IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
Sohbet chat


Uzay Uzay'dan Son Haberler

2Beğeni(ler)
  • 1 Gönderen Fragile
  • 1 Gönderen Fragile


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Aralık 2021, 18:28   #1
Özel Üye
Fragile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart James Webb teleskobu uzaya fırlatıldı

James Webb teleskobu uzaya fırlatıldı


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Uzay araştırmalarında yeni bir çağ başlıyor. Dünyanın en büyük ve en gelişmiş uzay teleskobu James Webb uzaya fırlatıldı. James Webb, insanlığın uzaydaki yeni gözü olacak.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Uzaya fırlatılan en güçlü teleskop olacağı belirtilen James Webb Uzay Teleskobu Fransız Guyanası’ndaki Avrupa Uzay Limanı’ndan Avrupa Uzay Ajansı’nın (ESA) Ariane 5 roketiyle fırlatıldı. Fırlatma Fransız Guyanası'ndaki Avrupa Uzay Üssü'nden gerçekleşti.

Uzay teleskobu; NASA, Avrupa Uzay Ajansı Ve Kanada Uzay Ajansı'nın ortak projesi.

Yapımında 174 ülkeden bin 200 bilim insanı, mühendis ve teknisyen görev yaptı. Dev projenin yapımı 25 yıl sürdü, maliyeti ise 10 milyar dolara ulaştı.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Hubble'ın yerine geçmeye hazırlanan James Webb uzay teleskobu, sahip olduğu ileri optik donanımlar sayesinde güneş sisteminden, görüntülenebilir en uzak galaksilere kadar evrenin tarihinin tüm aşamalarını inceleyebilecek. James Webb'in her şey yolunda giderse, 2022'nin ilk aylarında ilk görüntüleri Dünya'ya göndermesi bekleniyor.

NASA’dan paylaşılan bilgiler göre, teleskop adını NASA ikinci yöneticisi olan ve Apollo’ya öncülük etmesiyle tanınan James E. Webb’den alıyor. Fırlatmadan sonra teleskop Dünya’dan 1.5 milyon kilometre uzaklıkta olan ikinci Lagrange noktasına (L2) doğru 30 günlük yolculuğuna çıkmış olacak.

Kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
👍 1

Konu Hestia tarafından (12 Ocak 2024 Saat 20:49 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 25 Aralık 2021, 18:31   #2
Standart

Dünyamıza hayırlı olsun mu denir ne denir bilemedim ;d

________________

𝐑𝐞𝐲𝐥𝐨𝐞

 
Alt 25 Aralık 2021, 18:35   #3
Özel Üye
Fragile - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Evrenin yeni tanımlamalarına sebep olacak,
bilinmeyen birçok yeni gözlem yapılacak ve daha önce hiç bilmediğimiz şeylerle tanışacağız belki de.
Bugüne kadar gönderdiğimiz uzaya en değerli göz yapılış serüveninin belgeselini seyretmiştim discovery ve da vinci learning te.
Geçmişimizi kim olduğumuzu aydınlatabilecek bir göz! =)

👍 1
 
Alt 25 Aralık 2021, 18:39   #4
Banlı Üye
Hesna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bir nevi zaman makinesi gibi
Hadi bakalım evrene neler olmuş görelim
Şahsen merak ediyorum oluşumu

 
Alt 26 Aralık 2021, 13:10   #5
hepSi bir yaLan . . .
ZaLim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

kos koca evrende bugune kadar binlerce gezegen kesfedildi ancak dunya gibi bir gezegen daha bulunamadi, umarim bulunmaz ve insan evladi orayi da katletmez.

________________

Fuego, sonrisas, realidad y dolor . . .


birazdan yorgun bir atı vuracaklar uyuşturmadan, rüyamda, üstelik ben henüz daha uyumamışken...
D.B.


James Webb teleskobu uzaya fırlatıldı
28/08/2025



sorun ve destek için : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden iletişim kurabilirsiniz.
 
Alt 26 Aralık 2021, 20:22   #6
Kayıtlı Üye
rainbow6 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Adamlardaki ufka, akla ve hayata bakış açısına bakın. imrenmemek, kıskanmamak hatta delirmemek el de değil. Dünya üzerinden en büyük projelerden birisi bence. Muazzam resmen. Şu vizyonun trilyonda biri bizde yok maalesef. Üzücü.

Umarım harika görüntülerini de görmek nasip olur. Evrenin gizemine tanıklık edeceğiz sayesinde.

++

Bunlar olurken malum bugün yine herkesi terörist ilan etti. Yazık bu ülkeme. İnanın artık sinir hastası olacağım. Elalem neler yapar, neyi dert eder, biz ise kimlerle, nelerle uğraşıyoruz.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:58.