IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Uzakdoğu Gezi Rehberi Uzakdoğu Gezi Rehberi Gezelim Görelim

 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2023, 20:22   #1
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Victoria Zirvesi

Hong Kong gezilecek yerler listenizin ilk sırasına, 554 metre yüksekliğe sahip Victoria Zirvesi‘ni yazabilirsiniz. Böylece günün hangi saatinde giderseniz gidin kent manzarasını tüm güzelliği ile izleme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Üstelik 130 yıldan fazla süredir hizmette olan tramvay ile zirveye çıkarak ayrı bir heyecan yaşayabilirsiniz. Çünkü 396 metre yükseğe çıkarken tramvayın kullandığı hattın bazı noktalarındaki eğim farklılığı, “The Peak Tram Illusion” adı verilen bir durumun ortaya çıkmasına sebep oluyor.

Tramvay ile Hong Kong Adası’nın batısında yer alan dağın üst kısmına ulaştığınızda sizleri Peak Tower karşılıyor. Restoranların, mağazaların ve eğlence alanlarının bulunduğu yapıda zaman geçirdikten sonra rotanızı Sky Terrace 428’e çevirebilirsiniz.

Özellikle akşam saatlerinde buradan manzara izlemek gayet keyifli oluyor. Bu yüzden dilerseniz güneş batana kadar oyalanmak için Madame Tussauds Hong Kong, Madness 3D Adventure ve Peak Tram Historical Gallery’yi ziyaret edebilirsiniz.

Not: Hong Kong’un havası genelde kapalı, bu nedenle The Peak’e mümkün olduğunca açık havalarda çıkın. Sisli havalarda manzarayı hiç seyredemezsiniz.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



''Alıntı''
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:07.