IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Uzay Uzay'dan Son Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 07 Ocak 2021, 14:29   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lightbulb Uzayda Çok Daha Güçlü Olacağız

Türkiye'nin yeni haberleşme uydusu TURKSAT 5A, 8 Ocak saat 04.26 itibarıyla uzaya gönderilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni haberleşme uydumuz sayesinde Türkiye'nin uzayda daha güçlü bir konuma geleceğini açıkladı.
TURKSAT 5A, uzun zamandır uzaya gönderilmek üzere bekleniyordu ve TURKSAT AŞ. son yapmış olduğu bir açıklamayla birlikte uydunun 8 Ocak saat 04.26’da uzaya gönderileceğini duyurmuştu. TURKSAT 5A’nın kalkışına saatler kala Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’ndan yeni bir açıklama geldi.
Karaismailoğlu, yılın ikinci çeyreğinde hizmete girerek ülkemizin beşinci uydusu olacak TURKSAT 5A’nın 30 yıl hizmet vereceğini, bu sayede Türkiye’nin uzayda daha güçlü bir konuma geleceğini açıkladı.
TURKSAT 5A, 30 yıl boyunca hizmet verecek

Uzayda Çok Daha Güçlü Olacağız
TURKSAT 5A’nın uzaya fırlatılması ile birlikte Türkiye’nin kapsam alanına Ortadoğu ve Afrika kıtası da girecek. Yeni uydunun önceden uzaya gönderilen uydulardan en büyük farkı, manevra kapasitesinin daha fazla, hizmet ömrünün ise daha uzun olması. 31 derece Doğu yörüngesinde hizmet verecek TURKSAT 5A, 30 yıl süreyle frekans ve yörünge haklarını elinde tutacak.

Bakan Karaismailoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu; "Türksat 5A'nın yörüngesinde hizmete girmesiyle Türksat 3A, Türksat 4A ve Türksat 4B ile birlikte uzaydaki aktif haberleşme uydu sayımız 4'e çıkacaktır. Türksat 5A'nın da devreye girmesiyle uzay vatanda çok daha güçlü olacağız."
Alıntıdır.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:11.