IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 22 Nisan 2020, 16:30   #1
Lâ Tahzen innALLÂHe Meâna
Furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Selimiye Gezilecek Yerler

Marmaris‘e bağlı Selimiye Köyü, doğaya, yeşile, maviye, huzura doyacağınız, gündelik yaşamın tüm stresinden uzaklaşacağınız cennetten bir köşe. Akdeniz’in mavi sessizliğini doya doya yaşayabileceğini tatlı bir huzur var burada. Ege kıyılarında son yıllarda yıldızı parlayan tatil merkezlerinden birine dönüşen Selimiye, Marmaris ilçe merkezine 45 km mesafede. Tarih boyunca kötü hava şartlarından korunmak için gelen denizcileri ve tekneleri ağırlamış köy, korunaklı coğrafyası, sakin deniziyle misafirlerini karşılıyor.

Hisarönü Körfezi’nin en güvenli koylarından birinde yer alan Selimiye, bundan 20 yıl önceye kadar sadece deniz yoluyla ulaşılabilen küçücük bir köydü. Sırtını yeşil tepelere yaslamış küçük bir balıkçı köyü olan Selimiye, büyük şehirlerin stresinden uzaklaşmak isteyen varlıklı kesimin ilgisiyle son 10 yılda ciddi bir göç aldı. Bugün Alaçatı kalitesinde mekânlar peş peşe açılıyor. Özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor.

Selimiye Gezilecek Yerler

1. Selimiye köy merkezi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Selimiye’nin geçmişteki ismi Losta. 2 km’lik bir sahil şeridi boyunca uzanan Selimiye köy merkezinde sahilde onlarca restoran, kafe, butik otel ve mağaza sıralanıyor. Mekanların önünde yat bağlama yerleri, iskele ve plajlar bulunuyor.

Selimiye Kalesi açık denizi gören tek yer. Açık denizden koya giriş bir S çiziyor. Kale gelebilecek tehlikeyi uzaklardan görebilecek bir konuma kurulmuş. Selimiye’nin denizi temiz. Dip akıntıları var. Bunun dışında birkaç pınarla da besleniyor.

Selimiye, şirin restoranların denize uzayan iskelelere kurduğu masalarında yanan mumların romantikliği, iskelelere kadar uzanan kafeler ve kıyısındaki şirin mi şirin küçük dükkânlar ile yarımadaya gelen herkesi kendine çekiyor. Gündüz saatlerinde denizde vakit geçiren tatilciler havanın kararmasıyla birlikte sahil boyunca yürüyüşe çıkıp mekanlarda zaman geçiriyor.

2. Sığ Liman

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Selimiye köy yolundan devam edip de en sona ulaştığınıza Sığ Liman’a ulaşıyorsunuz. Burası aynı zamanda halk plajına sahip. Ben denizini ve plajını pek de sevemedim. Su çekildiğinden çamur gibi görünüyordu. Halk plajına kum dökülüp daha iyi hale getirileceği söyleniyor. Manzarası güzel ama. Herhangi bir hizmet, tuvalet, duş, kabin yok ama hazırlanacağı söyleniyor. Halk Plajının sağındaki buruna yürürseniz şahane bir manzarayla karşılaşıyorsunuz.

3. Bayır Köyü

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bayır Köyü, Selimiye’ye 10 km kadar uzaklıkta, dağlar arasında kendi halinde bir Marmaris köyü. Geçimini daha çok arıcılık, defne ve kekik ile sağlıyorlar. Ülkenin çam balının nerdeyse yüzde 70’i Bayır Köyü ve çevresinden sağlanıyor. Köyde portakal, kekik, harnup (keçiboynuzu) bal çeşitleri de var.

Köyde Star TV’de gösterilen Hanımköylü dizisi de çekilmiş. Dizi çekiminde köylüler de sık sık rol almış. Köy meydanındaki bazı evler dizi nedeniyle restore edilip güzelleştirilmiş. Köy meydanında 1880 yaşında devasa bir de çınar ağacı var. Çınar ağacının hemen alt kısmından da Eski Yağhane’ye giden bir patika var. Yağhaneyi ben görmedim, ama kapısına kadar gittim. Sahibinin meydanda Alper marketi var. Sahibi İrşad ile görüşürseniz sizi eski yağhaneye götürüyor.

Köyde kalınacak yer yok. Çınaraltında tek bir mekân var. Çiftlik Koyu’na giden yol üzerinde birkaç yer daha var. Aile işletmesi Şahin restoran iyi olduğu söylendi. Gözleme, ızgara türü şeyler var. Yöresel tur acenteleri de buraya uğruyor.

4. Çiftlik Koyu

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Marmaris Bayır Köyü’nden çıkıp da yolu takip ettiğinizde dağların arasından geçip 10 km kadar sonra Çiftlik Koyu’na ulaşıyorsunuz. Burası hakikaten nefis bir yer. Büyükçe bir koy, hemen karşısında da Çiftlik Adası var. Manzarası çok hoş. Plajın bir tarafına mekanlar şezlonglar koyuyor, diğer tarafına halk gidip ücretsiz havlusunu serip kalabiliyor. Suyu miss gibi, bulanmıyor, dalgası az. Tekneler gelip iskeleye bağlanıyor zaman zaman.

Çiftlik Adası’nı Ali Ağaoğlu almış. Koyun hemen arkasında da eski bir otel var. Sheraton’ın aldığı söyleniyor, ama kesinleştiremedim. Çiftlik Koyunda konaklama yok, 4-5 adet restoran var. Mekanlar hem yemek hem şezlong ve şemsiye hizmeti veriyor. Yanılmıyorsam şezlong şemsiye çift 20 TL. Orada yemek yenirse ücret alınmıyor. Duş, kabin, otopark var. Deniz restoran ve Rafet Baba’nın yeri iyi. Azmak restoran da fena değil.

5. Delikyol Koyu

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Delikyol Koyu, özel bir mülk. İçerisinde tesis bulunan koyda günübirlik hizmet olarak kahvaltı, yemek, şezlong, duş ve kabin var. Denizi temiz ve güzel. Selimiye’den fazla uzaklaşmadan yüzmek isteyenler için ideal. Merkeze 5 km uzaklıkta. Girişi ücretli ama sormadım. Selimiye girişinden itibaren denize dikkat edin, Nefis minik koylar var. Bazıları izlemelik, ama bazılarına gidip yüzebiliyorsunuz.

6. Erle Koyu

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Selimiye’nin girişinde bulunan Erle Koyu’nun denizi çakıl kum karışık, yüzmek için güzel bir yer. Koyda tesis bulunmuyor. Özel mülk olmasına rağmen yaz mevisiminde ücretsiz giriş yapıp denize girilebiliyor. Tuvalet ve duş imkanı bulunmuyor.

7. Selimiye tekne turları

Ege Denizi’nin maviliklerinin tadını çıkarmak ve Selimiye’yi denizden de keşfetmek için bir gününüzü mutlaka Selimiye tekne turuna ayırmalısınız. Yüksek sezonda her gün sabah saatlerinde farklı kaptanların tekne turu organizasyonları oluyor. Tekne turları eğer deniz kıyısında olan otel ve pansiyonlarda konaklıyorsanız sizi konakladığınız yerin iskelesinden alıyor.

Selimiye tekne turlarının iki farklı rotası var. Sabah 09.00’da başlayan turlar akşam 18.00’de bitiyor. Selimiye tekne turunun rotasında Kamelya Adası, Aşk Adası, Bencik Koyu, Tavşan Adası ve Amerikalı’nın Yeri bulunuyor. Hoş sohbeti ve çıldırtan müzik yayınına izin vermemesi nedeniyle Şener Kaptan’ın Sıla Nur-3 teknesini öneririm.

8. Söğüt

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çiftlik Koyu’ndan Bozburun tarafına giden yolu takip ettiğinizde yıldızı şu sıralar iyi parlayan Söğüt Köyü’ne ulaşıyorsunuz. Çiftlik Koyu’ndan Söğüt’e ulaşmak 20 dakika kadar sürüyor. İlk gördüğünüz yerler sizi şaşırtmasın. Söğüt içine kapalı, kendisini özenle gizlemiş, doğası bozulmamış şirin bir köy görünümünde.

Dağınık evlerin etrafa serpiştiği tarafın sahili Kızılyer Koyu olarak adlandırılıyor. Burası gözüme pek sevimli görünmedi, sanırım sezonda daha güzel olur. Sakin ve doğal kalmış bir yer, birkaç pansiyon var. 2 balık restoranı, 1 hediyelik eşya dükkanı Söğüt Ağacı Atölye Cafe var. Hem cafe hem sanat atölyesi. El işi değerli hediyelik alışverişinizi buradan yapabilirsiniz.

Buradan ayrılıp Söğüt Köyünün merkezinden geçyorsunuz. Eski köyün de pek bir cazibesi yok, ama devamında Söğüt’ün adını parlatan Saranda Koyu’na doğru şahane bir manzara sizi bekliyor. Bu bölgenin yeni adı ise Cumhuriyet.

Saranda’nın yamaçları tamamen badem ağaçlarından oluşuyor. Şubat döneminde kar beyazı badem çiçeğiyle olağanüstü bir manzara oluşuyormuş. Bu dönemde gitmek için fırsat kolluyacağım. Söğüt sahile inmeden önce, yukarıda yol üstündeki Manzara Restoran’da durup bir çay kahve molası verip önce manzaranın keyfini çıkarın.

Ben gittiğimde Söğüt’ün yolları henüz yapılıyordu, taştan yapılan yollardan kalkan tozlar, tadilat işleri, sezonun daha başlamaması nedeniyle oldukça dağınık ve düzensiz geldi bana, ama sezonda nefis olacağına eminim.

Söğüt sahilde yemek yiyebileceğiniz nefis yerler var. Ahtapotçu Mehmet Usta uğramanız gereken yerlerden. Eski dalgıç ve ahtapot avcısı Mehmet ustanın koya indiğinizde hemen sağda oldukça rağbet gören bir restoranı var. Artık avcılık yapmayan usta 4-5 çeşit farklı hazırlamış olduğu ahtapot özel menüsüne sahip. Ben hayatımda çok az defa ahtapot yedim ama şunu söyleyebilirim ki enfesti. Her yıl tonlarca balık, ahtapot ve kalamar burada müşterilere sunuluyormuş. Burası bir aile işletmesi ve yaz döneminde mutlaka rezervasyon yaptırmanız şart.

Hemen yanında ise sunucu, kreatif direktör ve TV yapımcısı Dilara Endican’ın yeni açtığı Barba Saranda mekânı var. Kahvaltı, öğlen ve akşam yemekleri verilecek mekân ben oradayken daha yeni yeni hazırlanıyordu. Gittiğinizde sandalyelerin arkasına işlenmiş özlü sözleri okuyun, her biri ilham alınacak türden. Denize sıfır bir mekan, şahane manzarası var.

9. Bozburun

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bozburun henüz bu kıyıların az bilinen ve yeni yeni keşfedilen bir kasabası. Selimiye gibi maviliğin kucağına kendini bırakmış bir kıyı kasabası. Evlerin boylu boyunca sahilin eteğine dizili olduğu, adım attığınız anda Selimiye gibi skuneti hissedebileceğiniz bir kasaba. Sahil boyunca uzanan otellerin iskelelerinden denize direkt girebiliyorsunuz. Hemen yakınında küçük bir halk plajı da var ama misafirlerin çoğu iskelelerden veya yakındaki koylardan denize giriyor. Genelde çarşaf gibi kıpırtısız bir denizi var.

Bozburun Yarımadası binlerce yıldan beri gemilere ve teknelere o kadar aşina ki Bozburun’da çok sayıda küçük tersane ve gemi yapım atölyesi görmek şaşırtıcı değil. Açıklarda çok sayıda batık gemi yatıyor. Bunlardan en çok bilineni, yükü nedeniyle Cam Batığı olarak da bilinen gemi bugün Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde sergileniyor. Bozburun’a 3 km kala Yeşilova Bükünde tekne yapımcıları var. Burada bulunan atölyelerde gulet, keç, aynakıç, charter ve balıkçı tekneleri yapılıyor.

Huzurun timsali bir Ege kasabası olan Bozburun’a giderseniz muhteşem bir günbatımı manzarası bizi bekliyor. Güneş ağır ağır denize gömülürken gökyüzü renklere boyanıyor. Bozburun’da kalmıyorsanız en azından gün batımı saatlerinde orada olacak şekilde Selimiye gezilecek yerler listenize ekleyin. Selimiye’de güzel bir gün batımı görmek konumu dolayısı pek de mümkün değil maalesef. Bozburun Selimiye arası dolmuşla 20 dakika.

Aracınızla Bozburun Yarımadası’nda dolaşıyorsanız eğer yanınızda en az bir iki yedek mayo bulundurun. Çünkü deniz yol boyunca karşı konulmaz bir çağrı gibi sürekli karşınıza çıkıp duruyor. Bozburun’daki Turgut Köyü’nde yer alan şelaleler ormanlık bir vadide gizlenmiş gibi. Yürüyüş platformları ve küçük köprüler sayesinde kolayca gezilebilen vadideki asırlık su değirmenini de görün.

Selimiye nerede kalınır

Selimiye sahil çevresinde çok sayıda konaklama mekanları var. Ama çoğu eski, yeni açılan nezih ve adından söz ettiren yerler ise daha manzaralı yamaçlara doğru kurulu olanlar. Oralardan Selimiye koyunun manzarasına doyum olmuyor.

Masal Tatil Evi: Masal Tatil Evi, Selimiye’nin en güzel yerlerinden birine kurulmuş. Sahibesi Nilgün Hanım aslında Bursalı. 6 odalı butik tarzında döşenmiş otelini 2014’te açmış. Önce projeyi kendisi için kalabilecek bir ev olarak hazırlatmışken daha sonra otele dönüştürmüş. Benim kaldığım Güneş Odası şahane mi şahane bir Selimiye manzarasına sahip. ☎️ 0532 2645118. web sitesi: masaltatilevi.com

Deniz, plaj var, özel ulaşım var, oradan otele geri servis var, mis gibi kahvaltı ve tertemiz odalar var, şahane manzara var. Bütçeniz uygunsa Selimiye’ye giderseniz konaklayacağınız yer burası olmalı. @yoldaolmak sayfasında gördüm derseniz uygunsa inidirim yapabilir.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Otelde kullanılan ürünlerin hemen hepsi çevre dostu ve antialerjik ürünler kullanılıyor. Otelin 7m uzunluğunda 1,50 m derinliğinde havuzu da var. Çocuk havuzu kısmı da var. Çocuk havuzu ana havuzdan ayrı olduğundan güvenli.

Kimya Mühendisi Nilgün Hanım 2005’te emekli olduktan sonra büyük şehirden uzaklaşıp, kendine bir yaşam yeri seçmek için karavanıyla ve köpeğiyle tek başına yola düşmüş. Nerdeyse 2 yıl boyunca Anamur’dan Bozcaada’ya kadar her noktayı, her köyü ve koyu 2006-2008 arasında gezmiş.

En çok beğendiği diğer yerler Bozcaada, Urla, Çandarlı, Ildırı, Anamur olmuş. Selimiye’yi çok beğenen Nilgün Hanım 2009 buraya yerleşmeye karar vermiş. Şu an otelin olduğu yer aldığında hiçbir şey yokmuş. Önce 2 yaz sezonu karavanıyla burada kalmış. Daha sonra ise buraya butik otel almaya karar vermiş. 2 yıl sonrasında Selimiye’ye uzun süreli yaşamaya karar verince ağaçları dikmiş ve otel yaptırmış. Daha önce 1 ağaç dahi yokmuş.

Tarihi Karia Yolu üzerinde yer alan Masal Tatil Evi’nin bir sahilde kendisine ait plajı var. Otel Selimiye’nin tartışmasız en iyi panoramik manzarasına sahip. Gün doğumundan gün batımına kadar manzaranın tüm güzelliği solmadan karşınızda.

Otelden çıktığınızda sahile inmek 800 metre, yani 10 dakika yürümeniz gerekiyor. Aracınız varsa zaten 2 dakika sürmez. Plaj Selimiye merkezin batı kıyısında yer alıyor. Tüm Selimiye merkezde olduğu gibi çakıllı bir plajı var, suyu demiz. Suya girdiğinizden 7-8 metre sonra boy vermeye başlıyor. Plajda yeme içme hizmeti de veriliyor. Yaz sezonunda sahilde otopark sorunu olduğundan otelden plaja servis hizmeti de olacak.

Selimiye alışveriş

Selimiye’de alışveriş için uğrayabileceğiniz bir yer ise Ayna Butik var. Sahibesi ODTÜ mezunu Aysun Hanım tam bir gezgin. Antarktika’dan tutun da dünyanın pek çok köşesini gezmiş. İçeride seçkin konfeksiyon ürünleri var. Hediyelik takı da bulabilirsiniz.

Rastgele mekanlarda gidip oturmayın. En azından menüye bakın. Bazı yerlerde basit şeylerin fiyatı bile yüksek olabilir. Selimiye’de günbatımı daha erken oluyor. Bazen çok iyi gün batımları oluyor ve güneş karşıdaki dağlara vurduğundan eski köyün adı Kızıl Köy olmuş.

Selimiye nerede yenir

Selimiye’de yeme-içme için çok sayıda alternatif bulunuyor. Birçok pansiyon ve butik otelin kendine ait restoranı da mevcut. Hidayet ve Sardunya restoranla bölgenin en iyi bilinen yerleri. Ama benim tavsiyem Üzüm Restoran.

Üzüm Cafe Restoran akşam yemekleri için tavsiye edeceğim yer. Feyha Hanım ve Mehmet Bey’in işlettiği bir aile restoranı burası. Feyha Hanım öğretmenlikten gelme, Mehmet Bey de iş insanı ama hayatlarını buraya adamışlar.

Hemen denizin üzerinde kurulmuş iskele üzerinde, ışıklandırılmış denize bakarak, balıkları izleyerek akşam yemeğinizi alıyorsunuz. Restoran işlerine bakan Fatoş da çok güler yüzlü ve ilgili. Üzüm Restoranın en iyi yönü atmosferi ve mezeleri. Balık, kalamar ve çöp şişte karides konusunda iyiler. Sadece sezonda Nisan-Ekim arası açıklar.

Ev yemekleri için Beyaz Ev ve Selimiye Ev Yemekleri restoranları tercih edilebilir. Yine sahil kesiminin arkasında daha uygun fiyatlı ucuz mekanlar da var. Uygun mekân arayanlar için ise Bahtiyar Restorana uğrayabilirsiniz.

Selimiye nasıl gidilir blog yazımda ulaşım konusunda detaylı bilgiler paylaştım. Sakin ve dingin huzur içerisinde bir tatil geçirmek istiyorsanız, sevgilinizle, kendinizle başbaşa kalınacak en güzel Akdeniz rotalarından biri.

Alıntı
________________

Düştüğüm her kuyudan mücadele ederek çıkmayı çocukken öğrendim.

"Aslolan hayattır, hayat da BEŞİKTAŞ"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 26 Şubat 2022, 03:13   #2
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

kücücük herkesin herkesi tanidigi kasabalar olur dizilerde ya
öyle bi yere beniyo
cok tatli

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 30 Mart 2022, 15:26   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tam huzur veren yer, köy kasaba tarzı daha popüler şu dönemde

________________

~ E & B ~
 
Alt 30 Mart 2022, 16:33   #4
Standart

okadar cok bilmedigimiz yerler varki

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:18.