IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Telefon Dünyasından Son Haberler Telefon Dünyasından Haberler , Gelişmeler, Yenilikler , Akıllı Telefonlar Hakkında Paylaşımlar

 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Mart 2021, 22:06   #1
Standart GSM operatörlerinden alınan cihazlarda kasko durumuna dikkat

Ülkemizde yaygınca tercih edilen cep telefonu alma yöntemlerinden birisi GSM operatörleri üzerinden taksitli cihaz almak.

Peki hangimiz cihazları alırken sözleşmelere dikkat ediyoruz? %95'lik kısım cihazlarının yanında kendilerinin sigortalandığının farkında bile değil.


GSM operatörlerinden cihaz alırken bir sürü evrak imzalıyoruz. Bu evrakların içinde sizlere sigorta yapıldığını cihazlarınızın kaskolandığını bilin ve buna göre davranın. Haklarınızı kimseye bırakmayın.

GSM operatörleri sizlere cihaz onayı verirken bağlı oldukları finans kuruluşlarından bir nevi kredi kullandırıyor. Bu para elinize nakit olarak geçmese de cihaz olarak elinizde ve cihazlarınızda sizde bu sayede sigortalanıyorsunuz.

GSM operatörlerinden alınan cihazlarda kasko durumuna dikkat

Diyelim bir cihaz aldınız ve bu cihaz çalındı. Kasko kapsamında.
Telefonunuzun ekranı kırıldı kasko kapsamında

Ailenizin bir ferdi cihaz kampanyasından faydalandı ve vefat etti. O cihazın ödemesini yapmak zorunda değilsiniz. Kanuni varis sahipleri başvuru yaparak sigorta şirketinden bu cihazı alan kişinin sigortası olduğu için ödeme alarak cihaz borcunu kapatabilirsiniz. Gidip boşu boşuna ödeme yapmanıza gerek kalmıyor.

Burada dikkat etmeniz gereken bir husus var. Cihazı alan kişi vefat etti ise cihaz taksidinin bir tanesini bile ödememeniz gerekiyor. Ödeme yapmadan kredim güvende olarak arama yaptığınızda GSM operatörünüze ait sigorta şirketine ait bilgilere ulaşabilir. Başvuru yaparak bu yükten kurtulabilirsiniz.

Başvuru için istenen evraklar basit.
Veraset ilamı : Veraset ilamı ölen kişinin yasal varislerinin belirlenmesi için noterden alınan bir belgedir. Bu belge yasal varislerin belirlenmesi ve ölen kişiye ait kalan her türlü mirasın kimlere kaldığının belirlenmesi için kullanılır. Genelde tüm ölümler sonrası veraset ilamı çıkarılır. Gerek ölen kişinin eşine ve çocuklarına bağlanacak maaş için gerekse geride kalan malların paylaşımı için bu belge şarttır.
Yasal varislere ait İBAN bilgileri ve bu bilgilerin altında varislerin imzası
Ölüm belgesi
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Başvuru dilekçesi.

Bu evraklar ile başvuru yaptığınızda sigorta şirketinden cihaz bedelini tahsil edebiliyorsunuz.

Gene benzer şekilde evrakları hazırlayarak çalınmış ve hasar görmüş cihazlarınız içinde sigorta şirketinden ödeme alabilirsiniz.

Dipnot olarak belirtmek isterim ki, Bu yazı bilgilendirme amaçlıdır. Evraklarda sahtecilik yaparak bu tür sigorta faaliyetlerinden yararlanmaya çalışmak suçtur. Bu yöntemleri sadece haklı olduğunuzda kullanın. Aksi takdirde başınız çok ağrır.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:58.