IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Telefon Dünyasından Son Haberler Telefon Dünyasından Haberler , Gelişmeler, Yenilikler , Akıllı Telefonlar Hakkında Paylaşımlar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Absent
  • 1 Post By dEathLeSs


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Mart 2020, 10:07   #1
Banlı Üye
Allecra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hangisi daha güvenli; Android mi iOS mu?

Söz konusu kullandığınız akıllı telefonlar olduğunda güvenlik gerçekten de önemli hale geliyor. İster Android işletim sistemine sahip cihazları kullanın ister iOS işletim sistemine bağlı cihazları. Her iki şekilde de bazı güvenlik sorunları olabiliyor peki hangisi daha güvenli; Android mi iOS mu? Android cihazlar da iOS cihazlar da bazı güvenlik problemlerini içeriyor.



Android cihazlar mı daha güvenli yoksa iOS cihazlar mı?
de eleştiri oklarının hedefi haline gelebilir. Her güncelleme aldığında güvenlik noktasının üzerine basan Apple, bir diğer tarafta milyonlarca kullanıcısı ile birçok markadan Android cihazlar.

Android işletim sistemi açık kaynaklı olduğu için hem geliştirilmeye çok açık oluyorken hem de diğer tehlikelere karşı da oldukça savunmasız kalıyor.

iPhone’lar ise aksine hem telefon modelleri Android’e oranla daha az sayıda kalıyor hem de neredeyse 5 yıl önce çıkmış olan telefon modeli bile aktif olarak güncelleme alıyor.

Her iki işletim sisteminin de birbirinden özellik kopyaladığı aşikar. Kullanıcılar nezdinde değerlendirildiğinde ise her iki işletim sistemine de tutkun olan kişiler var. iPhone’dan vazgeçememciler ve Android’den vazgeçememciler bulunuyor.

Bakıldığında iPhone’un kendince avantajı bulunuyor. Zira kullanıcı sayısı tüm Android kullanıcılarından daha az ve bu noktada eski cihazlarının bile güncel kalması oldukça mantıklı. Diğer tarafta Samsung, Huawei, Xiaomi, Sony ve birçok büyük Android işletim sistemini kullanan cihaz bulunuyor.

Bu saydığımız şirketler bir de düşük, orta ve yüksek segment telefonlarıyla birçok model çeşidi de sunuyor. Haliyle birkaç yıl içinde telefon güncelleme almayı bırakıyor. Çünkü güncellenecek çok sayıda cihaz var.

Android kullanıcıları genellikle önemli güvenlik güncellemelerini zamanında alamazlar. Söz konusu akıllı telefona bağlı olarak, bazı Android kullanıcıları diğerlerinden birkaç ay sonra güvenlik güncellemeleri alıyor. Bu ise bazı sorunların ortaya çıkmasına neden oluyor.

Telefon tercihi yine de önemli bir noktada yer alıyor

Güvenlik güncellemesi verilse bile bazı kullanıcıların bu güncellemeleri yapmadığı görülüyor. Android’in eski sürümlerini kullanan birçok kullanıcının yanında iPhone kullanıcılarının yüzde 77’si iOS 13’ü yani güncel sürümü kullanıyor.

Google’ın sunduğu Android cihazlarının sayısı hepsini aynı güvenlik düzeyinde ve aynı miktarda zaman ve sıklıkta güncel tutmayı neredeyse imkansız hale getiriyor. Ayrıca, birden fazla marka ve modele dağıtılması gerektiğinden bu güncellemeleri bütün kullanıcılara aynı zamanda dağıtmayı zorlaştırıyor. Güncellemeler daha az çıkıyor ve cihazlar daha az destekleniyor.

Hangisi daha güvenli; Android mi iOS mu?

Güncelleme avantajını bir yana bırakalım. Yayımlanan verilere göre, Apple’ın hanesi de kötü senaryolarla dolu olduğu gibi yine de App Store üzerinde uygulamalar daha sıkı kontrolden geçiyor.

Geçen yılki rakamlar ise Google Play Store’un bu noktada sınıfta kaldığını gösteriyor. 25 binden fazla kötü amaçlı yazılım yüklenen Google uygulama mağazası için birçok eleştiri geliyor. Uygulamaları Apple kadar denetlemeyen şirketin, güvenlik açıkları ile karşılaştığı görülüyor.

Elbette tercih yine size kalmış, zira Android cihazlar da iOS cihazlar da farklı avantajlar sunuyor. Aldığınız markaya ve modele göre değişen özellikler size inanılmaz şeyler sunabiliyor.

Shiftdelete
 
Alt 03 Mart 2020, 10:09   #2
Bordo aşktır, mavi tutku..
Absent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Her ne olursa olsun ios’dan şaşmam abi..

________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 
Alt 03 Mart 2020, 10:39   #3
LaZ
dEathLeSs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Androidden iOs'a geçtiğim gün, tofaştan inip bmw binmek gibi birşey oldu :)

 
Alt 03 Mart 2020, 10:43   #4
Özel Üye
Free_EyeS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

en stabil İOS tabiki parayı alıyorlar ama hizmeti verıyorlar :)

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:06.