IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Temmuz 2020, 22:44   #1
Standart Ayvalık'ta Gezilecek Yerler


Ayvalık'ta Gezilecek Yerler


Edremit Körfezi'nin güney ucunda yer alan Ayvalık, gezilecek yerler bakımından tarihi ve turistik birçok imkan sunmaktadır.
Manastırları, kiliseleri, camileri ve deniz turizmiyle tercih sebebi olan Ayvalık'ın her mevsim ayrı bir güzelliği bulunmaktadır. Balıkesir'in bir ilçesi olan Ayvalık civar şehirlerden özellikle hafta sonu gibi kısa tatillerde pek çok ziyaretçi almaktadır. Bursa, İstanbul, İzmir gibi birçok şehrin sakinleri de bu ilçede tatillerini geçirmektedir.

Peki Ayvalık'ta nereler görülmelidir diye sorarsanız, uzun bir liste yapabiliriz. Öncelikle herkesin bildiği ve tercih ettiği Cunda Adası'ndan söz edebiliriz. Cunda Adası tarihi evleriyle dikkat çeken aynı zamanda balık lokantalarıyla da her daim adından söz ettiren bir adadır. Bu ada aynı zamanda Alibey Adası olarak da bilinmektedir. Türkiye'nin en büyük 4. adası olma özelliği de taşıyan bu adaya gittiğinizde Cunda Adası Aşıklar Tepesi'ni de görmeyi ihmal etmeyin.

Bir başka tercih edebileceğiniz mekan günbatımıyla muhteşem bir görsel şölen yaşatan Şeytan Sofrası. Merkeze oldukça yakın olmasıyla tercih sebebi olan Şeytan Sofrası'nın efsanesini de ziyaretiniz sırasında öğrenmelisiniz.

Denize girmek için Sarımsaklı Plajı önerilebilir. Oldukça uzun kumsalıyla tatilcileri memnun bırakan Sarımsaklı Plajı temiz ve bakımlı bir plajdır ancak suyunun oldukça soğuk olduğunu ve yaz aylarının kavurucu sıcaklarında bile üşütebildiğini göz önünde bulundurmakta fayda var.

Ayvalık, birçok kiliseye ev sahipliği yapmaktadır. Profitis İlias, Hagia Triada, Portaitissa, Taksiyarhis bu kiliselerden birkaçıdır. Eğer tarihi yerlere olan merakınız fazlaysa bu tarihi kiliseleri görmeden Ayvalık'tan ayrılmayın. Bu kiliselerden Profitis İlias haricindekilerin merkezde olması da büyük bir avantaj sayılabilir.

Saatli Cami, Şehitler Cami, Çınarlı Cami, Hamidiye Cami ve Hayrettin Paşa Cami de mimarileriyle dikkat çeken, görülmesi gereken değerlerdendir.

Görüldüğü gibi Ayvalık tek bir özelliği ile değil, birçok özelliği ile dikkat çekmektedir. Tertemiz plajları, adası, Şeytan Sofrası, camileri ve kiliseleri ile kişilere birçok imkan sunmaktadır. Zevkinize uygun birçok aktivite yapma şansı bulabilir, bu küçük ilçede güzel vakit geçirebilirisiniz.

Ayrıca Ayvalık, temiz deniziyle civar şehirlerin dalış kulüplerinin favori mekanlarındandır. Bölgenin altmış farklı mekanı dalış kulüplerinin eğitimleri için oldukça iyi imkanlar sunmaktadır.
 
Alt 19 Nisan 2021, 15:29   #2
Edebî
Publisher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Ben Balıkesir`in merkezini değil de ilçelerini çok çok severim.
Hemen hemen gitmediğim ilçesi de yoktur, özellikle deniz kıyısı olan yerleri.
Ayvalık da buralardan birisidir.
Çok kalabalık tabiki yazları ama ben denizi itibariyle bana hitap ettiği için mutlaka giderim Balıkesir`e, bu ilçesine de uğrarım. Güzeldir, gidin.

 
Alt 19 Nisan 2021, 15:30   #3
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

edremitte kaldim kac kez. Balikesir cok güzel bi sehir ya. hele aksamlari akcay da gezmesi

________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:47.