IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Uzay Uzay'dan Son Haberler

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Beatrice


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Temmuz 2021, 19:57   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Richard Branson, Uzaya Çıkan İlk Milyarder Oldu

Yaklaşık 400 kadar şirkete sahiplik eden ünlü milyarder Sir Richard Branson, iddia ettiği gibi bugün uzaya çıkan ilk milyarder oldu. Jeff Bezos’a yaptığı meydan okumayı kazanan Branson, şu anda Dünya’ya dönüş yapıyor.
Geçtiğimiz haftalarda Blue Origin CEO’su Jeff Bezos’un kardeşiyle birlikte uzaya çıkacağından bahsetmiştik. Bu kararın alınmasından bir süre sonra İngiliz iş insanı Richard Branson, kurucusu olduğu Virgin Galactic’in roketiyle Bezos’tan daha önce uzaya çıkacağını açıklamıştı. Branson, verdiği sözü bugün yerine getirdi.
Richard Branson, bugün 2004’ten beri planladığı uzay yolculuğunu, kendi şirketi Virgin Galactic ile gerçekleştirdi. Jeff Bezos’tan önce davranan Branson, uzaya çıkan ilk milyarder oldu.
Branson, Bezos’tan önce uzaya çıktı

Richard Branson, Uzaya Çıkan İlk Milyarder Oldu
Jeff Bezos, Blue Origin’in 6 kişilik New Shepard aracıyla yapacağı uzay yolculuğunun tarihini 20 Temmuz olarak açıklamıştı. Ardından yaptığı açıklamayla Richard Branson, 11 Temmuz’da kendi şirketiyle uzay sınırının üzerine çıkacağını duyurdu. Söz konusu uçuş bugün gerçekleşti.
Branson, Virgin Galactic'in 'uzay uçağı' Unity ile yerden 100 kilometre yükseğe çıktı. Projeye 2004 yılında başlayan milyarder, 2007 yılında bu uçuşu gerçekleştirmeyi umuyordu. Bu süre uzadıkça uzadı ancak sonunda uzaya çıkan ilk milyarder olma motivasyonuyla neredeyse 20 yıllık plan gerçekleştirildi.
Uçuş 2004’ten beri planlanıyordu

Richard Branson, Uzaya Çıkan İlk Milyarder Oldu
Uçuş hakkında BBC’ye yaptığı açıklamalarda "Çocukluğumdan beri uzaya çıkmak istiyordum ve önümüzdeki 100 yıl boyunca yüz binlerce kişinin bu hayali gerçekleştirmesini sağlamayı hedefliyorum" ifadelerini kullanan Sir Richard Branson, sözlerine şu şekilde devam etti: "Neden uzaya çıkmasınlar ki? Uzay sıra dışı bir yer, Evren de büyüleyici… İnsanların güzel Dünyamıza uzaktan bakıp, yeryüzüne döndükten sonra da Dünya'ya iyi bakmasını istiyorum."
Bugün Türkiye saati ile 17.30’da ABD’nin New Mexico eyaletinden kalkış yapan Unity roketi, büyük bir uçakla 15 kilometre yükseğe çıkarıldı. Sonrasında kendi motoruyla yolculuğa devam eden Unity, saatte 4 bin kilometre hızla 90 saniyede 100 kilometre yüksekliğe çıkarak hedefine ulaştı. Unity’nin dönüş yolculuğu şu anda sürüyor. Branson ve mürettebatı, yaklaşık 1 saat sonra Dünya’ya iniş yapacak.
Jeff Bezos’un uzaya çıkan ilk milyarder olma şansı bu uçuşla kayboldu. Ancak rekabetin sonu yok. Bu hafta Bezos’tan “Hadi bakalım, ben de Ay’a gidiyorum” şeklinde bir açıklama gelirse şaşırmayın.
Alıntıdır.
 
Alt 12 Temmuz 2021, 21:39   #2
Guest
Beatrice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

uzay çıkan astronot olmayan ilk insan oldu kendisi

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:22.