IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


6Beğeni(ler)
  • 3 Post By Yazgı
  • 1 Post By velevki
  • 1 Post By KahKaha
  • 1 Post By velevki


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Mart 2020, 14:41   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hatay’ın Büyüleyici 10 Mistik Tarihi Yeri

Medeniyetler şehri Hatay’ın, tarihi yerleri görenleri kendine hayran bırakıyor…
Hatay yalnızca geçmişte değil; günümüzde de farklı kültüre sahip insanların bir arada yaşadığı şehir. Tarih boyunca bu özelliğini koruyan il, birçok kültür mirası ile ziyaretçilerini bekliyor. Dopdolu listemizi sizler için derledik;

Ören Yerleri
1. Beşikli Mağara

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hatay, yüzyıllar boyunca pek çok farklı medeniyet için yerleşim ve ticaret noktası olmuştur. Burada yaşayan medeniyetler ise geride pek çok tarihi eser bırakmıştır. Bunlardan biri de Beşikli Mağara içinde bulunuyor. Mağara içinde bulunan 12 adet mezar ise keşfedilmeyi ve turizme daha fazla kazandırılmayı bekliyor.

Adres: Mağara, Samandağ ilçesinde Musa Dağı’nın güney tarafında Çevlik ismi verilen bölgede bulunmaktadır.

Ziyaret Saatleri: 08:30’da ziyarete açılan mağarayı 01 Nisan – 01 Ekim tarihleri arasında 19:00’a kadar; 02 Ekim – 14 Nisan tarihleri arasında ise 17:00’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Giriş Ücreti: 10₺

2. Titus Kaya Tüneli

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Beşikli Mağara’ya gidenlerin yol üzerinde görmeleri gereken önemli noktaların başında Titus Kaya Tüneli gelmektedir. Tünel günümüzden yaklaşık 2000 yıl önce yapılmış tam bir mühendislik harikasıdır. Bu tünel Roma döneminde sel sularından korunmak amacıyla yapılmıştır. Yapımına Vespasian döneminde başlanan tünel ancak kralın oğlu Titus döneminde tamamlanabilmiş ve onun adıyla anılmıştır.

3. Aziz Simon Manastırı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Oldukça etkileyici taş işçiliğine sahip Aziz Simon Manastırı günümüzde hak ettiği ilgi ve bakımı göremeyen tarihi yerlerden biridir. Büyük taş kütlelerinin o dönemde oraya nasıl getirildiğine insan hayret ediyor. Bölgeyi ziyaret etmeden önce biraz tarih karıştırmanız ve bölgeyle ilgili bilgi toplamanız faydalı olacaktır çünkü ziyaret alanında herhangi bir bilgilendirme çalışması bulunmamaktadır.

Aziz Simeon Manastırı, mimari ve tarihi değerinin yanı sıra, hikayesiyle de oldukça dikkat çekiyor. Depremde ailesini kaybeden Simeon, kendini Hristiyanlığa adıyor. Ünlü filozof Diyojen’in hayatını bir fıçı içinde geçirmesi gibi, Simeon da tanrıya yakın olmak için bir sütün inşa ediyor ve hayatına bu sütün üzerinde devam ediyor.

Zamanla Simeon’un müritleri oluşuyor ve onlar da bu akıma katılarak stillitler tarikatını kuruyor. Aziz Simeon’un ölümünden sonra müritleri tarafından yapılan manastırın ve Simeon’un üzerinde durduğu sütunun kalıntılarını günümüzde ziyaretçilerini ağırlamayı devam ediyor.

4. Cehennem Kayıkçısı

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

St. Pierre Kilisesi’nin çok yakınında bulunan Cehennem Kayıkçısı ismi verilen bu taş kabartması, M.Ö. 2. yüzyıldan günümüze kadar gelen önemli bir kaya büst olma özelliğini taşımaktadır. O dönem yaşanan bir veba salgını nedeniyle, salgının yok olması için yapımına başlanan “Kharon” büstü salgının durmasıyla birlikte yarım kalmıştır.

5. Vespasianus ve Titus Tüneli

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Vespasianus ve Titus Tüneli, doğa ve insanoğlunun el ele vererek gerçekleştirdiği ender yapılardan biri. Tünel, Roma İmparatoru Vespasianus’un isteği üzerine, sel baskınlarını önlemek amacıyla yapılmaya başlanmış. Tünelin yapımı sırasında hayatını kaybeden imparatorun yerine, oğlu Titüs geçmiş. Bu nedenle tünel “Vespasianus ve Titus Tüneli” olarak anılıyor. Tünele girdiğinizde kendinizi, bir macera filmindeymiş gibi hissedeceksiniz.

Kaleler
6. Payas Kalesi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Cenevizlilerin yaptığı Payas Kalesi, Cenevizlilerden sonra da şehirde yer alan diğer medeniyetler tarafından kullanılmış. Kutsal hac yolları üzerindeki kale, hacca giden Hristiyanları korumakla görevi tapınak şövalyelerine aitmiş. Yavuz Sultan Selim’in Mısır Seferi sırasında Osmanlı’nın egemenliğine giren Payas Kalesi, Kıbrıs’ın fethinde de önemli bir rol oynamış. Yolunuz Hatay’a düşerse, şehrin tarihini hissedebilmek için Payas Kalesi’ne mutlaka uğrayın

7. Bakras Kalesi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Henüz değeri anlaşılamamış tarihi yapılardan olan Bakras Kalesi, Belen’de bulunuyor. Zahmetli bir yoldan gidilen kale, viran halde olsa da heybetiyle sizi kendisine hayran bırakmayı başarıyor.

Camiler
8. Habib-i Neccar Camii

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Anadolu’da inşa edilen ilk cami olması hasebiyle ayrı bir öneme sahip olan Habib-i Neccar Camii, gerek tarihi zenginliği gerekse mimari dokusuyla görenleri kendisine hayran bırakan şehirdeki önemli yapılardan biridir. Hz. İsa’nın havarilerinden Yunus, Yahya ve Şem’un Sefa’nın kabirlerinin olması nedeniyle birçok Hristiyan tarafından da ziyaret edilen cami insanı gerçekten çok etkiliyor.

Habibi Neccar Camii de Aziz Simeon Manastırı gibi ilginç bir hikayeye sahip; ”Hristiyanlığı yaymak için Kudüs’ten Antakya’ya gelen iki havari şehre huzursuzluk getirdikleri gerekçesiyle halk tarafından katlediliyorlar. Bu olayı öğrenen Habib-ün Neccar dağdaki atölyesini bırakıp şehre iniyor ve havarileri desteklediğini, halkın Hristiyan inancını kabul etmesi gerektiğini söylüyor.

Ancak, Habib-ün Neccar da havarilerle aynı kaderi paylaşıyor. Müslümanların Antakya’yı fethettikten sonra buraya Habib-ün Neccar anısına bir cami inşa ediyorlar.” Yıllara meydan okuyan Habibi Neccar Camii, Hatay’da yerli ve yabancı turistler tarafından en çok ziyaret edilen yerlerden biri.

9. Hatay Ulu Cami

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Antakya ilçe merkezinde yer alan Ulu Cami, 1271 yılında yaptırıldığı düşünülüyor. Kesin yapım tarihi bilinmeyen cami, şehrin en eski tarihi yapılardan biridir. 1986 ve 2000’li yıllarda çeşitli onarım çalışmalarından geçen cami günümüzde varlığını koruyan ve Antakya’nın tarihi dokusunu yansıtan yapılar arasındadır.

Memlük Sultan’ı I. Baybars tarafından yaptırıldığı düşünülen külliye cami içerisinde medrese, yazlık cami, şadırvan, iki adet türbe, çeşme, imaret ve çeşitli dükkanlar yer alır.

Kiliseler
10. St. Pierre Kilisesi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hatay’da görülmesi gereken birçok kilise bulunuyor. Bunlardan en önemlileri ise Hristiyan alemi için ayrı bir öneme sahip olan St. Pierre Kilisesi. Burası dünyadaki ilk Katolik Kilisesi olma sıfatına sahip ve bu nedenle her yıl yurt dışından da ziyaretçi akınına uğramaktadır. Bu kilise Kayalardan sızan suyun toplandığı küçük bir havuza sahip olması ve bir kısmının kayalara oyularak yapılmasıyla da oldukça farklı bir kilisedir.

St. Pierre Kilisesi, Hristiyanlık inancı için önemli yapılardan biri. Öyle ki kilise, 1963 yılında Papa VI. Paul tarafından hac yeri olarak ilan edildi.

İçinde Hristiyanlığa dair mozaik ve fresklerin bulunduğu St. Pierre Kilisesi, müze olarak;

Giriş Ücreti: 15 ₺

Ziyaret Saatleri: 15 Nisan / 2 Ekim arasında 08.30-19.00, 3 Ekim / 14 Nisan tarihleri arasında 08.30-17.00 saatleri arasında hizmet veriyor

***Hatay’ın tarihi yerleri listemize ek tavsiye gezi noktalarını aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilir, yazımızın geliştiricilerinden biri olabilirsiniz.

Alıntı
 
Alt 31 Mart 2020, 21:22   #2
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tarihi yerleri gezmek çok zevkli oluyor umarım hatayı'da gezmek nasip olur. ;khv

________________

~ E & B ~
 
Alt 31 Mart 2020, 21:24   #3
Ece
Ece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Buram buram tarih kokan bir sehir.
Yemekleri de cabasi :)
Gezmek gormek lazim

________________

https://megaresim.com/upload/fe06aa64.gif
 
Alt 31 Mart 2020, 21:27   #4
Standart

Tarih kokan, mutfağı zengin, kozmopolit kentimiz.

________________

Hiçbir süs edep kadar güzel değildir...
 
Alt 31 Mart 2020, 21:54   #5
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ... hepsini gezelim mi? ;uzl

________________

“Always will I bathe my days in the golden glow of enthusiasm.”
~ Og Mandino
 
Alt 31 Mart 2020, 22:15   #6
Standart

Alıntı:
KahKaha Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ... hepsini gezelim mi? ;uzl
Sen gel yeter ki...her karesini gezdireğim sana kuzum.

________________

Hiçbir süs edep kadar güzel değildir...
 
Alt 03 Nisan 2020, 00:51   #7
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Antakya Konak Restaurantina uğramadan dönmeyin

Hatay’ın Büyüleyici 10 Mistik Tarihi Yeri


 
Alt 26 Şubat 2022, 03:12   #8
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

tarih kokuyo gercekten
asiri ilgimi cekiyo buralar ya

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 26 Şubat 2022, 10:00   #9
Standart

Çok güzel yerler var da gezme imkanımız yok

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:55.