IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Temmuz 2022, 21:47   #1
SosiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Panel-Forum

Toplumu ilgilendiren bir konu hakkında birkaç kişiden meydana gelen uzmanlar grubunun, dinleyicilerin önünde, bir sohbet havası içinde tartışmasına panel denir. Konuşmacılar uzman oldukları konuda bilgi verirler. Panelde de bir başkan bulunur ve konuşmacılar başkanın verdiği süreye göre yapılır. Başkan konuyu ve konuşmacıları tanıtır. Konuşmacılar o konumun uzmanıdır. Panelin açık oturumdan farkı bir konunun çeşitli yönlerinin uzmanlar tarafından ele alınarak genişletirilmesidir. Açık oturum ise, aynı konuda farklı görüşe sahip kimselerin tartışmasıdır.
En az 3 konuşmacının bulunduğu panellerde konuşmacılar ortalama 10-15 dk. konuşur. Panelde gaye bir karara varmak değil, bir konuyu çeşitli yönleriyle gözler önüne sermektir.
Panel sonunda tartışma dinleyicilere geçerse buna “forum” adı verilir. Forum, panelden sonra dinleyicilerin söz alarak yaptıkları konuşmadır. Forum başlı başına bir tartışma biçimi değildir. Ancak toplu tartışmaların ilgi çekici bir yanını oluşturur. Foruma katılan dinleyiciler sorularını açık ve kısa sormalı, kırıcı olmamalı, kişisel konulara girmemeli ve konu dışına çıkmamalıdır. Forumun önemli bir yararı dinleyileri aktif duruma getirerek konu üzerinde canlı ve hareketli biçimde durmalarını sağlamaktır.


"Alıntı"
________________


Panel-Forum
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:39.