IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Candres


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Temmuz 2020, 22:45   #1
Standart Sultan Murat Yaylası Trabzon

[B]Sultan Murat Yaylası Trabzon


Sultan Murat yaylası 1.Dünya savaşından bu tarafa doğa güzelliğini devam ettirmektedir.Ayrıca burada birbirinden güzel şenlikler yapılmaktadır. Yolunuz düşerse bir gün gelin sizde bu şenliklere şahit olun.

Trabzon ili Çaykara ilçesine 25 km. mesafesi olan ve Aydıntepe’nin 54 km. kuzeybatısında bulunan Sultan murat yaylasında elektrik, içme suyu ve wc bulunmaktadır. I. Dünya savaşından kalma siperler ve şehit mezarlarını her yıl binlerce insan ziyaret etmektedir.
Yöre Tarihi ve Yapılan Şenlikler


Sultan Murat yaylası 5 köyün ortaklaşa kurduğu merkezi bir yayladır. Adını Osmanlı padişahlarından 4. Murat’tan almıştır. Sultan 4. Murat’ın İran’a sefer yapmak üzere ordusuyla bu yöreden geçtiği ve cuma namazını burada kıldığı bilinmekte olup, namaz kıldığı yer korunmaktadır.

Şehitler Tepesi


Sultan Murat yaylasına 1,5 kilometre mesafede bulunan Şehitler Tepesinde bir şehitlik bulunmaktadır. Şehitlikte 1916 yılında, Rus işgal kuvvetleriyle yapılan muharebe neticesinde şehit düşmüş olan 1 subay, 1 astsubay ve 70 erin mezarları bulunmaktadır. Aziz şehitlerimizi anmak maksadıyla her yıl 23 Haziran’da şehitleri anma töreni yapılmaktadır.

Yayla Ortası Şenlikleri


Doğu Karadeniz yaylalarında geleneksel olarak düzenlenen yayla ortası şenliklerinin bir örneği de Sultan Murat yaylasında, Çürük Ortası adıyla her yıl 20 Ağustos’ta düzenlenmekte olup şenliklere binlerce kişi katılmaktadır.
Bu yaylanın yolları
Taşır tüm konvoyları
Bisikletim olmazsa
Çıkmam o rampaları
Yaylaların en şahı
Sultan Murat yaylası
Yemeklerin kralı
Hamsi buğulaması
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:30.