IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Uzay Uzay'dan Son Haberler

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Allecra


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Mayıs 2020, 09:48   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart SpaceX'in roket prototipi infilak etti!

SpaceX'in roket prototipi infilak etti!

SpaceX'in roket prototipi infilak etti!

SpaceX geçtiğimiz günlerde bir ilke imza atacaktı. Çarşamba akşamı milyonlarca kişi YouTube ve benzeri platformlarda bir yayına odaklandı. SpaceX’in Crew Dragon adlı uzay aracını iki astronotla birlikte Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) göndereceği bu sefer geri sayıma yaklaşık 15 dakika kala hava koşulları nedeniyle ertelendi. Ay ve Marsı kolonileştirmek, derin uzay keşif projelerini yürütmek hedefi ile geliştirilen Starship roket prototipi için ateşleme testi ise bu ayın ilk haftasında gerçekleştirilmişti. Dün gerçekleştirilen testte (astronotların gönderileceği uçuşla alakası yok) hiç istenmeyen bir durum yaşandı.

SpaceX Starship roket prototipi test sırasında infilak etti
SN4 olarak adlandırılan roket test sırasında patlayarak paramparça oldu. Canlı yayındaki bu test sırasında yaşanan patlama birçok kişiyi korkuturken, üst seviye güvenlik önlemleri alınmış olsa da, patlama nedeniyle herhangi birinin yaralanıp yaralanmadığı sorusuna henüz cevap verilmedi. Sadece infilak etmekle sınırlı kalmayan roketin test rampasına bir miktar zarar verdiği belirtiliyor.

Patlamaya neyin sebep olduğu tam olarak bilinmiyor. Ancak canlı yayındaki görüntülere detaylı bir şekilde bakıldığında: motorun kapanmasından yaklaşık bir dakika sonra bir gaz sızıntısı başlıyor, ardından prototipi hızla içine alan ve test bölgesine zarar veren büyük bir ateş topu oluşuyor.

Bu ilk defa yaşanan bir durum değil ve roketlerin test sırasında infilak etmesinin uzay endüstrisinde alışıla geldik bir durum olduğunu söylememiz yanlış olmayacaktır. Tabii ki bu patlamanın astronotların uzaya gönderileceği uçuş ile herhangi bir bağlantısı yok.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:35.