IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Uzay Uzay'dan Son Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Haziran 2020, 15:26   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart NASA, 425 milyon Görüntüden Güneş’i Oluşturdu

NASA, 425 milyon Görüntüden Güneş’i Oluşturdu

NASA, 425 milyon Görüntüden Güneş’i Oluşturdu

NASA, 425 milyon yüksek çözünürlüklü görüntüden Güneş’in 10 yıl içindeki görünümünü paylaştı. YouTube üzerinden paylaşılan ve 10 yılda toplanan verilerden oluşturulan bu 1 saatlik serüven kısa süre içinde milyonlarca kişiye ulaştı. Videoda Güneş’in 10 yıl boyunca geçirdiği değişim de görülüyor. İşte NASA’dan 10 yılda Güneş:

NASA’dan 10 yılda Güneş
NASA, Solar Dynamics yani Türkçe adıyla Güneş Gözlemevi‘nden alınan 87 binden fazla yüksek çözünürlüklü görüntülüyü derleyerek oldukça hızlandırılmış bir güneş panoraması sunuyor. Oluşturulan video NASA’nın 2010 yılından beri dünya yörüngesinden güneşi fotoğraflayan Güneş Gözlemevi’nin 10’uncu yılını kutlamak adına yayımladı.

Bizim 61 dakika olarak izlediğimiz videoda Güneş Gözlemevi’nin yakaladığı 425 milyon yüksek çözünürlüklü görüntü birleştirildi. 61 dakikalık bu videoya bakıldığında NASA’nın her saniyenin yaklaşık bir günü temsil etmesi için dakikaları ayarlamış olduğu görülüyor.

NASA, 425 milyon Görüntüden Güneş’i Oluşturdu

Güneş Gözlemevi her 0.75 saniyede bir güneşin görüntüsünü yakalıyor ve şimdiye kadar güneş sistemini gözler önüne seren 2 milyar GB veri toplamayı başardı. Bu veriler elbette tek boyutlu değil, 10 farklı dalga boyunda görüntü yakalayan sistemleri bulunan gözlemevinin başardığı iş gerçekten de takdire şayan.

A Decade of Sun, adı verilen 10 yılda Güneş videosunda güneşin dış katmanı olan korona yapısı görüntüleniyor. 17.1 nanometrelik ultraviyole dalga boyunda çekilen görüntüler kullanılarak derlenen video uzaya ilgisi olanları içine çekiyor. Bunun yanında yakalanan görüntülerden oluşturulan bu videoda karanlık minik bir nokta bulunuyor. Bunun nedeni ise yaşanan bazı teknik sorunlar olduğu söyleniyor.

alıntı
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:42.