IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Telefon Dünyasından Son Haberler Telefon Dünyasından Haberler , Gelişmeler, Yenilikler , Akıllı Telefonlar Hakkında Paylaşımlar

 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Haziran 2021, 13:40   #1
Standart En İyi Akıllı Telefonlar 2021 (ZTE Nubia Red Magic 6 Pro)

ZTE Nubia Red Magic 6 Pro


Oyun telefonlarına bir ara verdik ve araya OnePlus 9R modelini aldık. Şimdi yeniden oyun telefonları ile devam edelim. Bu arada en iyi telefonlar listesinde bir kez daha anladım ki son iki senede çok sayıda oyuncu telefonu tanıtılmış.

Resmen bu telefonların sektördeki yeri hazırlanmış gibi duruyor. Yeni akıllı telefonların tasarımsal açıdan da teknik özellikler açısından da fark oluşturduğu kesin. Sonuçta oyun için hazırlanmış olan akıllı telefonlardan söz ediyoruz. ZTE Nubia Red Magic 6 Pro bunlardan birisi ve en yenileri arasında yer alıyor.

En İyi Akıllı Telefonlar 2021 (ZTE Nubia Red Magic 6 Pro)

Tasarım

Telefonun tasarım yapısında oyuncu telefonlarında dikkat çektiğimiz bir nokta öne çıkıyor. Ne dedik, bu telefonlarda ekran üzerinde ince bir çerçeveli alan bulunuyor. Bu alan kamera ve sensörlerin bulunduğu alan olarak dikkat çekiyor.

Yani genelde gömülü ya da çentikli tasarım kullanılmıyor. Direkt olarak çerçeveli tasarım kullanılıyor. ZTE Nubia Red Magic 6 Pro çerçeveli tasarımlarla gelen bir telefon. Üst kısımda çerçeve var ama fark etmeyeceğiniz kadar küçük bir çerçeve alanı var.

Tabii ki fark edersiniz ama bu alan oyun keyfinizi bozmayacak ve ekranı bölmeyecek şekilde kullanılmış. Telefonun arkası ise iki parça renk benimsiyor. Tam orta kısma yerleştirilmiş olan bir açık renkli olan ve dış kısımda hemen hemen aynı tonlarda daha koyu bir alan.

Arka kameraların bulunduğu kısım da bir şerit gibi çekilmiş ve aşağı kadar uzatılmış. Bu konuda ZTE Nubia Red Magic 6 Pro gerçek anlamda başarılı bir akıllı telefon diyebilirim.

Ekran Özellikleri

Yani bu modelde ekran beni biraz şaşırtan detaylar arasında yer aldı. Çünkü telefonun ekran kısmında yenileme hızı pek sık karşılaşmadığımız bir değerde. 165 Hz yenileme hızı var ama neden bu şekilde bilemiyorum.

Sonuna kadar ekran yenileme hızı arttırılmaya çalışılmış ve maksimum bu değer mi elde edilmiş anlamadım. Açıkçası en yüksek değer olarak 144 Hz değerini biliyorduk. Bu telefonla beraber işler değişmiş oldu.

Telefonun paneli ise AMOLED panel. Birçok telefonda yer alan ekranla aynı ve 1080 X 2400 piksel çözünürlük kullanılmış. Unutmadan ekran boyutunun da 6.8 inç gibi bir hayli geniş bir ekran olduğunu söylemem lazım. Çerçeve olduğunu da düşünecek olursak telefon biraz büyük bir akıllı telefon.

En İyi Akıllı Telefonlar 2021 (ZTE Nubia Red Magic 6 Pro)


Teknik Özellikleri ve Donanımı

Telefonun teknik özelliklerinde Snapdragon 888 işlemcisi tabii ki ana nokta. Çok güçlü bir işlemci, oyun telefonu için gerekli. Şimdiye kadar amiral gemisi işlemcilerden bir tık daha düşük bir işlemci ya da daha eski bir işlemci kullanan herhangi bir akıllı telefon görmedim.

Bu telefonda da 8 çekirdekli işlemci gücünü gösteriyor. Klasik olarak soğutucu desteğine de yer verilmiş durumda. Yine bu da ZTE Nubia Red Magic 6 Pro için performans arttırıcı bir etki. ZTE modelinde yer alan bir başka dikkat çeken detay da RAM miktarları.

Tek bir RAM seçeneği yerine, 12 GB, 16 GB ve 18 GB RAM bulunuyor. 3 ayrı RAM var ve en düşük kapasite 12 GB. Gerisini size bırakıyorum.

Telefonun ne kadar güçlü olduğunu buradan anlayabilirsiniz. Depolama alanı ise her üç RAM için de size kalmış durumda. 256 GB en düşük seviye ve 512 GB en yüksek seviye. Hem depolama birimi hem de RAM birimi yeni nesil.

En İyi Akıllı Telefonlar 2021 (ZTE Nubia Red Magic 6 Pro)

Kamera Özellikleri

Yani ZTE Nubia Red Magic 6 Pro modelinin geri planda kaldığı tek bir nokta göremiyorum. Kamerada bunlardan biri. En iyi akıllı telefonlar arasında da en iyilerine oynayacak bir telefon. 64 MP ana kamerası bunda çok etkili diyebiliriz.

64 MP ana kamerada 8K çekim desteği de var ve 30 fps kare hızında çekimler yapılabiliyor. Ekstra geniş açıda olan ikinci kamera 8 MP ve bu da çekim kalitesini çok etkilemeyecek olan bir değer.

Üçüncü ve son arka kamera ise 2 MP değerinde makro çekim kamerası. Kamera konusunda bir şeyi eleştirmek istesek ön kamerayı eleştiririz. Telefonun ön kamerası sadece 8 MP. Öndeki kameraya çok önem verilmemiş.

En İyi Akıllı Telefonlar 2021 (ZTE Nubia Red Magic 6 Pro)



Alıntı

Kaynak : Bilişim Uzmanı O. Özsezgi
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:41.