknikler de bir hayli karşınıza çıkacaktır. Burada ise en önemli etken siz kendinizi GOOGLE olarak düşünmenizi tavsiye ederim. Siz olsanız nasıl bir siteyi yukarı çıkarırdınız diye düşündüğünüzde tüm makalelerin işe yarayıp yaramayacağını kolaylıkla seçebilirsiniz.


( Saruhan ) Öğrenmek isteyenlere yol gösteren pusula olacak cevaplarınızın kullanıcıları aydınlatacağına eminim. Röportajın başında E-Ticaret ve E-İhracat üzerine firmanız olduğunuzu dile getirdiniz. Birazda E-Ticaret ve mobil uygulamalara da değinmek ve öğrenmek istediğimiz konularada değinebileceğimizi düşünüyorum. Hiçbirimiz hepimiz kadar akıllı değilizdir diye bir deyim vardır. Buna binayen Size göre en olası ve uygun bir e-ticaret sitesi hangi yazılım ile yapılmalı ve neleri bünyesinde barındırmalıdır?


( ExELaNCE ) Tabi ki bir elin nesi var, iki elin sesi var. E-Ticaret üzerine bir çok sistem mevcuttur. Bunların bir çoğu ücretli ama E-Ticaret'e başlayacak arkadaşlara ben Opencart'ı tavsiye ederim. Veya WooCommerce, WordPress'in özgür ve açık kaynak kod kaynaklı E-Ticaret eklentisidir. Açık kaynak kod olması ile kolaylıkla istediğiniz değişiklikleri yapabilir ve her yeni gelen güncellemelerle sisteminizi güncel tutabilirsiniz. Hatta ileri seviye E-Ticaret kullananların dahi tercih ettiği sistemlerdir bunlar. Google SEO açısından da oldukça etkili özellikleride mevcuttur. Bünyesinde barındırması gerekenler ise güvenli bir alt yapıya sahip olası, SSL sertifikası, Sanal Pos organizasyonu gibi özelliklerdir.


( Saruhan ) Güzel bilgiler için teşekkür ederiz.Şimdi şunu söylemek istiyorum. E-ticaret konusunda pek vakıf olmadığım bir konu olduğu için sizin sayenizde ben de kullanıcılarımız ile sayenizde bilgi edinmek nasip olacak. Umarım en yakın zamanda da bu bilgileri tecrübe etmek nasip olur. Buna binayen E-Ticaret üzerine proje düşünen kullanıcılarımıza E-Ticaret'e başlamadan önce hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir?


( ExELaNCE ) Öncelikle E-Ticaret'in bir dükkan açmasından hiç bir farkı yoktur, hatta daha da zorlukları vardır. Dükkanda bir ürün sattığınızda müşteri onu görür, beğenir ve alır. E-Ticarette ise sizin görsellediğiniz ve açıkladığınız ürünü sizin gözünüzden satın alır müşteri. E-Ticaret'e başlayacak arkadaşların sektör araştırmaları ve o sektöre hakkında bilgi sahibi olması çok önemlidir. Örnek veriyorum bir kurşun kalemin bile bir başlık, resim ve açıklamayla müşterinin satın almasını sağlamak çok büyük bir marifettir, bunu göz önüne alarak başlasınlar derim ben. 20 CM bir ürünün resmini gören müşteri onu 20 CM olduğunu anlamayacaktır ve siz onu detaylı şekilde açıklamadığınız taktirde o ürünü alan müşteri şok olacak ve o ürün size iade olarak dönecektir. Hem gidiş, hemde geliş kargo parası size zarar olarak yazacaktır.


( Saruhan ) Sayenizde püf noktaları hiç ilgi alanım ve alakam olmamasına rağmen az çok bilgi alan bir röportaja imza atmak hem eğlenceli,güzel hemde apayrı bir serüveni olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.E-ticaret dünyası için çok satıcılı e-ticaret sitelerinin artı ve eksilerinden bahsetmenizi rica etsek neler diyebilirsiniz?


( ExELaNCE ) Bir işi ya bakarak öğrenir insan yada tecrübelerden ders çıkararak öğrenir. Bence sizde tecrübelerden öğreniyorsunuz diyelim. E-Ticaret dünyasında çok satıcılı sistem kumarhane sistemi gibidir. Her zaman mekan sahibi kazanır. Çok satıcılı sistemde sistemi kuran işleyişi tamamen müşteriye odaklı çalışır ve müşteri ile bire bir iletişimi sağlamanızı engeller. Çok satıcılı bir sistemde tamamen sistem sahibi müşteriyi düşür ve sizin tedarik ettiğiniz, kargo aşamasına kadar her aşamada emek sarf ettiğiniz üründen komisyonunu alır. Müşteri ve kendisi 1. sınıf vatandaştır malesef sizde 2. sınıf vatandaş olursunuz. Müşteri memnuniyeti adına sizi ciddi zaralara uğratabilir ve sizi asla müşteri olarak görmez, işin gerçeği en büyük müşteri sizsinizdir. Sizin üstünüzden parayı kazanır ama değeri size asla vermezler.Artısından bahsedecek olursak Türkiye'de bu tip siteler tamamen popüler olduğu gibi müşterilere çok daha kolay ulaşabilirsiniz.


( Saruhan ) Faydalı bilgiler için aydınlatıcı anlatımlarınızdan ötürü birkez daha teşekkür ederim ve günümüzde Türkiye'de ve Dünya'da bir çok e-ticaret siteleri akıllı telefonlarımıza kadar mobil uygulamalar halinde bulunmaktadır. Bu yüzden mobil uygulamalara da değinmek gerektiğini düşünmekteyim.Mobil uygulama yazılımı neden tercih edilmelidir?


( ExELaNCE ) Google geçtiğimiz 2017 yılında bir güncelleme yayınladı ve güncelleme hakkında yaptığı açıklamaya baktığımız zaman mobil cihazlardan yapılan aramaların, masaüstünden yapılan aramaları geçmesinden kaynaklı gerçekleştirilen bir güncelleme olduğunu Google kendi resmen açıklamış bulunmaktadır. Google mobil aramalar daha çok dediği yerde bizimde tercihimiz bu yönde olması gerekmektedir.Yani mobil cihazlardan yapılan aramalar, bilgisayardan yapılan aramaları geçtiğini Google söylüyor.Google'de yapılan aramalar baz alınmaktadır burada.


( Saruhan ) Anladım ustadım. Peki mobil uygulamaların tasarımı nasıl olmalıdır ?


( ExELaNCE ) Mobil uygulamaların tasarımı sadece, kolay kullanılabilen, göz yormayan ve en önemlisi MOBİL VERİ tüketiminin az olması gerekmektedir. Giren kullanıcının internet paketini ne kadar az kullanırsa kullanıcı o kadar daha çok girebilir.


( Saruhan ) Websiteleri için geliştirdiğiniz mobil bir uygulama ya da çok faydalı olabilecek diyebileceğiniz bir uygulama öneriniz varmı?


( ExELaNCE ) Bu konu çok detaylı bir konudur. Örnek veriyorum E-Ticaret sitesinde Facebook Marketing Center, Google Merchant çok güzel bir tercihken, sohbet sektöründe ise Android ve IOS uygulama daha çok ilgi çekecektir. Bugüne kadar çok az kişinin kullandığı Facebook App'de sohbet sektörü açısından oldukça güzel bir uygulamadır.Dediğim gibi sektöre göre değişmektedir. Sohbet sektörü için Google Play Store güzel bir kaynak olup bir websitesinin ne kadar alanda uygulaması çoksa google gözünde o kadar otoriter bir sitedir.Playstore, Apple Store, Facebook App gibi her alanda uygulamanızın olması size artı katar. Benim tercihim her zaman Google Play Store'dir ülkemizde Android kullanım oranı daha fazla olması beni hep oraya sevk etmiştir.


( Saruhan ) Mobil uygulamaların bir web sitesine etkilerine değine bilirmisiniz?


( ExELaNCE ) O tamamen sizin elinizdedir. Neyi ne için yaptığınızı bildiğiniz taktirde hiç bir zaman zarar görmezsiniz. Bir web sitesinin uygulamasının olması sizi farklı aramalarda da çıkaracağı gibi uygulama portallarına atılan tüm uygulamaların reklamları tüm dünya'da paylaşılmaktadır. Bir uygulama yüklediğinizde o uygulama anında milyonlarca sitede paylaşılmakta olup buda sizin için ciddi bir reklam imkanıdır.


( Saruhan ) Vermiş olduğunuz bilgiler sayesinde geri kalan artık dediğiniz gibi bizim elimizde. Şimdi röportaj öncesi araştırmalar yaparken bir soru gözüme çarptı ve yeterince net bir şekilde sağlıklı bilgi edinemedim. Bu soruyu size de yöneltmek istiyorum.Hibrit/Webwiev mobil uygulamalar ile Native mobil uygulamalar arasındaki farklar nelerdir?


( ExELaNCE ) Webwiev uygulama demek örnek veriyorum ircrehberi.net sitesini iframe koduyla uygulamaya çekmek demektir. Yani sitenin olduğu gibi mobil uygulamaya yansıtılmasıdır.Native uygulama ise sıfırdan web sitenizi mobile uyumlu halde kodlamanız demektir.Yani şöyle örnek verelim ircrehberi.net'in mobil görüntüsünü birinde olduğu gibi çekiyorsunuz, diğerinde ise sıfırdan bir site yazıyorsunuz. Google nezlinde ise tamamen native uygulama göz bebeğidir.Webviev uygulama için bir web sitesine ihtiyacınız vardır. Native için bir web sitesi olmasada uygulama yapabilirsiniz demektir.


( Saruhan ) Açıklayıcı ve öğretici tutumunuzdan ötürü teşekkür ederim üstadım.Mobil uygulama geliştiriyor musunuz?Geliştiriyorsanız bunlar nelerdir?


( ExELaNCE ) Ben teşekkür ederim, inşaALLAH faydalı bir röportaj oluyordur. Mobil uygulama geliştiriyorum hatta çoğu sıralamada 1. 2. sıradaki uygulamalar benim imzamı taşımaktadır. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir çok uygulamama şahit olmuştur. Google Play Store, Apple Store, Facebook App, Huawei Appgallery de yaptığım uygulamalar bulunmaktadır.


( Saruhan ) Gerçekten faydalı ve eğlenceli bir röportaj oldu sayenizde çok teşekkür ederim hem kendi adıma hem de ircrehberi.net adına.Sorularımız bitti ama sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı ya da keşke şu soru da sorulsa dediğiniz bir şey onları da dinleyebiliriz sizden ?


( ExELaNCE ) Bende çok teşekkür ederim, keyif alarak sohbet ettiğim anlardan birini gerçekleştirdik. Web Tasarım, Programlama, Google SEO olunca konu konuşulacak ve anlatılacak çok şey var demektir. Ama sorduğunuz sorular sizinde bu konular hakkında hemen hemen bilgi sahibi olduğunuzu, araştırmalar yaptığınızı göstermektedir. Ben bu konuda size ircrehberi.net kullanıcıları adına teşekkür ederim bu kadar faydalı sorular sorduğunuz için.Her geçen gün gelişen bu dünya'da IRCD sektörü de kendini geliştirmek zorundadır. Bu konuda en büyük emek ve ihtiyaç olan Web departmanına düşmektedir. Siz ne kadar çok kullanıcıya hitap edebilirseniz IRCD o kadar daha ileriye gidecektir. Bitmeye yüz bulmuş olarak görünsede IRCD potansiyeli çok daha fazlasıdır. IRCD'nin bitmeye yüz tuttuğu her dönemde kültürümüze ve bizlere yakışmayacak platforumlar türemektedir. Web departmanında görev yapan tüm arkadaşlardan ricam bu tür kültürel yozlaşmalara izin vermemeleridir.


( Saruhan ) Duygu ve düşünceleriniz için kendi adıma ve İRCRehberi.Net adına teşekkür ederim. İslerinde muvaffakiyet ve başarılarını daimliğini dileriz.


( ExELaNCE ) Ben teşekkür ederim. Öncelikle bana vakit ayırdığınız için size ve bu röportajı okuyan tüm ircrehberi.net ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Başarılarınızın devamını diler, hepiniz Allah'a emanet olun inşaALLAH.


( Saruhan ) Allah'a emanetsin üstadım.
________________

Webmaster ExELaNCE ile Röportajımız
 
Alt 04 Temmuz 2021, 08:53   #2
Standart

Harika bir röportaj çıkarmışsınız ortaya. Gerçekten hiç sıkılmadan büyük bir keyifle okudum.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bey çok faydalı bilgilere değinmişsiniz, cevaplarınız çok aydınlatıcı olmuş.
Başarılarınızın devamını dilerim.

 
Alt 04 Temmuz 2021, 09:07   #3
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Elinize sağlık . Başarılar dilerim

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 04 Temmuz 2021, 10:51   #4
Okkalı bir gülüş lazım, buradan bir güleceksin taa oradakine koyacak...
PeLin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tammm itiraf etmeliyim cok uzundu ama her okudugun sorunun cvbini merak edip devam ediyorsun tatli bir soylesi olmus @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emegine saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] zaten yillardir bu mecrada taniyoruz ne kadar basarili oldugu sahsim biliyor zaten daha yakindan tanimis olduk tser

________________

Sabrımın sınırları taştığında hayatımdan silemeyeceğim insan yoktur.
Kimsenin ardından koşmayın çünkü seven insan yan yana yürür
 
Alt 04 Temmuz 2021, 10:56   #5
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Uzun ve bilgilendirici bir röportaj olmuş,ellerinize sağlık.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılar dilerim.

________________

“sen haylaz rüzgarlar önünde şimdi, sevdanın yükünü attım omuzumdan. sen sandığım şey belki benim yüreğimdi, iyi ki dönmüşüm yolun başından.”
 
Alt 04 Temmuz 2021, 11:42   #6
Standart

Başarılar, emeklerinize sağlık .

________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 
Alt 04 Temmuz 2021, 11:44   #7
~~ Şans ~~
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Başarılar Diliyorum,Emeğinize Sağlık.

________________



"Şimdi açsam pencereyi de beklesem.
Sen gelsen.
Olmaz ya hani geliversen.
Hiç bir şey sormasan.
Hiç bir şey söylemesen.
Sussam...
Sussan...
Sussak...''
#cemalsüreyya
 
Alt 04 Temmuz 2021, 12:28   #8
Yanlış Bildiğin Yolda; Herkesle yürüyeceğine Doğru Bildiğin Yolda; Tek başına yürü..
Artist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
ZeyNa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Harika bir röportaj çıkarmışsınız ortaya. Gerçekten hiç sıkılmadan büyük bir keyifle okudum.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emeğine sağlık.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bey çok faydalı bilgilere değinmişsiniz, cevaplarınız çok aydınlatıcı olmuş.
Başarılarınızın devamını dilerim.
Alıntı:
L_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Elinize sağlık . Başarılar dilerim
Alıntı:
LadyBird Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tammm itiraf etmeliyim cok uzundu ama her okudugun sorunun cvbini merak edip devam ediyorsun tatli bir soylesi olmus @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emegine saglik @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] zaten yillardir bu mecrada taniyoruz ne kadar basarili oldugu sahsim biliyor zaten daha yakindan tanimis olduk tser
Alıntı:
Lareina Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Uzun ve bilgilendirici bir röportaj olmuş,ellerinize sağlık.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarılar dilerim.
Alıntı:
ExCaLuBuR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Başarılar, emeklerinize sağlık .
Alıntı:
Başak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Başarılar Diliyorum,Emeğinize Sağlık.
Okuyan beğenen yüreklerinize sağlık olsun. Hepinize saygılarımla teşekkürlerimi sunuyorum.

________________

Webmaster ExELaNCE ile Röportajımız
 
Alt 04 Temmuz 2021, 12:52   #9
Standart

bilgi- saygi (tecrübe)

 
Alt 04 Temmuz 2021, 12:59   #10
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık kardeşim. Başarılar

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:59.