IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Uzakdoğu Gezi Rehberi Uzakdoğu Gezi Rehberi Gezelim Görelim

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By Stolichnaya


 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Aralık 2022, 13:35   #1
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Bangkok

Tayland’ın başkenti Bangkok aynı zamanda ülkenin ruhani, kültürel, diplomatik, ticari ve eğitim merkezi. Şimdiki Chakri hanedanının ilk hükümdarı Kral I. Rama tarafından 1782 yılında kurulan şehir, halk dilinde Melekler Şehri olarak anılıyor. 400 Budist tapınağı, görkemli sarayları, dans şölenleri, AVM’leri ve kanalları ile herkesi mutlu edebilecek olan Bangkok içinden geçen Chao Phraya Nehri (Kralların Nehri) üzerinde geleneksel yaşamı yakından göreceğiniz, hem modernliği hem de doğu egzotizmini aynı anda yaşatan bir kent. Tasarım dalında UNESCO yaratıcı şehirler ağına üye olması da adını bu alanda duyurmasını sağlıyor. O zaman buyrun Bangkok gezi rehberi niteliğindeki yazıma bakıp Bangkok’ta neler yapılır sorusuna cevap bulalım.

Bangkok Asya’nın en kalabalık şehirlerinden birisi. İnsana ilk başta şok etkisi yaratan kent, dinsel ve anıtsal anıtlarla oldukça zengin. Ayrıca alışveriş merkezleri, sizi rahatlatacak Tay masajı ve sokak yemekleri ile burası bence Asya’nın açık ara en güzel ve etkileyici başkenti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Wat Arun

Burası çok büyük bir kent olduğu için yürüyerek gezmeyi hayal etmeyin. Üstelik sıcak da sizin yürümenize engel olacaktır. Şehri keşfetmek için 4 yol öneririm: Tuktuk kiralamak, toplu taşıma ile seyahat etmek, taksi tutmak (taksi için grab uygulamasını indirebilirsiniz), organize turlara katılmak.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Chao Phraya Nehri (Kralların Nehri)’nden Bangkok manzarası

Bangkok deyip de trafiğinden bahsetmeden olmaz. Şehirde öyle yoğun bir trafik var ki ki İstanbul’u bile özleyeceksiniz. Metro yetmemiş, Skytrain adında şehrin üstünden geçen bir tren hattı daha yapmışlar ama hiçbiri şehrin trafik sorununu çözememiş. Bir yere giderken belli bir saatte varmayı umut ediyorsanız şimdiden bu umudunuzdan vazgeçmenizi öneririm.

Chao Phraya Nehri’nin kenarında yükselen Büyük Saray 1782-1925 yılları arasında kraliyet ailesini ağırlamış.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

The Grand Palace

Büyük Saray’ın içindeki tapınak, tesisin tam ortasında yer alıyor. Burası krallığın en kutsal imgesi olan Zümrüt Buda Heykeli’ni barındırmak için inşa edilmiş. Bir heykel uğruna bir tapınak inşa ediliyorsa heykel çok gösterişli olmalı diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu heykel sadece 66 cm boyunda!

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Wat Phra Kaew (Kaeo)

Talat Noi bölgesinde bulunan Wat Traimit Withayaram Worawihan tapınağı 5,5 ton ağırlığındaki altın bir Maravijaya tutumlu Buddharupa heykeli ile dünyanın en büyük saf altından Buda heykeline ev sahipliği yapma özelliği taşıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Wat Traimit

Bang Len District’te Red Lotus Floating Market olarak da anılan yer aslında bir nilüfer tarlası. Burada nilüferlerin içinde gezinmeye bayılacak, mini yüzen çarşının da tadına varacaksınız. Drone ile çekilen fotoğraflarınızı satın almayı ihmal etmeyin.

Red Lotus Lake’e Bangkok’a ikinci gelişimde burada yaşayan arkadaşlarımla birlikte gittim. Bu gezimde bana eşlik eden kardeşim ve canım yeğenim Yasemin’imle çok güzel anılar biriktirdik. Fotoğraflarımıza bakmak bile hâlen yüzüme bir gülücük konduruyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Red Lotus Lake




''Alıntı''
 
Alt 30 Aralık 2022, 19:21   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kültürel yapısı güzel ama insan kalabalığı bu güzelliklerin önüne geçmiş.

________________

~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:39.