IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Uzakdoğu Gezi Rehberi Uzakdoğu Gezi Rehberi Gezelim Görelim

 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2023, 20:03   #1
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Gardens by the Bay

Singapur gezilecek yerler listenizde mutlaka bulunmasını önerdiğim bir diğer yer ise Gardens by The Bay. Özel tasarımlı büyüleyici botanik bahçesi ile Singapur’un ne kadar yaratıcı bir şehir olduğuna bir kez daha tanıklık edebilirsiniz.

Eşsiz güzellikteki tasarımıyla göz kamaştıran Gardens by The Bay içinde Çiçek ve Bulut olmak üzere iki seranın, 20 kadar supertreenin ve 101 hektarlık yeşil alanların yer aldığı tematik bir park.

Parkta temel olarak türlerin ekosistemdeki çeşitliliği ve bitkilerin insanlarla olan ilişkisi konu alınıyor. Çok büyük deniz kabuğu şeklindeki seralarda binlerce bitki ve çiçek masalsı bir atmosfer yaratıyor.

Gardens by The Bay’da yer alan dünyanın en yüksek kapalı şelalesi ve keşif olanaklarıyla zamanın nasıl geçtiğini unutturan biyolojik çeşitlilik son derece etkileyici. Tematik parkın en meşhur bölümü ise Süper Ağaçlar (SuperTrees).

Devasa ağaçlar botanik bahçenin tüm renklerini ve güzelliklerini yukarıdan izleme şansı sunarken, binanın soğutulması, bazı bitkiler için gölge alan yaratılması, yağmur suyu toplayıp sulak alan oluşturabilme gibi işlevleri de yerine getiriyor.

İki kapalı alandan oluşan ünlü botanik bahçede özellikle “Cloud Forest” bölümünde yer alan “Bulut Dağı” alanı 35 metre yükseklikte ve tematik parkın en ilgi çekici yapıları arasında başı çekiyor.

Flower Dome’da görebilecekleriniz arasında ise Güney Afrika, Akdeniz, Güney Amerika gibi bölgelerde yetişen çiçekler/bitkiler bulunuyor.

Garden by the Bay ekosistemin renkliliğini ve çeşitliliğini gözler önüne seren çok popüler bir park. Teknoloji, doğa ve üst düzey yaratıcılığın bir araya geldiği; 2012’deki Dünya Mimari Festivali’nde yılın yapısı seçilen tematik parkta akşam saatlerini de es geçmeyin! Işıklı ve müzikli gösteriler ile şenlenen park size keyifli Singapur akşamları vadediyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



''Alıntı''
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:30.