IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


14Beğeni(ler)
  • 5 Post By Yazgı
  • 2 Post By Beyaz
  • 1 Post By She
  • 3 Post By L_
  • 2 Post By BLueMooN
  • 1 Post By Yazgı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Ağustos 2020, 08:35   #1
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Türkiye - Yunanistan Gerilimi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yunanistan'ın, adaları kullanım hakkına sahipmiş gibi davranarak kritik yerlerinde hukuka uygunsuz olarak silahlandırma çalışmalarına başlaması Türkiye için aleni bir tehdit olarak değerlendiriliyorken Yunanistan'dan yeni atak gecikmedi.

Türkiye'de keşfedilen hidrokarbon kaynakları üzerinde de hak iddia eden Yunanistan bu konuyu da AB'ye taşıyıp Doğu Akdeniz Doğalgaz çıkarımı konusunda Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını talep etti.

AB üyeleri ise Doğu Akdeniz Dogalgaz konusunu riske atmamak adına diplomatik bir çözüm yolu bulunabileceğini önerirken başta yaptırım konusunda net bir cevap vermemişti.

AB'nin bu tutumu üzerine Türkiye Dışişleri Bakanlığı sözcüsünden tokat gibi bir yanıt geldi : “AB'nin, ülkemizin kendi kıta sahanlığı içinde yaptığı hidrokarbon faaliyetlerini eleştirmesi ve bunları durdurmamızı talep etmesi haddine değildir.”

Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı, Navtex bildiri alanına girmeye çalışan Yunanistan F16sının da Türk jetleri tarafından engellendiğini duyurdu.

Tüm bu gelişmeler hakkında sizin düşünceleriniz nelerdir? Arkasında Avrupa desteğini toplamaya çalışan Yunanistan'a sizin tepkiniz nedir?

 
Alt 30 Ağustos 2020, 10:07   #2
Standart

Boş yapıyolar yine :b Türkiye 'yi engelleyebileceklerini hiç sanmıyorum.

 
Alt 30 Ağustos 2020, 10:29   #3
She
✰ ÖzeL..
She - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yıllardır şu adalar konusu hep tansiyonu yükseltmiştir. Yunanistan adalar kadar ekonomisiyle bu kadar ilgilense keşke. Ab'denin herşeyin içinde olması da ayrı tuhaf adamlar herkesin ülkesine karışmaya ve yaptırım yapma konusunda muazzamlar ;khv

________________

~ E & B ~
 
Alt 30 Ağustos 2020, 11:57   #4
L_
~ Kekkei Genkai ~
L_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Avrupa Birliği nin uşağı ya Türkiye gelişmesin olay çıkarın diyorlar 3 5 de kemik veriyorlar olay bu

________________

Sayonaraaa..

 
Alt 30 Ağustos 2020, 13:15   #5
Euzu billahi mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim
BLueMooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yunanistan tek başına bize diş geçiremiyeceğini çok iyi biliyor. Tek başına gücü yetmeyeceği için kahveden adam toplar gibi ülke ülke gezip, telefon açıp aldığı desteklerle bizim karşımıza dikiliyor. AB ülkemize yaptırım yapmak için toplandığında Yunanistan istediğini alamamıştı. Kanımca Fransa kötü polis, Almanya iyi polis rolünü oynuyor. Tabii kötü polis rolünü oynayan Fransa'ya ait bir savaş gemisi dersini aldı. Bunun üzerine ABD yüzen üst diye tabir edilen devasa bir savaş gemisini Girit Adası açıklarına demirledi. Maksatları gözlem yapmakmış. Bizim gizli teknolojimizi öğrenmek için geldiler diyebilirim. Fransız gemisine ne oldu derseniz deniz sojumuza maruz kaldı. Koral'ın deniz versiyonu. Elektronik harp sistemi. Birleşik Arap Emirlikleri medyasında bu haberler çıktı.

İşte o haber.

Doğu Akdeniz'de Büyük Panik!

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ilan ettiği Navtex'e uymayan Fransız gemisinin yaşadığı sıkıntı telsiz konuşmalarına yansıdı. Bölgedeki Fransız fırkateyni telsizden Yunan yetkililere seslenerek "Üzerimizde tanımlayamadığımız yüzlerce cisim uçuyor. Bunların ne olduğunu anlayamıyoruz. Bütün sistemimizi kilitledi. Geminin bütün dijital sistemi kontrolümüzden çıktı. Bize kılavuz gönderin” dedi.

Fransa'yla birlikte Birleşik Arap Emîrlikleri (BAE) de, bölgeye savaş uçaklarını sevk etmişti. Türkiye'nin bütün uyarılarına rağmen Türk savaş gemilerinin eşliğinde sismik aramalar yapan Oruç Reis gemisine ani manevra yaparak tacizde bulunmak isteyen Yunanistan'a ait Limnos isimli fırkateyne, Kemal Reis adlı firkatey müdahale etmişti. Yunan gemisi hasar görerek 'tersanelik' olurken, aynı günlerde bir başka olayın daha yaşandığı ortaya çıktı.

YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Fransız ve BAE medyasında yer alan haberlere göre, bölgede bulunan Fransız fırkateyni telsiz konuşmasında Yunan yetkililere "Gemimizin bütün dijital göstergeleri kilitlendi. Navigasyonumuz çalışmıyor. Silah sistemlerimiz 'off' konumuna düştü" diye mesaj iletmeye çalıştı. Fransız gemisi "Üzerimizde tanımlayamadığımız yüzlerce cisim uçuyor. Bunların ne olduğunu anlayamıyoruz. Bütün sistemimizi kilitledi. Geminin bütün dijital sistemi kontrolümüzden çıktı. Bize kılavuz gönderin" diyerek yardım çağrısında bulunmak istedi.

BÖLGEDEN KAÇTI

Ancak Fransız gemisinin bu yardım isteğinin Yunan Sahil Komutanlığına ulaştıramadığı ortaya çıktı. Bir süre bekleyen Fransız fırkateyni yardım gelmeyeceğini anlayınca bölgeden kaçmak zorunda kaldı. Bu olaydan sonra "yüzen üs" adı verilen ABD'nin takip ve gözlem gemisi "acil koduyla" Girit'e geldi. ABD'den yapılan açıklamaya göre söz konusu gemi, bölgedeki faaliyetleri gözlemleyecek, Türkiye'nin nasıl bir sistem kullandığını çözmeye çalışacak.

________________

"Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Türkiye - Yunanistan Gerilimi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
 
Alt 30 Ağustos 2020, 19:14   #6
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tamamlayıcı olmuş teşekkürler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bey

 
Alt 30 Ağustos 2020, 19:19   #7
Standart

Avrupa bizim iyiliğimizi istemez zaten. O yüzden şeriat gelsin.

 
Alt 02 Eylül 2020, 19:48   #8
✰ ÖzeL..
oMeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yunanistanı bilinçli olarak üstümüze salıyorlar, ve ne yazık ki hem avrupa hemde araplar perde arkasından destekliyorlar. Araplar dedim düşünün durumun vehametini..

________________

Edep; aklın Tercümanıdır. İnsan edebi kadar akıllı, Aklı kadar şerefli, Şerefi kadar Kıymetlidir. Massive..




~ E & B ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:24.