IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 12 Aralık 2022, 09:09   #1
Standart Aypare Tatlısı Tarifi

Aypare Tatlısı Tarifi


Aypare Tatlısı Tarifi


Malzemeler

Hamuru için:


● 125 gram tereyağı (margarin de tercih edebilirsiniz)

● 1 adet yumurta

● 1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürmek için kullanılacak)

● 1 çay bardağı irmik

● 1 çay bardağı pudra şekeri

● 1 paket vanilya

● Yarım paket kabartma tozu

● Yaklaşık 2.5 su bardağı un

● 1 çay bardağı çekilmiş ceviz, badem veya fındık (tercihe bağlı)

Üzeri için:

● 1 adet yumurta sarısı

Şerbeti için:

● 2.5 su bardağı toz şeker

● 3 su bardağı su (600 ml)

● 3 veya 4 damla limon

Hazırlanışı:

● Yapılması gereken ilk işlem, tabii ki şerbeti hazırlamak. Tatlı hazır olana kadar şerbetin soğumuş olması gerek. Bu yüzden tarife önce şerbeti yapmakla başlamalısınız.

● 3 su bardağı suyu tencereye alın ve şekeri ilave edin. Su ve şekeri iyice karıştırıp şekerin erimesine yardımcı olduktan sonra kaynamaya bırakın. Kaynamasının ardından 3-4 damla limon damlatıp altını kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın.

● Hamuru hazırlamak için geniş bir karıştırma kabına ihtiyacınız var. Kabın içerisinde 125 gram tereyağını, birinin sarısını üzeri için ayırdığımız 2 adet yumurtayı, 1 çay bardağı pudra şekerini, 1 çay bardağı irmiği, 1 paket vanilya ve yarım paket kabartma tozunu karıştırıyoruz. Bu malzemelerin karıştığından emin olduktan sonra unu kontrollü bir şekilde karışıma yedirerek ilave ediyoruz. Böylece hamurun kıvam alması için gereken tüm malzemeleri harç haline getirmiş olursunuz. Harcınızı güzelce yoğurun. Tüm malzemelerin iyice karışmasını sağlayıp yumuşak kıvamlı bir hamur elde ettikten sonra cevizleri ekleyebilirsiniz. Cevizleri ekledikten sonra bir kez daha yoğurup hamurunuzu hazır hâle getirin. (Tercihe göre ezilmiş veya tüm badem/fındık da kullanabilirsiniz.)

● Hamur hazır olduğuna göre tarifin en zevkli aşamalarından birine, yani hamurları şekillendirme kısmına geçebilirsiniz.

● Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve her birini rulo hâline getirin.

● Ruloya elinizle veya bir merdane yardımıyla bastırıp hamurun yassı şekle gelmesini sağlayın ve bir çay bardağı yardımıyla şekil verin. Yassı hamura çay bardağının ağız kısmının yarım yüzeyiyle bastırdığınızda ay şeklini elde edebilirsiniz. Kenarlardan artan hamurları birleştirin ve tekrar yassı hâle getirip bardak yardımıyla şekil verin. Bu tatlıyı istediğiniz gibi şekillendirmeniz mümkün, yaratıcılığınızı kullanın. Sadece adının 'aypare' olduğunu aklınızdan çıkarmayın! Elinizle veya çeşitli kalıplar yardımıyla pek çok şekil elde ederek farklı görünüme sahip tatlılar yapabilirsiniz.

● Tepsiye dizdiğiniz tatlıların güzelce kızarmalarını sağlamak için üzerlerine yumurta sarısını dengeli biçimde sürün ve önceden 175 derecede ısıtılmış fırında, alt-üst fansız ayarda 25 dakika pişirin.

● Fırından çıkan sıcak tatlıları bir borcama alın ve tatlılarınızın soğumuş şerbetinizle buluşmasını sağlayın. Şerbeti ayparelerin üzerinde iyice gezdirdikten sonra 1-2 saat dinlenmeye bırakın. Tatlılarınız şerbetini iyice çektikten sonra servis hazır! Aypareleri servis tabağına alıp üzerlerine toz Antep fıstığı serperek misafirlerinize ikram edebilirsiniz.


Alıntı
________________

İnsan bütün sıkıntılarını tek başına atlatınca,
kimseye ihtiyaç duymuyor.


Aypare Tatlısı Tarifi
 
Alt 24 Aralık 2022, 07:14   #2
Standart

Çok güzel görünüyor ya. Hafiftir de

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:23.