Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ağustos 2020, 13:15   #5
BLueMooN
Euzu billahi mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim
BLueMooN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yunanistan tek başına bize diş geçiremiyeceğini çok iyi biliyor. Tek başına gücü yetmeyeceği için kahveden adam toplar gibi ülke ülke gezip, telefon açıp aldığı desteklerle bizim karşımıza dikiliyor. AB ülkemize yaptırım yapmak için toplandığında Yunanistan istediğini alamamıştı. Kanımca Fransa kötü polis, Almanya iyi polis rolünü oynuyor. Tabii kötü polis rolünü oynayan Fransa'ya ait bir savaş gemisi dersini aldı. Bunun üzerine ABD yüzen üst diye tabir edilen devasa bir savaş gemisini Girit Adası açıklarına demirledi. Maksatları gözlem yapmakmış. Bizim gizli teknolojimizi öğrenmek için geldiler diyebilirim. Fransız gemisine ne oldu derseniz deniz sojumuza maruz kaldı. Koral'ın deniz versiyonu. Elektronik harp sistemi. Birleşik Arap Emirlikleri medyasında bu haberler çıktı.

İşte o haber.

Doğu Akdeniz'de Büyük Panik!

Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ilan ettiği Navtex'e uymayan Fransız gemisinin yaşadığı sıkıntı telsiz konuşmalarına yansıdı. Bölgedeki Fransız fırkateyni telsizden Yunan yetkililere seslenerek "Üzerimizde tanımlayamadığımız yüzlerce cisim uçuyor. Bunların ne olduğunu anlayamıyoruz. Bütün sistemimizi kilitledi. Geminin bütün dijital sistemi kontrolümüzden çıktı. Bize kılavuz gönderin” dedi.

Fransa'yla birlikte Birleşik Arap Emîrlikleri (BAE) de, bölgeye savaş uçaklarını sevk etmişti. Türkiye'nin bütün uyarılarına rağmen Türk savaş gemilerinin eşliğinde sismik aramalar yapan Oruç Reis gemisine ani manevra yaparak tacizde bulunmak isteyen Yunanistan'a ait Limnos isimli fırkateyne, Kemal Reis adlı firkatey müdahale etmişti. Yunan gemisi hasar görerek 'tersanelik' olurken, aynı günlerde bir başka olayın daha yaşandığı ortaya çıktı.

YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Fransız ve BAE medyasında yer alan haberlere göre, bölgede bulunan Fransız fırkateyni telsiz konuşmasında Yunan yetkililere "Gemimizin bütün dijital göstergeleri kilitlendi. Navigasyonumuz çalışmıyor. Silah sistemlerimiz 'off' konumuna düştü" diye mesaj iletmeye çalıştı. Fransız gemisi "Üzerimizde tanımlayamadığımız yüzlerce cisim uçuyor. Bunların ne olduğunu anlayamıyoruz. Bütün sistemimizi kilitledi. Geminin bütün dijital sistemi kontrolümüzden çıktı. Bize kılavuz gönderin" diyerek yardım çağrısında bulunmak istedi.

BÖLGEDEN KAÇTI

Ancak Fransız gemisinin bu yardım isteğinin Yunan Sahil Komutanlığına ulaştıramadığı ortaya çıktı. Bir süre bekleyen Fransız fırkateyni yardım gelmeyeceğini anlayınca bölgeden kaçmak zorunda kaldı. Bu olaydan sonra "yüzen üs" adı verilen ABD'nin takip ve gözlem gemisi "acil koduyla" Girit'e geldi. ABD'den yapılan açıklamaya göre söz konusu gemi, bölgedeki faaliyetleri gözlemleyecek, Türkiye'nin nasıl bir sistem kullandığını çözmeye çalışacak.

________________

"Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan"

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]