IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Üye Günlüğü - Defteri (https://www.ircrehberi.net/uye-gunlugu-defteri/)
-   -   Bir kadın.. Bir söz..!! (https://www.ircrehberi.net/uye-gunlugu-defteri/129806-bir-kadin-bir-soz.html)

inCi 23 Ekim 2022 13:59

Bir kadın.. Bir söz..!!
 
Acılarımın en güzeli en tatlısıydın..
Kalsaydım kendimi yakacaktım gitseydim seni.. Ne vazgeçecek kadar korkaktım, ne kalacak kadar cesur.. Korkma dedim kendime.. Elbet geçecek ölünce..!! Ama ölmedim.. içimdeki tarifsiz bu duyguyla yaşamayı öğrendim.. Senden daha erken öğrendim ben hayatı.. Hayatı öğrendiğimde aşkın, yaşamı en uzun, en sessiz üç harfi olduğunu biliyordum.. Aşk bir kelime, bir kelimesizlikti çünkü.. O kadar sustumki ben sana, kendi sesimi unuttum adeta.. İki farklı rüyada birbirine dokunması gibiydi aşk.. Sen farkında değildin bunun.. Aramızdaki fark buydu işte..
Sen ateşin yakıp yok ettiğini bilirdin, ben ateşte yanıp yok olmayı..

~~~~~

Aurora 23 Ekim 2022 14:00

Aşk bir kelime bir kelimesizlikti çünkü.. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kaleminize saglik

inCi 23 Ekim 2022 14:02

Derman olacak bir sözün yoksa dedi meczup.."Derdimi meşgul etme"..

inCi 23 Ekim 2022 14:04

Teşekkürler.. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ..

inCi 23 Ekim 2022 14:08

Al yalnızlığını gel, korkma sıkılmayız, senin yalnızlığın benim yalnızlığımla konuşur.. Biz ikimiz susarız..~~

inCi 23 Ekim 2022 14:11

İyi ki geldin!.. Yüreğimin zarif acısı.. Şimdi bu şehir, adının incesiyle gülümsüyor kuşlara.. Basıp geçtiğin yollar, dokunduğun duvarlar.. Her yer şarkı söylüyor.. Kimyası değişiyor gökteki yıldızların.. Parlıyor aklımda ki kuyruklu uçurtmalar.. Şimdi her evin gölgesinde bir avuç su kalbim.. Yüzünü yıkıyor göçüp gitmiş babalar.. Ağzını uzatıp yudumluyor, terlemiş şen çocuklar.. İyi ki geldin bak!.. Şimdi bu şehir çocuk, bu şehir baba, bu şehir aşk..

inCi 23 Ekim 2022 14:15

Bazen bir duvar örmelisin.
Diğerlerini kendinden uzaklaştırmak için değil.. Kimin seni görmek için bu duvarı yıktığını anlamak için..

inCi 23 Ekim 2022 14:17

Kuşlar ile pencereler arasına nifak soktular..

inCi 23 Ekim 2022 14:20

Biliyor musun..?
İnsan acı çektiğinde, güneşin batışını başka türlü sever..

inCi 23 Ekim 2022 14:23

Attila İlhan Aysel'e “benim yağmurumda gezinemezsin, üşürsün” ve “uykularımı uyusan, nasıl korkarsın”.. Gibi cümlelerle kötü biri olduğunu anlatmaya çalışmıştı.. Fakat daha sonra şiiri dayanamayıp “seni seviyorum” ile bitirmişti.. İşte ben de bizi bu dizelerde buluyorum..

inCi 23 Ekim 2022 16:10

Ben güzel ruhuna aşık oldum senin.. Sadece bu yüzden sadakat kokuyor bu tutku.. Çünkü sen ebedi ruh hastalığım olacaksın benim..

inCi 23 Ekim 2022 16:18

~~İnsan ruhen büyüdüğünü hissettiği zaman her şeyi sırtlayacak gücü buluyor kendinde.. Çünkü en acı noktandan vuruldun, sapasağlam ayaktasın.. Bu farkındalık evresi çok güzel..~~
______/l_______

inCi 23 Ekim 2022 16:19

~~“Yeri geliyor düşmanının bile derdine koşuyorsun çünkü vicdan bu, hangi nefret bir insanın acısından keyif alacak kadar aşağılık olabilir..?”
______/l__________

inCi 28 Ekim 2022 21:42

Ve günün sonunda kendinle başbaşa kalmak kadar güzel hiç bir şey yok..

inCi 29 Ekim 2022 12:46

Az önce; İÇİMİN ceplerini şöyle bir KURCALADIM' da, Tek bir ÜZÜNTÜ' yü KALDIRABİLECEK kadar bile, Yer kalmamış bende.. Oysa; DUA,Üç HARF kadar küçük; İçine her şeyi SIĞDIRABİLECEK kadar BÜYÜK... Dedim ki: ALLAH' ım.. Hepimizin YARDIMCISI ol, AŞILAMAYACAK kadar DERİN dertlerle, Lütfen İMTİHAN etme..

inCi 29 Ekim 2022 12:48

Kalbi temiz olanın hikayesi mutlu sondur hep.. Evet, o bazen kötü şeyler yaşar.. Hatta genelde iyi olduğu için kızar, kötü olabilmek için bile zorlar kendini.. Ama kötü değildir, olamaz.. Kendine yakıştıramaz. Çünkü bilir, birini üzmek istersen; gün gelir sende aynı duruma düşersin. Çünkü bilir, birinin kötülüğünü istersen yarın kötülüğünü istediğin şey senin başına gelir.. Bu yüzden geceleri kafasını yastığa koyduğunda vicdanı rahattır.. İşte onu diğerlerinden farklı yapan en önemli zenginliği budur..

inCi 29 Ekim 2022 12:51

Demem o ki, insanlar da zarflara benzer.
İçinden ne çıkacağını bilemezsiniz.
Dolu sandığınız boş, boş sandığınız dolu çıkabilir.
Sayfalarca yazanın, saatlerce konuşanın etkisi olmaz da,
iki kelime edenin yankısı unutulmaz.
En zor anınızda gelen ‘nasılsın, iyi misin’ sorusu gibi..

inCi 29 Ekim 2022 12:58

Acıyan yerlerini öpecek biri varsa hayatında... Önemli olmaz düştüğün yerler, Atıldığın kuyular, Aldığın yaralar, Yalan çıkan bildiğin tüm doğrular... İşittiğin tüm kötü sözlerin yeri bile çabuk iyileşir o zaman... Nasihat etmeden, Küçümsemeden dinleyen, Anlatırken bile geçecekmiş gibi gelen, Yuva sıcaklığında bakışlarıyla ısıtan... Seni olduğu gibi kabul eden, Değiştirmeye çalışmayan. İstediğin kalıplara uymasan da Seni Sevmekten Vazgeçmeyen... Biri varsa eğer; Korkma incinmekten... Bırak sıyrıklar olsun dizlerinde..! Öper ve geçer...!

inCi 29 Ekim 2022 13:07

Hiçbir şey olmamış gibi olsun istiyordu.
-mış gibi olsundu tüm o zalim kırılmalar .
Ama çok şey olmuşken hiçbir şey olmamış gibi yaşamanın mümkün olmadığını henüz anlamıyordu..
Ve artık herşey için çok geçti.
Kendini öldürdüğü satırları yeniden ezber edip diriltmeye çabalamanın manasi yoktu...
Tüm Zalimler Aynı Zamanda Doğmalıydı..~~

inCi 23 Ocak 2023 14:14

Okuduğum kitapta şöyle yazıyordu, fazla fedakarlık kişinin kendi kul hakkına girmesidir..

inCi 23 Ocak 2023 14:17

Unuturum diye uyudum, yine seninle uyandım. Belli ki uyurken de sevmişim seni.."
- Cemal Süreyya..

aZze 23 Ocak 2023 14:59

Alıntı:

inCi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1052833)
Bazen bir duvar örmelisin.
Diğerlerini kendinden uzaklaştırmak için değil.. Kimin seni görmek için bu duvarı yıktığını anlamak için..

kalemine sağlık :x2:

inCi 23 Ocak 2023 15:35

Alıntı:

aZze Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1142478)
kalemine sağlık :x2:

Teşekkür ederim.. :erk:

inCi 25 Ocak 2023 11:39

Ama şimdi bir şiiri tasvir etmem gerekse ben ellerinin resmini çizerim..

inCi 25 Ocak 2023 11:41

Bizi bunca acıtanlar ardımızdan "iyi bilirdik" diyecekse, arzum odur ki; biri de çıksın "size rağmen" diye bağırsın suratlarına..!!

inCi 25 Ocak 2023 11:45

Aşkı tüketmek çok kolaydı artık,
Ağır aksak hayatı taşıyan trenler yerine koşturan süslü trenler gibi..
Gidilecek yere kolayca varılır yaşanır her şey,
Bir hışımla geri dönülür..

inCi 25 Ocak 2023 11:48

Kavuşmaktır Sevmek Bazen Ve Bazen Sevmek Özlemektir... Bazen Ekşinmektir Sevmek Koşulsuz Affetmektir... Öfkedir... bazen... deli bir Ateştir... Ve bazen uyku gibi...gölge gibi Sakin Bazen çelişkidir sevmek çaresizliktir Bazen ise tek Çaredir Bazen bir kuytuda gizlidir Sevmek... Bir yasakta yeşerir karanlıktır Bazen ise bas bas bağırır ARSIZDIR... Bazen Öpmeden Öpmektir Sanki... Bazen sevişmeden Nefes Nefese Kalmaktır... Bazen yorar Sevmek Bazen ise Dinlendirir Bazen aynadır Sevmek... A n c a k Sevilince Sevebilmektir Bazen Karşılıksız... Yankısız... Sadece Kendi içindedir Sessiz Bazen Gençtir Sevmek... Ü m i t l i d i r Bazen yalnız ve eskidir...ama güzeldir. Bazen bir Tutkuda Alev alır Sevmek ve çabuk tükenir. Bazen ise bir Ömür boyu hiç Tükenmeden sevilir... Bazen Gelmektir Sevmek... elini tutmak ve Kalmaktır.. Bazen ise sevmek Bilmek... Anlamak... Kabul etmek Ve Gitmektir...

inCi 25 Ocak 2023 11:55

1
Sana yazmak için yüreğimi suya bastım sözLerimi nadasa yatırdım.. Üzgünüm özendim sana.. Uzun zaman oLmadı gözLerini gözüme düşüreLi.. O zaman aşındı gönLümün feLahının eşiği.. GözLerinin önüne döktüm tüm sağırLığımı.. SözLerinin önüne döktüm tüm diLsizLiğimi... SessizLik kesse nefesimin şakağınıda kanım akmazdı.. ÖzLedim de..GeL(me)din.. Saçımdan topuğuma kadar yokLayan ''öLüm'' sen değiLmiydin? Afedersin.. Yüreğim üşüyor..yoksa sen rüzgarın yari misin..? Estin ve gittin sonra.. özLeyerek dönmeLer için tekrar geLmeLer için dedin.. Yan sızım.. Heybemde kaybedeceğim hiç birşeysizLiğimLe ÇıpLak ayak doLanıyorum mikatında.. ELe veriyorum kendimi seni seviyorum.. Sen eLe verme beni.. Gidecek yerim çok ancak gözLerime Yusuf'un rayihasıyLa gömLek sürenim yok! Yokmu söyLe ensar bir yürek.. Oysa biLin ki ezeLinden mahzun bir muhacirdim.. Yaradan'dan izin aLdım kapıyı aç! AŞK'ın vahyinde hicretine geLdim..!

inCi 25 Ocak 2023 12:00

En olmadık zamanlarda Usulca dokunuyorsun ya yüreğime.. Anlatamıyorum kimselere Yüreğimde ki parmak izlerini.. Saklanıyorum Belli belirsiz cümlelerin arkasına.. Susuyorum Sonra Sonrası hep şiir ..

inCi 12 Şubat 2023 15:32

Dua'larda buluşalım @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm..

PeLinSu 12 Şubat 2023 15:37

Alıntı:

inCi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1164911)
Dua'larda buluşalım @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm..

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mmm Dualardayiz

inCi 12 Şubat 2023 15:43

ESKİDEN... Televizyon karıncalı, insan netti Dertlinin derdi, dertsize dertti Evcilik oyunu,oyundan ibaretti Eskiden hayat daha güzeldi..... Herkesin evi, herkesin eviydi Veresiye defteri yoksulun cebiydi Her semtte yalnız bir kişi deliydi Eskiden hayat daha güzeldi... Büyüklere saygı çok büyüktü Şimdi büyükler boynunu büktü Elmalar elma,erikler erikti Eskiden hayat daha güzeldi... Köyler, şehirlerden farklıydı Gelinler utangaç, duvaklıydı Damlar üzümlü,sokak kavaklıydı Eskiden hayat daha güzeldi... Her kapıda ikram edilen su vardı Kavunun, karpuzun kokusu vardı çocuklarda bile Allah korkusu vardı Eskiden hayat daha güzeldi.... Doyardık, ekmeğe sürülen salçayla Kumaşcı teyzeler gezerdi bohçayla Yastık altını değişmemiştik bankayla Eskiden hayat daha güzeldi... Eksik olmaz dı yatılı misafir Hasta etmezdi ne çamur, ne kir Zenginden daha çok gülerdi fakir Eskiden hayat daha güzeldi.... Nineler göz nuru kazaklar örerdi Abiler eskitir, kardeşler giyerdi Mahalle dünya kadar bir yerdi Eskiden hayat daha güzeldi.. Diziler bile mahalleyi anlatırdı Dönmeyen asker mahalleyi ağlatırdı Jeton sarı sarı,mektup satır satırdı Eskiden hayat daha güzeldi.... Kavgalar nadir,küslükler günlüktü Ev sobalı, merdiven altı kömürlüktü Pantolon yamalı,nikahlar ömürlüktü Eskiden hayat daha güzeldi... Şiir:Halis Ünlü ..

inCi 12 Şubat 2023 15:44

İçimde kopan fırtına.. Yüreğim de yanan yangın.. Sen sabr ver Ya' Rab.. ~

inCi 12 Şubat 2023 19:57

Umutların gerçeğin ötesine rüyaların uykuların ötesine geçtiği bir akşam daha katrankarası bir geceye kavuşmak üzere her bir hece..~

inCi 12 Şubat 2023 20:09

TÜKENDiK...........~~

inCi 12 Şubat 2023 20:39

Öldükten yaklaşık 30 dakika içerisinde vücutta refleks diye bir şey kalmıyor. Gevşeyen kaslar dolayısıyla ağız ve göz kapakları açık kalıyor. Boşaltım sistemi tamamen gevşiyor, idrar akıntısı oluşuyor. Ölümün gerçekleşmesinden 24 saat sonra vücut çürümeye başlıyor. Solunumun durması bakteriler için işaret oluyor ve çalışmaya başlıyorlar. İlk çürüyen organlar ise göz, beyin, mide ve bağırsaklar. Ceset şişman ise daha çabuk çürürken, tuzlu suda boğulanlar daha geç çürüyor. En geç çürüyen kısımlar ise kalp, mesane, böbrek . İlk çürüyen yer olan mide ve bağırsaklarda bakteriler yoğun çalıştıkları için hızla gaz ortaya çıkıyor. Bu gaz, karın bölgesinin şişmesine sebep oluyor. Derinin üstü yanık gibi su toplarken, vücutta biriken sülfür yüzünden renk siyaha dönmeye başlıyor. Günden güne şişen karın patlıyor ve göğüs çöküyor. Bu olay mezar üstünden duyulabilecek kadar sesli olabiliyor. Ortalama 4 yıl sonra insan tamamen kemik haline dönüşüyor. Güzelliğin, yakışıklılığın, zenginliğin, kibrin, malın mülkün, makamın mevkin nerede?Yeryüzünde kasıntı bir şekilde gezen, küçük dağları ben yarattım egosuna sahip olan, insanları küçücük beyniyle aşağılamaya çalışan, hayatı statü ve dünyada kazanacağı geçici başarılara odaklayan her o kibirlinin sonu budur. Paranın satın aldığı insanların sonu budur. Mevkiye gelmek için karakterini satan, çevresini ezen, zulme uğrayan insanların üzerine basarak bir şeyler elde etmeye çalışanların sonu budur. Güzelliğiyle, hayatı boyunca makyaj/süse adanan, cildi kurumasın diye her gün özenle kremlenip yumuşatılan bedenin sonu budur. Hayatını fitness salonlarında ayna karşısında kaslarına bakarak geçiren, tek hedefi vücut büyütüp bununla Instagrama fotoğraf atan kişilerin de sonu budur. Çalışın, başarılı olun, insanlığa fayda verin ama hayatı büyütmeyin. Kendinizi büyütmeyin. Zira elimizde yaptığımız erdemlerden ve amellerden başka bir şey kalmaycak... Allah Hepimize Hayırlı Ömürler Verip Ölümümüzü de Hayırlı Eylesin.. (AMiN) .. ~

KivanC 12 Şubat 2023 20:40

Amin @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

inCi 14 Şubat 2023 02:28

Seni düşünmeyen, anlamak istemeyen, anlamamazlıktan gelen insanlara yön değil yol vermelisin..~

inCi 14 Şubat 2023 09:59


Parçaları kaybolmuş puzzle gibi artık insanlar.. Kiminin ruhu, kiminin beyni ve çoğunun bir kalbi yok..~

inCi 14 Şubat 2023 10:07

Yürekleri daracık bazılarının.. Ne sevgi sığıyor içine,, ne de insanlık..~


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi