IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


65Beğeni(ler)


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Aralık 2021, 11:21   #1
Standart Numune ile Trend 1 Kişi'nin İlk Konuğu "AutoMatiC"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Numune : AutoMatiC, öncelikle bu yoğun süreçte beni kırmayıp röportaj teklifimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim ve dilerseniz sizi tanımakla başlayalım.

Numune : AutoMatiC kimdir desem, kendinizi nasıl tanımlarsınız?

AutoMatiC : Adım Özer, 42 yaşındayım ve Zonguldaklı 2 çocuk babasıyım. İstanbul'da şu an teknik servis hizmetleri veren bir iş yerim var. Sıradan, düz ve sabit fikirli biriyim, sanırım biraz da asabiyim. :)



Numune : AutoMatiC, sizi hayatta bir adım öne taşıyan özelliklerinizin, neler olduğunu düşünüyorsunuz?

AutoMatiC : Arkadaşlık ve dostluklara oldukça önem veririm. Kimseyi yarı yolda bırakmadım, bırakmam da hiçbir zaman. Biraz kuralcı bir yapım var. Düzene çok önem veririm. Bir işi bitirmeden başka işe başlamam, önce kafamda tasarlarım, iyi-kötü değerlendirir sonra hayata geçiririm bu da her işimin sağlıklı bir şekilde sonuca ulaşmasını sağlar.



Numune : Şu anki yaşınızda ve bulunduğunuz konumda kendinizi her yönden değerlendirecek olsanız neler söylemek isterdiniz?

AutoMatiC : Fazla söze gerek yok aslında, ketum ve inatçı ihtiyarın tekiyim. :)



Numune : Bu arada merak ettiğim için soruyorum “AutoMatiC” nickini tercih etmenizin sebebi nedir?

AutoMatiC : 1997 yılında Mynet M gruplarında görev alıyordum. O zamanlar TCL bot olarak bulunurdu koruma botlar ve çok fazla Bad nick girişleri oluyordu. Ben kanallarda çok sohbet etmez ama kanal takip ederdim. MyOps arkadaşlar iyi bilir, eskiler o zamanlarda Bad nick ile çok giriş yapamadıkları için beni insanlar bot olarak görürlerdi, konuşunca da herkes şaşırırdı. Bundan dolayı Otomatik - AutoMatic gibi söylemlerde bulundukları için o zaman almıştım bu nicki öyle de devam ediyor.



Numune : Bir sohbet platformu olan IRC ile tanışmanız ne zaman ve nasıl oldu?

AutoMatiC : İlk olarak 1994 yılında gedik.net ve paradox.gen.tr ile başladı. O zamanlar böyle kolayda internet yoktu. Sonrasında MynetSohbet ile devam ettik ve orası kapandıktan sonra ZurnaSohbet'e takıldım bir süre. 1997 yılında İRC ve Web konusuna merak sardım ve kendi yerimi açtım. Şu an yapabildiğim her şeyi kendim okuyarak ve deneyerek öğrendim, elimden geldiğince de öğrenmeye devam ediyorum.



Numune : Bu tarz sohbet platformlarında oluşan arkadaşlıklar ve dostluklar hakkında ne söylemek istersiniz, eskisi gibi samimi ve gerçek dostluklar kurulduğunu düşünüyor musunuz?

AutoMatiC : Açıkçası hiçbir şey eskisi gibi değil. Önceden sanal da olsa insanlar dürüstlerdi şimdi herkes amiyane tabirle kaypak olmuş desek yeridir. Zaten şu an dostluk kurduğum insanlar da benim yapımda, eskiyi bilen ve o zaman ki yaşanmışlardan dolayı eski İRC sistemine aşina insanlar, dolayısıyla birbirimizi anlamamız olsun dostluğumuz olsun hem sağlıklı hem de uzun süreli oluyor. Yoksa günümüz İRC’lerinde artık iş, para odaklı ticaret olmuş. Benim nezdimde dostluklar para ile satılamaz.



Numune : Trend sohbet sizin için ne anlam ifade ediyor ve günlük hayat akışınızın ne kadarını kaplıyor?

AutoMatiC : TrendSohbet evimden sonraki 2. evim diyebilirim. Günün çoğu zamanı buradayım. İRC & Web kısmını takip ediyorum ve aklıma orijinal fikir geldikçe yeni eklentiler, farklı değişiklikler yaparak kullanıcılara daha rahat ve keyifli sohbet ortamı yaratmaya çalışıyoruz.



Numune : AutoMatiC, bir sunucu açmak ve sunucuyu kaliteli bir şekilde ayakta tutabilmek için için sizce neler ön planda olmalı, ne amaç edinilmelidir?

AutoMatiC : Her zaman arkadaşlarıma söylediğim bir şey vardır. “Yönetim olarak biz ne kadar iyi ve samimi olabilirsek, bizden sonra gelecek arkadaşlar da bu samimiyet ve saygı için burada kalacaktır. Şu anda da bu şekilde, Trend Sohbet’e gelen insanların hepsi bizim samimiyetimize inandıkları için geliyorlar. Sözün özü, bir sunucuyu sağlıklı bir şekilde ayakta tutabilmenin en önemli kuralı bence samimiyettir.



Numune : İyi bir yönetici olabilmek için ne gibi vasıflara sahip olunmalıdır?

AutoMatiC : Öncelikle adil ve dürüst olmalısınız. Çoğu kişi beni bilir, sunucudan reel görüştüğüm arkadaşımı bile gerekirse silerim eğer sunucuya ve dostluğumuza zarar veriyorsa. Bu sebeple de sanal ve reeli ayrı tutmak gerekiyor. Bir de en önemlisi emek veren insanları diğerlerinden ayrı tutmak gerekiyor



Numune : Yönetim olarak başarınızın sırrı sizce nedir?

AutoMatiC : Biraz klasik bir cevap olacak ama benim için yine her zaman önceliklerimin başında gelen samimiyet ve dürüstlük diyeceğim. İçimizde birbirimize karşı her zaman önce saygı sonra samimi ve dürüst olmamız ön plandadır. Kimse birbirini sevmek zorunda değil ancak saygı da kimse kusur etmez ve yine en önemlisi , birbirimizi aile olarak görüyoruz evdeki kardeşin, abin, ablan, yeri geliyor en yakın dostun gibi..



Numune : Yönetim kadronuzu oluştururken nelere dikkat edersiniz ve vereceğiniz göreve layık görülen kişiler ne tür özellikler taşımalıdır?

AutoMatiC : Öncelikle online süresine, sunucu içerisindeki aktifliğine, sonrasında bize neler katabileceğine, bu yolda bizimle nasıl yürüyeceğine bakarım. En önemlisi bizi ailesi olarak görüyor mu ona bakarım. Bazı kişiler de yukarıdaki özelliklerin hepsi oluyor ama işte ailemize dahil olmakta zorlanıyor bu gibi durumlarda ise samimiyetimize bakarım.



Numune : Yönetim kadronuzda yer alan yetkililerden ne gibi beklentileriniz var ve yetkililerin ne tür hataları yollarınızı ayırmanıza neden olur?

AutoMatiC : Beklentim herkesin öncelikle birbirine saygılı olması, sonrasında sunucuyu takip etmesi. Kanal genelinde hiçbir zaman gereksiz ve sıkıntılı bir durum yaşansın istemem. Yetkili olan kişilerin hata yapma lüksü yoktur çünkü adı üstünde yetkili ve yetki, işine vakıf, nerede nasıl davranması gerektiğini bilen ve konuşmasına dikkat eden kişilere verilir. En azından ben öyle yapıyorum.



Numune : Sunucu sahibi olarak, sunucunuz ile ilgili ne tür planlarınız var ve en büyük projeniz nedir?

AutoMatiC :
- Çok kısa bir zamanda sunucumuz Unreal 4.0.*.* geçiş yapacak.
- Sunucu koruma botumuz yenilendi ve şu an test aşamasında o değişecek.
- Departman sistemini hayata geçirdik kapsamlı bir şekilde onu büyüteceğiz.
- Şu an Radyo.TrendSohbet.Com sitesini dışarıdan insanların rahatça dinleyebilmesi için aktif ettik.
- Yine kısa bir zaman içinde, web girişlerinde insanlar, resim ekleme, müzik paylaşma, görüntülü ve sesli sohbet yapabilecek bunun için çalışmalara başlandı.



Numune : Peki, TrendSohbet domain adını tercih etmenizin sebebi nedir?

AutoMatiC : Aslında burayı MynetSohbeti.Com olarak açmıştık ancak biliyorsunuz benzeri sitelerin çok olması bizi yeni bir isim arayışına yöneltti. Aramızda "şu mu olsun, bu mu olsun" diye isimler söyleyerek fikir alışverişinde bulunuyorduk, derken bir gece evde aklıma geldi ve baktım boşta bir site adı bende hemen aldım, ertesi gün yönetimdeki arkadaşlarla bunun uygun olacağını düşündük ve aktif ettik. Sadece TrendSohbet.Com değil sonrasında RadyoTrendFm.Com olarak da devam ettirdik.



Numune : Son olarak, TrendSohbet ve İrcRehberi kullanıcılarına iletmek istediğin bir mesaj var mı?

AutoMatiC : Öncelikle TrendSohbet.Com olarak İrcRehberi.Net ailesini her konuda desteklemeye devam edeceğiz. Bu ailede çok değerli insanlar var ancak bizim için @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'in yeri ayrıdır. Kendisi her konuda her zaman bize destek olmuştur. Bundan dolayı da kendisine ayrıca çok teşekkür ederim.

TrendSohbet.Com kullanıcıları için ise her zaman en azından ben burada olduğum sürece, samimi sohbetlerin ve sıcak dostlukların tek adresi TrendSohbet.Com olmaya devam edecek. Bu konuda bana destek olan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve daha sayamayacağım kadar çok olan yönetimdeki arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Sonuçta sunucu sahibi olsak bile bu işler bir ekip işidir ve biz ekip olarak çok iyi bir kadroya sahibiz. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sana da çok teşekkür ederim bu röportaj için, kolay gelsin BAŞKAN.


Numune : Naçizane kendi düşüncemi ve hislerimi aktarmam gerekirse öncelikle sizi tebrik ederim, gerçekten elit, adından sıkça söz ettiren trend bir sunucunun sahibisiniz. TrendSohbet yönetiminde ve DJ kadrosunda yer aldığım için değil tüm samimiyetimle söylüyorum, geçmiş yıllarda bulunduğum sunucularla bile kıyasladığımda kısa bir süredir sizlerle birlikte olmama rağmen, sizlerin arasına katılmış olmaktan çok mutluyum, sebebi ise geldigim ilk günden itibaren o hep bahsettiğiniz çok sıcak ve samimi bir ortamda kendimi bulmuş olmam ki gözlemlerim sadece benim değil herkesin böyle hissettiği doğrultusunda. Bu güzel ortamın oluşmasına önayak olduğunuz için öncelikle size sonrasında sunucu içerisinde yer alan yönetici arkadaşlarıma ve tüm görevlilere çok teşekkür ediyorum. Başarılarımız daim olsun Big Boss @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Konu Numune tarafından (02 Ocak 2022 Saat 20:18 ) değiştirilmiştir..
 
Alt 06 Aralık 2021, 11:31   #2
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] başarıların devamını dilerim
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] emegine saglık okurken keyif aldım :P

 
Alt 06 Aralık 2021, 11:38   #3
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm emeğine sağlık canim benim
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çok güzel özetlemişsin abi yüreğine sağlık
Keyifle okudum
Birlikte cok daha iyi günlere Trendsohbet

________________




 
Alt 06 Aralık 2021, 11:48   #4
Muhsin YAZICIOĞLU
Stolichnaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel Bir Röportaj olmuş . Emeğinize Sağlık .

 
Alt 06 Aralık 2021, 12:04   #5
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Keyifli bir röportaj olmuş emeklerinize sağlık.

________________

“sen haylaz rüzgarlar önünde şimdi, sevdanın yükünü attım omuzumdan. sen sandığım şey belki benim yüreğimdi, iyi ki dönmüşüm yolun başından.”
 
Alt 06 Aralık 2021, 12:13   #6
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Akıcı ve güzel bir röportaj olmuş elinize sağlık.

________________

~ E & B ~
 
Alt 06 Aralık 2021, 12:35   #7
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

emeginize saglik güzel röportaj olmus

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 06 Aralık 2021, 12:53   #8
Standart

Öncellikle @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm emegine ve fikrine saglik harika bi is cikarmissin, devamini sabirsizlikla bekliyor olucam....

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] baskan samimi cevaplarin ve net olusun röportaji daha keyifli hale getirmis, emegin göz ardi edilemez, böyle samimi ve dostluklara önem verilen ortama zemin hazirladigin/hazirladiginiz icin tsk ediyorum...

________________

My life, my rules.
 
Alt 06 Aralık 2021, 13:05   #9
Pia
Banlı Üye
Pia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mmm emeğine sağlık çiçeğim harika olmus
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abimmm daha guzel başarılara hep beraber

 
Alt 06 Aralık 2021, 13:12   #10
Standart

emeginize saglik guzel roportaj olmus

________________

No MoRe DramA
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:04.