IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   Trendsohbet.Com Paylaşım (https://www.ircrehberi.net/trendsohbet-com-paylasim/)
-   -   İstanbul Sözleşmesinin Fesh Edilmesi !!! (https://www.ircrehberi.net/trendsohbet-com-paylasim/61724-istanbul-sozlesmesinin-fesh-edilmesi.html)

The' 20 Mart 2021 11:58

İstanbul Sözleşmesinin Fesh Edilmesi !!!
 
İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Karar’ı Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye, Sözleşme’yi imzaya açıldığı 11 Mayıs 2011 tarihinde imzalamış, 14 Mart 2012 tarihinde ise onaylamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Karar'a göre, Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi” Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedildi. Karar, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 3. maddesi gereğince alındı.

Kadınlarımızı 2.sınıfa iten bu zihniyeti kınamakla kalmayıp bu yolda seslerini duyurmak için yola çıkan kadınlarımızın daima yanlarında olacağımı da belirterek, yine bir gece yarısı kararıyla hoppa keyiflerince ve gericilikle alınmış bu kararın ve sonrasında da birde pişkince klavye üzerinde kadınlarımızın önemi sözüm ona göstermek isteyen yandaş kafaların çakma cümlelerine karnımızın tok olduğunu İTİNAYLA belirtmek isterim.

“İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki; bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki; bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin?” M.K.ATATÜRK

Phoenix 20 Mart 2021 12:41

Emeğine sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Pia 20 Mart 2021 12:43

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abi emeğine sağlık :coktatli:

Ecren 20 Mart 2021 13:05

Kadınları her türlü şiddetten korumak, kadınlara yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önlemek, kovuşturmak ve ortadan kaldırmak.

Sözleşmenin ilk amaçlarından biri bu ise feshindeki amaç açıkça ortada görünüyor.

Ocean 20 Mart 2021 13:26

her ne kadar "kadın beyanı cinsel suçlarda esastır." maddesine katılmasam da, türkiye'nin ortadoğu çölünü andıran zihniyetinden fazla da bir şey beklememek gerekirdi zaten. iktidar parti islamci çevrelerin oyunu alabilmek için her isteklerine boyun eğer hale gelmiş artık muhafazakar kesim "çoğunluk olarak" zaten istanbul sözleşmesine baştan karşıydı. cinsel tercih özgürlüğüne, koca isterse ikinci eş alabilir zihniyetine, kadın öldürüldüğünde o saatte orada ne işi varmış zihniyetine daima çanak tutmuştur muhafazkar kesim. hadi sözleşmeyi de geçtim sonuçta kağıt üzerinde bir imza, koruyamadıktan sonra bin tane sözleşme imzalasan neye yarar e ama korumayı da başaramıyorsun. sonuçta yasalar, sözleşmeler değil eğitim ve erdem korur insanı. araplaşma ve gerileme konusunda bir adım daha atıyoruz diyeceğim de araplar bizden daha ileride artık.

Naz 20 Mart 2021 16:21

Kahroluyorum hakikaten.

DUHAN 20 Mart 2021 16:27

Muz Cumhuriyeti gün geçmiyor ki şaşırtsın

Rufeyde 20 Mart 2021 16:48

_Rusya , İngiltere,Ukrayna,Moldova azerbaycan in imzalamadigi
_bulgaristan,Macaristan,cekya,Letonya, Litvanya, Slovakyanin yürürlüğe koymadıgi
_fransa,almanya,Danimarka,Finlandiya,İsveç,Hırvati stan,Yunanistan in çekince koydugu
Aileyi yıkan,şiddeti maske edinen lgbt ye zemin oluşturan,bu saçma sözleşmeden çıkılması sevindirici
Sırf canan güllü turevleri Türkiye'de ensest yüzde 40 gibi saçma açıklamalar yapip ab ve lgbt ci derneklerden milyon dolarlar alacak diye aileye dinamit koyamayiz
Çok duyarlı olanlar partilerinde ayyuka çıkmış 54 taciz ve tecavuz olayına el atsınlar,dağa kaçırılan kız çocuklarını savunsunlar

DUHAN 20 Mart 2021 16:54

Rufeyde hanım konuşuyorsunuz ama ne konuşuyorsunuz inanın anlaşılmıyor
Madde madde okuduğunuzu hiç düşünmüyorum İstanbul Sözleşmesini.
Sadece yorum yapmak için yapmışsınız gerçekten.
Biz o saydığınız ülkelerle ilgilenmiyoruz biz Türk Toplumu olarak artık şiddet tecavüz haberlerini okumaktan bir hal olduk. Siz hala gelmiş lgbt diyorsunuz, herkesin seçimleri tercihleri vardır ki bazı vatandaşlar LGBT’nin bir seçim olmadığını , bir hastalık olduğunu savunuyorlar. SONSUZ BİR SAYGI..
Ama sizin bu yorumunuz saygı duyulacak bir cinsten değil.
Ya Şeriat diyorsanız buyurun Arabistan’a.
ÖZGÜR BİR ÜLKE İSTİYORUZ.

DUHAN 20 Mart 2021 17:03

AYRICA!
Bu bir parti olayı değil, ZİHNİYET olayı.
Ensar vakfını konuşalım?
Milletvekilin’in evinde ÖLDÜRÜLEN kadını konuşalım?
Bir kereden bir şey olmaz diyenleri, KADIN EKSİKTİR YARIMDIR diyenleri, “ NE KARİYERİ OTURSUN EVİNDE ÇOCUĞUNA BAKSIN” diyenleri ve size buna benzeyen binlerce örnek sayabilirim.
BUNLARI KONUŞALIM?


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi