IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By BLackLorD


 
 
Seçenekler Stil
Alt 20 Mayıs 2024, 17:32   #1
Tıpkı “Dört Mevsim ” gibidir insan.
Gülerken ” yaza”
Sevinirken ” İlkbahara”
Sogurken “Kışa”
Hayalleri yıkılırken… “Sonbahara benzer
.
BLackLorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Tarihte Bugün: 20 Mayıs

Tarihte Bugün: 20 Mayıs


1622: Osmanlı İmparatorluğu'nda isyancılar, ordu ve yönetimde yenilik taraftarı Padişah II. Osman'ı tahttan indirip öldürdü.
Öldürülen ilk padişah olan Genç Osman'ın yerine I. Mustafa, ikinci kez tahta çıkarıldı. II. Osman, genç yaşta tahta çıkmasına rağmen birçok yeniliğe imza attı.

1878: II. Abdülhamid’i devirmek, Çırağan Sarayı’nda tutulan 5. Murat'ı tahta çıkarmak amacıyla Çırağan Baskını’nı düzenleyen gazeteci Ali Suavi öldürüldü.

1924: Bütün milletin onayladığı, üzerinde konsensüs sağlanan ve Müslüman halkın özüne, kökenine uygun olan 1921 Anayasası kaldırılıp yerine; İslami değerlerin kaldırılıp yasaklandığı, özgürlüklerin ortadan kaldırıldığı ırkçı yaklaşımlarıyla milletin bölündüğü yeni anayasa getirildi.

1928: Kabul edilen 1288 numaralı kanun ile Türkiye’de 1 Haziran 1929 tarihinden itibaren, uluslararası rakamların kullanılması mecburi hale geldi. Böylece Kur’an alfabesi olan Arapça rakamlar bırakılıp Latin rakamları kullanılmaya başlandı. Rakamların değiştirilmesi, “harflerin değiştirilmesi” konusunu da gündeme getirdi.

1973: Prof. Necmettin Erbakan, kapatılan Milli Nizam Partisi'nden sonra, Milli Selamet Partisi'ni kurdu. 3 milletvekili MSP'ye geçti.
Erbakan’ın kurduğu bu parti de 12 Eylül darbesiyle kapatılacak, ondan sonra kurduğu Refah Partisi 28 Şubat postmodern darbesinin ardından; bir sonraki kurduğu Fazilet Partisi de Refah’ın devamı diye kapatılacaktı.

1990: Milli Savunma Bakanı Safa Giray, Hava Kuvvetleri'nden, 17'si subay, 97'si astsubay olmak üzere 114 kişinin irticai örgütlerle ilişkileri olduğu için ordudan atıldığını açıkladı. Bu hukuksuz atılmalara daha uzun süre devam edecek ve atılanların sayısı binleri bulacaktı. Hemen hepsinde de ‘hanımının örtülü olması, namaz kılması, dini kitap okuması’ gibi gerekçeler ileri sürülmüş ve bu atılmalara yargı yolu kapatılmıştır.

2000: Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde geleneksel Mayıs şenlikleri dolayısıyla denize açılan iki teknenin alabora olması sonucu 38 kişi boğuldu, 15 kişi de yaralandı.

2004: Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi, Vakit Gazetesi'ni, “Onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke” başlıklı yazıdan dolayı tazminata mahkûm etti.

2019: Kars’ın Sarıkamış ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden kavga çıktı. Silahlı kavgada 6 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

2020: MOLLA BEŞİR VAROL'UN BABASI BÖLGENİN TANINMIŞ ÂLİMLERİNDEN MOLLA EMİN VAROL VEFAT ETTİ… 90 YAŞINDAKİ MOLLA EMİN VAROL KOVİD-19 TEDAVİSİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞTU. (MOLLA EMİN VEFAT ETTİ)


Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 
Alt 20 Mayıs 2024, 17:34   #2
Günün birinde her şey dünde kalacak
Sumeyye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Teşekkürler emeğine sağlık

________________

Enkaz altındayım canım belki başka baharlara...
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:12.