IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Uzakdoğu Gezi Rehberi Uzakdoğu Gezi Rehberi Gezelim Görelim

 
 
Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2023, 19:36   #1
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Wat Phra Kaew (Zümrüt Buda Tapınağı)

Tayland’ın en kutsal yerini görmek ister misiniz? Büyük Saray’da bulunan Wat Phra Kaew, yaşam tarzlarını Budizme göre şekillendiren çoğu Taylandlı için önemli bir tapınak. Budistler hem tapınağa hem de içindeki dünyaca ünlü Zümrüt Buda Heykeli’ne büyük bir saygı gösteriyorlar.

Grand Palace içindeki tapınağın ününün dünyaya yayılmasının asıl nedeni ise içindeki özel bir Buda heykeli. Buda’nın meditasyon anındaki oturuşunu tasvir eden bu heykel 66 cm yüksekliğinde ve tek parça yeşil zümrüt blok üzerine oyulmuş. Heykel aynı zamanda 13. yüzyıldan kalmış olması nedeniyle de ilgi çekiyor.

Zümrüt Buda Heykeli yüksek bir platformun üzerine inşa edildiği ve tapınak da çoğu kez kalabalık olduğu için fotoğraf çekmekte biraz zorlanabilirsiniz. Yine de Zümrüt Buda Heykeli ve tapınağın büyüleyici mistik atmosferi onu Bangkok’ta görülmesi gereken yerler listesine sokuyor.

Tapınağın her bir yanında usta bir işçiliğin izlerini görmeniz mümkün. Ayrıca Zümrüt Buda Heykeli dışında Tayland’a özgü daha birçok heykel ve figür var. Tapınağın bir diğer özgün yönü ise diğerlerinin aksine içinde rahipler için yaşam alanlarının yer almaması.

Tapınak kapılarının önündeki devasa heykeller de dikkatinizi illa çekecektir; koruyucu olarak tasvir edilmişler. Bu tapınağı ve Zümrüt Buda Heykelini gezi planınıza dahil edebilirsiniz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:46.