IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Uzay Uzay'dan Son Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Temmuz 2021, 09:16   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lightbulb GÖKTÜRK Yenileme Keşif Gözetleme Uydusu İçin İmzalar Atıldı

2016'da yörüngeye yerleştirilen GÖKTÜRK-1 Uydusu'nun yerine geçerek Türkiye'nin yüksek çözünürlükte görüntü ihtiyacını karşılayacak olan GÖKTÜRK Yenileme Keşif Gözetleme Uydusu için imzalar bugün atıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yüksek çözünürlüklü elektro-optik uydu görüntüsü ihtiyacının karşılanması amacıyla geliştirilen GÖKTÜRK Yenileme Keşif Gözetleme Uydusu projesi için Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) arasında imzalar atıldı.
Bugün Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil ile SSB ve TUSAŞ yetkilileri katılımıyla gerçekleştirilen törende SSB'nin uzay teknolojileri alanında yaptığı çalışmalara değinildi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, SSB'nin Türkiye'nin Uzay Programı için Türkiye Uzay Ajansı ile yürütülecek çalışmalara destek vereceğini ifade etti.
Uzay çalışmaları için roketler ve fırlatma sistemleri geliştirilecek:

GÖKTÜRK Yenileme Keşif Gözetleme Uydusu İçin İmzalar Atıldı
Demir konuşmasında ayrıca geliştirilecek projelere ve planlara da değindi. Roketlerin ve fırlatma sistemlerinin hayata geçirilmesinin hedeflendiğini belirten Demir, ''SSB bünyesinde kurulan DELTA-V şirketiyle ilk hedeflerimiz uzay sınırını hibrit yakıtlı roket motoruyla geçmektir. Bu çalışmalar uzaya gidecek roketler ve onu fırlatacak sistemleri yerli imkanlarla geliştirmeyi amaçladığımız projelerdir'' şeklinde konuştu.
GÖKTÜRK Yenileme Keşif Gözetleme Uydusu, 2016 yılında yörüngeye yerleştirilen GÖKTÜRK-1 Uydusu'nun görev süresinin dolmasının ardından onun yerini alacak ve Türkiye'nin yüksek çözünürlükte uydu görüntüsü ihtiyacını karşılayacak.

Aynı zamanda proje kapsamında Türkiye'de uzay teknolojisi ile ilgili farklı çalışmalar da yapılacak. Proje için gerekli ekipmanların ve yazılımların pek çoğunun yerli olarak geliştirilmesi de hedefler arasında yer alıyor.
Alıntıdır.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:34.