IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Uzay Uzay'dan Son Haberler

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sterben


 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Temmuz 2020, 19:38   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Lightbulb En Parlak Kuyruklu Yıldızı Dünya'nın Yakınından Geçiyor

Son çeyrek yüzyılın en parlak kuyruklu yıldızı olan Neowise Kuyruklu Yıldızı, önümüzdeki iki hafta içerisinde Dünya’ya en yakın konumuna ulaşacak. Kuyruklu yıldızın bir sonraki geçişi 7 bin yıl sonra gerçekleşecek.
Yeni keşfedilen bir kuyruklu yıldız, oldukça etkileyici bir görüntü sunarak Dünya’dan geçiyor. Yaklaşık çeyrek yüzyıldır Kuzey Yarımküre’den görülebilen en parlak kuyruklu yıldız olan Neowise Kuyruklu Yıldızı, bir hafta önce Merkür’ün yörüngesinden geçti.
Kuyruklu yıldızın Güneş’e olan yakınlığı yüzeyini yakarak toz ve gaz çıkmasına neden oluyor ki bu da çok daha büyük bir kuyruğunun oluşmasına neden oluyor. İşte bu kuyruklu yıldız bize doğru yaklaşıyor ve iki hafta içerisinde en yakın noktasına ulaşacak.
Neowise Kuyruklu Yıldızı

En Parlak Kuyruklu Yıldızı Dünya'nın Yakınından Geçiyor
NASA’nın Neowise isimli kızılötesi uzay teleskopu, geçtiğimiz mart ayında söz konusu kuyruklu yıldızı keşfetmişti. Bu görevde yer alan bilim insanları, kuyruklu yıldızın yaklaşık 5 km uzunluğunda olduğunu söylerken külrengi materyallerle kaplı çekirdeğinin 4,6 milyar yıl öncesine yani Güneş Sistemi’nin kökenine dayandığını ifade etti.
Kuyruklu yıldız, Dış Güneş Sistemi’ne yöneldiğinde ağustos ayı ortalarına kadar Kuzey Yarımküre’den görülebilir olacak. Hiç ışık kirliliğinin olmadığı ya da çok az olduğu karanlık gökyüzünde görülebilir olan kuyruklu yıldızın kuyruğunun görülebilmesi için çiftli dürbün gerekiyor.

Kuyruklu yıldızın bir sonraki geçişinin 7 bin yıl sonra olacağını söyleyen NASA baş araştırmacısı Joe Masiero “bir sonraki geçişi beklemeyi tavsiye etmem” dedi. Masiero, Kuzey Yarımküre’de 1990’ların ortasından bu yana görülen en parlak kuyruklu yıldız olduğunu da dile getirdi. Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotlar ise kuyruklu yıldıza ufak bir bakış atabildi.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:07.