IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Şubat 2023, 01:52   #1
Standart Bir ülke daha TikTok’u yasakladı!

Bir ülke daha TikTok’u yasakladı!

Popüler kısa video platformu TikTok, Kanada’da da yasaklanıyor. Daha önce Avrupa Komisyonu ve ABD tarafından kısıtlama alan Çinli sosyal medya devi, şimdi de Kanada’nın radarına girdi. Artık Kanada’daki devlet ve federal kurumlarda TikTok’un kullanılması yasak olacak.

Kanada’nın devlet kurumlarına TikTok giremeyecek
Kanada, ABD ve Avrupa Komisyonu’na benzer şekilde, TikTok’u devlet ve federal cihazlarda yasaklayan son ülke oldu. Ülkenin aldığı bu karar, uygulamayı devlet tarafından verilen mobil cihazlarda kullanılmasının önüne geçiyor. Kanadalı yetkililere göre TikTok, veri toplama yöntemleri ve siber saldırı riskine ilişkin endişe yaratıyor.



Bir ülke daha TikTok’u yasakladı!

Son zamanlarda Çin hükümetinin, TikTok aracılığıyla vatandaşların verilerine eriştiği iddia edildi. Buna rağmen TikTok’un ana şirketi Bytedance bu iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Uygulamanın devlet cihazlarına yönelik yasağı, şirkette hayal kırıklığına yol açtı. Bytedance sözcüsü, yasağın milyonlarca Kanadalı tarafından sevilen platformun halka ulaşmasını engelleyeceğini belirtti.

TikTok’un ana şirketi Bytedance, yabancı kullanıcılardan toplanan verilerin ülke dışına çıkarılmadığını ve Çin hükümeti tarafından erişilemeyeceğini söyledi. Bu güvencelere rağmen platform, veri toplama yöntemleri üzerinde artan incelemeler ile karşı karşıya kaldı.

Kanada’daki yasağın, TikTok’un kullanıcı tabanında büyük bir etki yaratacağı düşünülüyor. Uygulama Kanadalı kullanıcılar için indirilebilir durumda olacak. Ancak hükümet cihazlarına getirilen yasak, devlet çalışanlarının halkla iletişim kurmak için kullanmasını engelleyecek.

Daha önce ABD ve Avrupa Komisyonu da benzer gerekçeler ile TikTok’a karşı soruşturmalarda bulunmuştu. Geçtiğimiz aylarda TikTok çalışanlarının kullanıcı verilerine izinsiz olarak ulaştığı ve bu bilgileri dışarı sızdırdığı ortaya çıkmıştı.

kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 28 Şubat 2023, 07:02   #2
Standart

Çok doğru bi karar. Darısı ülkemizin başına.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:12.