IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Televizyon Dünyası Televizyon dünyasına dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Phoenix
  • 1 Post By Siyahizm


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Aralık 2021, 16:34   #1
Banlı Üye
Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart RTÜK ceza yağdırdı!

RTÜK ceza yağdırdı! Exxen'e Hasan Can Kaya, Netflix'e ensestlik cezası


RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), küfür ve argo ifadelerin kullanıldığı 'Konuşanlar' programı nedeniyle, dijital içerik platformu Exxen'e idari para cezası ve katalogdan çıkarma müeyyidesi uyguladı.

RTÜK ceza yağdırdı!

RTÜK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, kamuoyunda tartışmalara yol açan ve tepkiyle karşılanan Exxen'in 'Konuşanlar' programı RTÜK toplantısında ele alındı. Programda mizahı aşan galiz ifadelerin, bir yapımda ağza dahi alınmayacak söylemlerin bulunduğunu tespit eden RTÜK, Türk toplumunun temeli olan ailenin fertlerinin de dahil edildiği ve cinsiyetçi unsurlar da içeren çok sayıdaki küfür ve argo kelimelerin ekranlara yansıtılmasının yayıncılık ilkelerine aykırı olduğu kanaatine vardı.

Kitle iletişim araçlarında sıkça duyulan argo/küfür kullanımının zaman içerisinde bireyler tarafından kanıksanabileceği ve meşrulaşabileceği sonucuna varan Üst Kurul üyeleri, 6112 sayılı Kanunda yer alan, 'Yayın hizmetleri, ….. Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz.' ve 'Türkçenin, özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmasını sağlamak zorundadır; dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez.' hükümlerinin ihlal edildiği gerekçesiyle Exxen'e idari para cezası ve katalogdan çıkarma müeyyidesi uyguladı.

NETFLİX'E PARA CEZASI

Lisanslama süreçleri biten dijital platformları denetlemeye hız veren RTÜK, son toplantısında Netflix'te yayınlanan İspanyol yapımı bir filmi de ele aldı. Söz konusu filmin eşcinselliğin, ensest ilişkilerin ve çiftler arası eş değiştirmenin yoğun olarak işlendiği bir kurgu üzerine inşa edildiğini belirleyen Üst Kurul, bu durumun toplumun manevi değerlerine ve genel ahlaka aykırı olduğundan hareketle yapımın yer aldığı Netflix'e idari para cezası ve katalogdan çıkarma cezası verdi.

FOX'A 'YASAK ELMA' MÜEYYİDESİ

FOX'da yayımlanan 'Yasak Elma' dizisi hakkında hazırlanan uzman raporu da Üst Kurulun masasındaydı. Dizideki sahnelerde geçen 'İki tane iyi arkadaş varmış böyle birbirlerinin evine girip çıkan cinsten, birisi diğerinin kocasıyla birlikteymiş….Hayır sanki dünyada ilk defa böyle bir şey oluyormuş gibi konuşuluyor da. Günümüzde herkes yapıyor.', 'Ayrıca herkes beni 'metres' ilan ediyor ama karşımdaki adam ne ailesini ne karısını düşünüyor' şeklindeki diyaloglar ayrıntısıyla incelendi. Gayrimeşru ilişkilerin 'eğlence' adı altında masumane gösterildiğini, toplumsal manada olumsuz bir kavram olan 'metres' kelimesinin normalleştirildiğini, hatta çocuğun olduğu bir sahnede kullanıldığını, aile kavramıyla ilgili olumsuz şakalar yapıldığını, aldatılan kadınların küçük düşürüldüğünü, Türk toplumunun genel ahlak kavramı ve milli-manevi değerleriyle bağdaşmayacak çeşitli ifadelerin izleyicilere aktarıldığını tespit eden RTÜK, dizinin aile mefhumunun kapsadığı değerlerin erozyona uğramasına ve aile üyelerinin birbirlerine yönelik olumsuz davranışlarının toplum tarafından kanıksanarak topluma zarar verici nitelikte olduğuna karar vererek yayıncı kuruluşa idari para cezası yaptırımı uyguladı.

HALK TV'YE İKİ AYRI YAPTIRIM

Halk TV'nin ilk dosyası 'Açıkça' programına ilişkindi. Programda konuklar arasında geçen 'Bakın hainlik aranıyorsa, ihanet aranıyorsa ihanet burada. Şunu sana sağlayan sana bunu veren bu rejime, Cumhuriyete, üstelik onun anayasasına göre görevlendirildiğin halde o anayasayı ihlal ederek, laiklik ilkesi doğrultusunda görev yapman gerekirken laikliği alaşağı edip her fırsatta onu yok etmeye çalışırken bu ülkenin anayasal düzenine ihanet ediyorsunuz.' şeklindeki ifadelerle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik yapılan açıklamaların kamusal sorumluluk anlayışı ile bağdaşmadığı, yayın sırasında kullanılan bu ifadelerin dürüst, kişi ve kurumları zedeleyecek nitelikte olduğu kanaatiyle Halk TV'ye idari para cezası yaptırımı uygulandı. 'İki Yorum' isimli programı da görüşen Üst Kurul, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında eleştiri sınırlarını aşan açıklamalardan dolayı Halk TV'ye idari para cezası verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik yine eleştiri sınırlarını aşan ifadelerin kullanıldığı Tele 1'in 'Demokrasi Arenası' programı da Üst Kurul toplantısında yaptırıma uğradı.

DMAX'A SİGARA CEZASI

Kanalın 'Bagaj Savaşları' isimli belgeselinde hiçbir önlem alınmadan sigara içme ve duman görüntülerinin ekrana getirildiğini belirleyen RTÜK, yayıncı DMAX'a da idari para cezası uyguladı.

''Alıntı''
 
Alt 15 Aralık 2021, 16:37   #2
Standart

-Taciz ve tecavüz ile dolu , türlü türlü ahlaksızlık içeren diziler,
RTÜK: eee ne var bunda?

-DMAX'teki sigara ve sigara dumanı içeren Baraj Savaşları,
RTÜK: e yok artık ben böyle rezillik görmedim. Toplumu çok yanlış şeylere ozendiriyorsunuz. Al sana ceza

Trajikomik... Kdjsksjck

________________

۰۪۫.۪۫۰𝓑𝓪𝔃𝓲 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻 ,𝓫𝓪𝔃𝓮𝓷 𝓲𝓷𝓼𝓪𝓷𝓵𝓪𝓻۰۪۫.۪۫۰
𝑪𝒊𝒌𝒂𝒓 𝒊𝒍𝒊𝒔𝒌𝒊𝒍𝒆𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 , 𝒔𝒂𝒉𝒕𝒆 𝒅𝒐𝒔𝒕𝒍𝒖𝒌𝒍𝒂𝒓𝒊𝒏𝒊𝒛 𝒎𝒊𝒅𝒆𝒎𝒊 𝒃𝒖𝒍𝒂𝒏𝒅𝒊𝒓𝒊𝒚𝒐𝒓:OdvV24:

۰۪۫.۪۫۰𝓟𝓱𝓸𝓮𝓷𝓲𝔁۰۪۫.۪۫۰
 
Alt 15 Aralık 2021, 16:40   #3
Banlı Üye
Siyahizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Kapatın gitsin milletin resmen yüzüne yüzüne sövüyor onlarda zevkten gülüyorlar birbirlerine asılıyorlar hiç bir şey olmamış gibi ahlaksız sorular soruyorlar böylelikle ahlaksızlığı nesile enjekte ediyorlar hiç bir şey olmamış gibi edep lazım

 
Alt 15 Aralık 2021, 16:51   #4
Banlı Üye
Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Artık acıyada,ahlaksızlıklara da güler olduk.Haliyle prim üzerine prim oluştu.Hakediyoruz bazen..

 
Alt 15 Aralık 2021, 16:57   #5
Standart

RTÜK'ün dijital platforma ceza verme haddi yoktur. Bu resmen Kuzey Kore olma yolundaki adımlar.

Ayrıca RTÜK yine ne kadar muhalif kanal varsa ceza yağdırmış. İçerinde bin katını yapan tek bir yandaş kanal yok.

Halk tv de iktidar eleştirildi diye ceza verilmiş. A haber her saniye muhalefete kin ve nefret saçıyor. Onlara bir şey yok.

RTÜK resmen iktidarın kontrol mekanizması oldu. Umarım bu karanlık günler bir an evvel biter.

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:06.