IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Uzay Uzay'dan Son Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 08 Şubat 2022, 19:24   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Mars’tan Dünya’ya örnek getirecek görev için kritik karar açıklandı!

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 2021 yılının Şubat ayında keşif için Perseverance gezgini ve Ingenuity helikopterini Mars’ın Jezero Krateri’ne indirmeyi başarmıştı. Ararlar o günden beri Mars Keşif Programı kapsamında Kızıl Gezegen üzerindeki kaya ve tortu örneklerini toplayıp eski mikroskobik yaşamın belirtilerini araştırıyor.

Mars Sample Return (MSR) görevi 2026’da başlayacak
Mars Sample Return (MSR) görevi, Mars’taki Perseverance gezgininin Mars’ta inceleme için toplanan kaya parçalarını Dünya’ya getirmeyi hedefliyor. Gezgin araç genel olarak gönderdiği fotoğraflarla bilinse de görevi süresince Mars’a dair önemli örnekler de topladı. Bilim insanlarına göre toplanan bu veriler Mars’ın zaman içindeki değişimine ışık tutacak.


Mars Yükseliş Aracı’nı Lockheed Martin geliştirecek
Mars Sample Return (MSR) görevi, uzay tarihinde bir ilk olacak. MSR, başka bir gezegenden fırlatılan ilk roket planını içeriyor. NASA’dan görev için ilk adım geldi ve roketin geliştiricisini seçti. NASA, roketi geliştirmesi için Colorado merkezli Lockheed Martin’i seçti. Mars Yükseliş Aracı (MAV) ile ilgili tüm detaylar merkeze iletildi.

Perseverance gezgininin küçük, hafif yapıda ve taşınabilir boyutlarda olması görevin başarıyla sonuçlanma olasılığını arttırıyor. MSR görevi, Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden 2026’da fırlatılacak roket ile başlayacak. NASA Yöneticisi Bill Nelson, konuya ilişkin şu cümlelere yer verdi.

Bu çığır açan bir çalışma olacak. İlk robotik gidiş-dönüş görevi, başka bir gezegenden fırlatma olayı göz önüne alındığında dünyaya ilham verecek. Sonuçta bu, ilk astronotların Mars’a gönderilmesine yardımcı olacak önemli bir adım. Mars Sample Return programımıza yapılan yatırım, en öncelikli gezegen bilimi hedefini gerçekleştirecek ve küresel ortaklıklara olan bağlılığımızı göstererek NASA’nın keşif ve keşifte lider kalmasını sağlayacak.

Mars Sample Return (MSR) görevi, başladıktan sonra 4 yıl gibi bir sürede tamamlanması bekleniyor. Tüm program planlandığı şekilde giderse 2030 yılında Perseverance gezgininin topladığı bütün örnekler, incelemek için bilim insanlarının elinde olacak.

Mars’tan Dünya’ya örnek getirecek görev için kritik karar açıklandı!

alıntıdır.
________________

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:26.