IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Uzay Uzay'dan Son Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 26 Aralık 2023, 00:04   #1
Only Allah can judge me
BugsBunny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart NASA dünyanın kaderini değiştirecek kapsülü 2 aydır açamıyor!

NASA dünyanın kaderini değiştirecek kapsülü 2 aydır açamıyor!

NASA, Eylül ayından beri güneş sisteminin kökenine dair ipuçlarını barındıran ve Dünya’nın kaderini değiştireceği söylenen kapsülü açamıyor. NASA Mühendisleri kapsülü açabilmek için yeni araçlar tasarlıyor.

NASA Bennu asteroidinden aldığı parçaları eylül ayında Utah çölüne bırakmıştı. Asteroidden alınan örnekler, güneş sisteminin kökenine dair ipuçlarını içinde barındırmasının yanında, dünyanın da nasıl ortaya çıktığına dair birçok ipucunu da barındırıyor. Fakat NASA, Utah Çölü’ne bıraktığı bu kapsülü eylül ayından beri açamıyor. NASA mühendisleri kapsülü açmak için yeni araçlar tasarlarken, teneke kutuya benzetilen kapsülün 2024 yılının başlarında açılacağı tahmin ediliyor.

KARBON BAKIMINDAN ZENGİN

The OSIRIS-REx isimli proje 2016 yılında başlatıldı ve 2018’in Aralık ayında Bennu asteroidine ulaştı. NASA OSIRIS-REx üzerinde çalışmaya başladığında 60 gram numune toplamayı hedeflemişti. Şu an için kapsülün dışına taşan numune miktarının 70 gram olduğu ifade ediliyor. Bennu, boyutları küçük ancak karbon bakımından oldukça zengin bir asteroid olarak biliniyor. Bu asteroidin kaya yapısının, Dünya’nınkine oldukça benzer olduğu varsayılıyor. Uzay aracı tarafından getirilen örneklere bakıldığında, bu örneklerin güneş sistemi hakkındaki geçmiş bilgileri aydınlatması ve yeni bilgiler sunması bekleniyor.

DÜNYA’YA ÇARPMA RİSKİ DEVAM EDİYOR

Bennu asteroidinin Dünya’ya çarpması ihtimali 2 bin 700’de 1 olmasına rağmen, bu olasılık bir kişinin yıldırım çarpması riskinden beş kat daha yüksek. Bu durum, NASA’nın Bennu’yu en tehlikeli asteroidler arasında sınıflandırmasına neden oldu. Bu nedenle, Bennu’nun potansiyel tehdidi hakkında daha fazla bilgi edinmek son derece önemli.

Sonuç olarak, NASA’nın Bennu asteroidinden getirdiği numuneleri açmayı başaramaması, OSIRIS-REx projesinin başarısız olduğu anlamına gelmiyor. Ancak, bu durum, Bennu’nun Dünya’ya çarpma ihtimalinin hala devam ettiğini gösteriyor.

Kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:26.