IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Tarih Tarihin hayatımıza etkileri ile ilgili tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

8Beğeni(ler)
  • 2 Post By CeReN
  • 1 Post By Yazgı
  • 1 Post By INFLaMeS
  • 1 Post By CeReN
  • 1 Post By KuzenKit
  • 1 Post By Elyanura
  • 1 Post By CeReN


 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Mart 2021, 11:07   #1
Standart Tarih Boyunca Aciklanamayan 18 Ilginc Olay

Tarih bilinmeyenlerle dolu ve insanlar tam olarak aciklayamadigimiz bazi nedenlerden dolayi inkar edilemez gerceklerden ziyade gizemli seylere odaklanma egiliminde. Eger biraz gizemi seviyorsaniz, bilim adamlarinin mantikli aciklamalar getirmekte zorlandigi bu olaylar ilginizi cekebilir.

1. Goril Koko’nun son sozleri

Herkesin sevgilisi Goril Koko’ya isaret dili ogretildi ve kendisi bu sayede insanlarla iletisim kurabildi. Bir roportajda, Koko’nun egiticisi ve kendisine en yakin insan olan Francine Patterson’a Koko ile konusmalarinin ne kadar derine inebilecegi soruldu. Francine: “Koko’nun bakicilarindan biriyle olum hakkinda yaptigi bir konusma ile baslamisti. Bakici Koko’ya bir iskelet gosterdi ve “Bu canli mi yoksa olu mu?” diye sordu Koko, “Olu, ortulu” diye cevapladi. Bakici sordu, “Hayvanlar oldugunde nereye gidiyor?” Koko, “Rahat bir delik” dedi. Sonra bir veda opucugu verdi. ”Koko’nun bu cevabi bircok insani sasirtti ve geride bircok felsefi tartisma birakti. Sevgili Koko, umariz soylediklerinde haklisindir.


2. Damarlarinda kan bulunan 2.000 yillik ceset

Lady Day olarak da bilinen Xin Zhui, antik Cin’deki Bati Han hanedanligi doneminde Dai’nin Markiziydi. Mezari, olumunden 2000 yil sonra yaninda bircok degerli eser belge ile birlikte Cin’de Mawangdui adinda bir tepenin icinde bulundu. Buraya kadar her sey normal. Ancak herkesi sasirtan sey, vucudunun olumunden binlerce yil sonra bile ne kadar iyi korunmus olduguydu. Lady Day tum organlari saglam ve kan damarlari bozulmamis olarak bulundu, hatta damarlarinda az miktarda A Tipi kan da vardi ve saclari ve kirpikleri hala duruyordu. Bilim adamlari midesinde kavun tohumlarini buldular ve bu sebeple kavun mevsiminde yaz aylarinda oldugune inaniliyor. Diger taraftan bu, kavun yedikten sonra birkac saat icinde oldugu anlamina da geliyor. Herkeste merak uyandiran, vucudunun icine batirildigi gizemli sivi, hafif asidikti ve icinde bir miktar magnezyum bulunuyordu. Muhtemelen vucudun bu kadar uzun sure korunmasina bu sivi yardimci oldu. Bilim adamlari hala bu gizemli sivinin nasil bir sivi oldugunu bilmiyorlar.

3. Gecirdigi travma sonrasi muzik dehasina donusen adam

Bir gun uyandiginizi ve hayatinizda bir gun bile calismamis olmaniza ragmen bir muzik dehasi oldugunuzu hayal edin. Bu oldukca sasirtici olurdu, degil mi? Benzer bir durum Derek Amato’nin basina geldi, sadece odenmesi gereken onemli bir bedel vardi. 2006 yilinin ekim ayinda Derek, dalis sirasinda havuzun dibine kafasini carpti ve ciddi bir sarsinti gecirdi. Bu olay yuuznden Derek saclarinin % 35’ini ve hafizasinin bir kismini kaybetti ama ayni zamanda bircok insanin hayatini adadigi bir yetenek sahibi oldu – o artik bir besteciydi. Amato bu ozel durumu, “gozlerimi kapattigimda, soldan saga dogru hareket eden bu siyah ve beyaz yapilari buldum, bu aslinda aklimda, surekli akip giden muzik notalarinin akisini temsil ediyordu.” seklinde anlatiyor. Travmadan sonra bu sekilde, dahice seviyede yetenek kazanan dunyadaki tek kisinin Derek olabilecegine inanan doktorlar edinilen muziksel savant sendromuna asina olsalar da yasanilan diger vakalar Derek’inki kadar guclu degil.


4. Avusturalya’da surekli ortaya cikan bulut Hector

Avusturalya’da bulunan Tiwi Adalari’nda her yil eylul ayi ile mart ayi arasinda, neredeyse her ogleden sonra Hector adi verilen bir firtina bulutu ortaya cikiyor. Hector, ayrica Konvektor Hector olarak da biliniyor, en tutarli firtinalardan biri olarak aniliyor. Ikinci Dunya Savasi sirasinda bir pilot tarafindan isimlendirilen bu bulut hala bircok meteorolojik calismanin merkezi olmaya devam ediyor. Bircok meteorolog Hector gibi fenomenler uzerinde calismis olsa da, firtinanin neden gorunmeye devam ettigi hakkinda gecerli bir aciklama bulamiyorlar.

5. Gizemli “Dans Salgini”

1518’de Strazburg, Alsace, oldukca ilgin bir salginla karsi karsiya kaldi. “Dans hastaligi” olarak da bilinen bu garip durum 400 kisinin hic durmadan, dinlenmeden dans etmelerine ve bu insanlardan bazilarinin kalp krizi, yorgunluk veya felc gibi sebeplerle olmelerine neden oldu. Bu garip durum 1518 yilinin Temmuz ayinda, Bayan Troffea adli bir kadinin Strazburg’un ortasinda kontrolsuz bir sekilde dans etmeye baslamasiyla ortaya cikti. Bayan Troffea’ye 34 kisi daha katildi ve kisa sure sonra bu sayi yaklasIk 400 kisiye ulasti. Bir noktadan sonra gunde yaklasIk 15 kisiyi oldurmeye baslayan salginin dogaustu sebeplerden kaynaklanmadigi fark edildi ve doktorlar ve yetkililer ve bu salginin “sicak kan” nedeniyle oldugunu iddia ettiler. Hastalari tedavi etmek yerine, doktorlar ahsap bir ev insa ederek bu insanlara “dans etmelerini” onerdi. Profesyonel modern maraton kosucularinin bile bu kadar yogun antrenmanlara dayanamayacagina inaniliyor. Ergot mantarlarinin toksIk urunlerinden kaynaklanan bir tur gida zehirlenmesinden ya da kitlesel psIkojenik bir hastalik olabileceginden bahsedilse de henuz bilim adamlari bu korkunc salgina neyin yol actigindan tam olarak emin degiller.


6. Turunun tek ornegi 100 yillik motorsIklet

Bugune kadar hic kimse bu 100 yillik motosIkletin duvara nasil gomuldugunu ve hala nasil duzgun calisabildigini aciklayamadi. Bu motosIkletle ilgili en cok hayranlik uyandiran sey, bir duvarda gecirdigi 40 yilin garip hikayesi degil, ayni zamanda baska hicbir Traub motosIkletinin sahip olmadigi benzersiz tasarimi. Bircok koleksiyoncu bu benzersiz motorsIkletin neden bir duvarin icine gizlendigine anlam veremiyor ve bu koleksiyonluk parca, kesinlikle cevapladigindan daha fazla soruya sebep oluyor.

7. Hic kimsenin anlayamadigi el yazmasi

Bundan yaklasIk 500 yil once, bilinmeyen bir yazar tarafindan bilinmeyen bir dilde bilinmeyen bir yazi sistemiyle yazilmis bir metin bulundu. El yazmasina, metni 1912 yilinda Italya’ya getiren ve Litvanyali-Samogit bibliyofilleri olan Wilfrid Voynich’in adi verildi. Metnin Kuzey Italya’da yazilmis olabilecegine inaniliyor ve kesin olmamakla birlkte hakkinda sahip olunan tum bilgi de bu. Birinci Dunya Savasi ve Ikinci Dunya Savasi zamanindan bircok kriptograf ve kod kirici el yazmasi uzerinde calisti ancak kimse metnin gercekte ne soyledigini bulamadi. Birisinin ozellikle yazdigi bir saka olabilecegini dusunenler olabilir, ancak metin 272 sayfadan olusuyor, bu da bir saka icin ciddi bir kararlilik demek. Yakin zamanda, bu el yazmasinin, kadin sagligi hakkidna yazilmis tibbi bir kitap oldugu teorisi ortaya atildi, ancak bu teori de kanitlanamadi.


8. Kleopatra ve sevgilisi Antony’nin hala bulunamayan mezarlari

“Bulunmaya yakin” olduguyla ilgili sayisiz yanlis iddiaya ragmen, hic kimse insanlik tarihindeki en ikonik kadinlardan birinin gomuldugu yer hakkinda hicbir fikre sahip degil. Octavianus’un emrettigi sekilde ” Antonius’la gorkemli ve muhtesem bir bicimde” inaniliyor. Aslinda, Kleopatra’ arkeologlar acisindan gizemini koruyan tek kisi degil, Mozart ve Cengiz Han gibi ikonik tarihi figurlerin de mezarlarinin nerede oldugu bilinmiyor.

9. Kanada’da ortadan kaybolan koy halki

Kanada’daki bulunan Inuit ara sira gecen kurk avcilari tarafindan bilinen kucuk bir koydu. 1930 yilinda Inuit’de garip bir sey oldu; Joe Labelle adli bir kurk avcisi adanin sinirlari icerisine girdiginde koyde tek bir insan bile bulamadi. Sadece insan yapimi gibi gorunen bir mezarda acliktan olmus 7 kizak kopegi vardi. Kayip insanlari bulmak icin bir arama yapildi, ancak tek bir cesete dahi rastlanmadi.


10. Dunya disindan alinan en uzun sinyal

1977’de, Ohio State Universitesi’nin dunya disi istibarat arayisini desteklemek icin kullanilan Big Ear Radio teleskobu gunumuzde “wow!” sinyali olarak bilinen bir sinyal aldi. Gokbilimci Jerry R. Ehman, verilere incelerken anomaliyi kesfetti ve o kadar heyecanlandi ki verinin yanina yuvarlak icine alarak “wow!” notunu dustu. Cunku sinyal 72 saniye uzunlugundaydi ancak maalesef bir daha asla tekrarlanmadi. Insan yapimi bir kaynaktan geldigini iddia etmeye calisanlar da olmasina ragmen henuz hic kimse bu sinyali aciklayamiyor. Bu sinyal, simdiye kadar tespit edilen en uzun uzayli temasi olma konusunda en guclu aday olmaya devam ediyor.

11. Anlasilamayan Phaistos Disc

Bilim adamlarina gore muhtemelen Tunc Cagi’ndan kalma kilden yapilmis bir disk olan Phaistos’la ilgili mesru bir teori bulunmuyor. Disci pek cok farkli dilde okumak icin bircok deneme yapildi, ancak hepsi basarisiz oldu. Yeni teorilerden biri ise bir tur masa oyunu olabilecegi yonunde. Baska bir arastirmaya gore ise disk, dogurganlik tanricasi adina bir tur ibadeti sembolize ediyor olabilecegi tahmin ediliyor.

12. Kime ait oldugu bilinmeyen 10 Milyon Dolarlik Hazine

2013’te bir cift, evlerinin yakininda madeni paralarla dolu bir hazine buldu. 27 bin dolar degerinde olan ancak tarihi degeri nedeniyle su an 10 milyon dolar degerinde hazinenin Amazon’da uzerinden satilmasi planlaniyor. Gerceklesirse web sitesi uzerinden ilk buyuk para satisi olacak. Hazineyi bulan cift insanlar daha fazla para aramak icin evlerine gelebilirler korkusuyla hazineyi bulduklari yeri paylasmamaya karar verdi. “Saddle Ridge Hoard” olarak adlandirilan hazinenin sahibinin kim olabilecegi konusunda bircok tahminde bulunuldu, ancak tum tahminlerin yanlis oldugu aciklandi. ABDli temsilciler hakkinda hicbir bilginin bulunmadigi Saddle Ridge Hoard sIkkelerini ABD’deki herhangi bir hirsizliga baglayan bir ipucu bulunmadigini, yapilan arastirmalara ragmen gecerli bir bilgiye ulasilamadigini soyluyor. Zaten bir iliski bulunsa, devlet kesinlikle pesini birakmazdi diye tahmin ediyoruz 

13. Batmamasina ragmen 25 kisilik murettebati kaybolan gemi

Joyita, 1955’te Guney Pasifik’te gizemli bir sekilde ortadan kaybolan tuccar bir gemi. Hepimiz gemilerin battigini ve trajedilerin gerceklestigini anlayabiliriz ancak, bu gizemli durum biraz farkli. Herkesin dikkatini ceken, geminin neredeyse batma ihtimalinin olmayacagi bir sekilde insa edilmis olmasiydi. Hatta gemi ilk bulundugunda, hala suyun disinda kalan buyuk bir kismi bulunuyordu ancak uzerinde tek bir kisi bile yoktu. Yola ciktiginda gemide bulunan 25 kisiden hicbiri tum aramalara ragmen bulunamadi. Hikaye murettebatin neden gemide kalmadigi ve cesetlerinin hicbirinin bulunamadigi konusunda arkasinda bircok soru birakti.

14. Haritadan kaybolan ve bulunamayan ada Bermeja

Bermeja, Yucatán’in kuzey kiyilarini gosteren haritalarda 20. yuzyila kadar yer alan bir hayalet ada olarak biliniyor. Bu ada hakkindaki en ilginc ayrinti, bircok arastirmaya ragmen adaya benzeyen hicbir sey bulunamamasi. Arastirma, birinin adanin gercek sinirlari olmadigina ve MeksIka Korfezi’nde petrol haklarinin bulunmadigina dikkatleri cekmesiyle basladi. Yetkililer bu kara parcasini aramaya basladiginda, sudan baska bir sey bulamadilar. Adanin gercekten var olup olmadigi henuz aciklanamadi.

15. Hazineleri bulunamayan gizemli ada

Oak Island gizemi olarak bilinen bir teoriden bahsedecegiz. Nova Scotia’daki bir adada henuz hic kimsenin bulamadigi inanilmaz hazinelerin olduguna dair bu gizemli teori gercek bir kanit bulunamamasina ragmen konuyla ilgili anlatilmaya baslanan hikayelerin ardindan yayildi. Adada yuzlerce yillik eserler bulunsa da aralarinda buyuk bir hazine olarak degerlendirilebilecek hicbir sey yok. Bu sadece bir sehir efsanesi olabilir, ancak oyleyse bile efsaneye gore, yaklasIk yuz yil once ortaya cikan bir “lanet” var ve bu lanete gore hazine bulunmadan once 7 kisinin olmesi gerekiyor. Su ana kadar hazine arayisinda 6 kisi vefat etmis.

16. Ortadan kaybolan Avusturalya Basbakani

Harold Edward Holt, 1966 yilindan 1967’de oldu farz edilene kadar, Avustralya’nin 17. Basbakani olarak gorev yapti. Onceki cumlede gecen “varsayilan olum” anlatimini fark ettiyseniz Holt’un ortadan kaybolusunun gizeminin hala aciklanamadigini dusunebilirsiniz. Holt, okyanusu gercekten cok severdi ve bos zamanini degerlendirmek uzere 4 arkadasi ile birlikte balik tutmak icin Portsea’ye gittikleri bir hafta sonu ogle yemeginden once biraz yuzmek icin Cheviot Plaji’nda durdular. Avucunun ici gibi bildigini iddia ettigi bir plajdi burasi. Holt yuzdugu sirada birden denizde kayboldu. Gorgu taniklarindan biri “bir yaprak gibi…birden” kayboldugunu belirtti. Ilk akla gelen bunun korkunc ve talihsiz bir kaza oldugu. Ancak isin en ilginc yani, bu olayin en buyuk arama operasyonlarindan birine sebep olmasina ragmen Avustralya tarihinde hic kimsenin Holt’un cesedini bulamamis olmasi. Dogal olarak, bu hikaye bircok komplo teorisine yol acti, insanlar Holt’un CIA tarafindan olduruldugune inandi hatta kendi olumunu sahneledigine ve insanlari kandirdigini dusunenler, intihar ihtimali uzerinde duranlar oldu. Ancak taniyanlar boyle birseyin mumkun olmadigini savundu.

17. Uzaylilar tarafindan kacirildigini iddia eden 2 adam

1973’te Mississippi, Pascagoula’da yasayan iki adamin basina garip bir olay geldi. Charles Hickson ve Calvin Parker adli iki adam, balik tutmaya gittikleri sirada uzaylilar tarafindan kacirildiklarini iddia ettiler. Hickson ve Parker, ilk once viziltiya benzer sesler duyduklarini ve yanip sonen mavi bir isIk gorduklerini, daha sonra ise 40 feet genisliginde ve 10 feet yuksekliginde oval sekilli bir cisimin ortaya ciktigini iddia ediyorlar. Parker ve Hickson bilinclerinin yerinde oldugunu ancak hareket edemediklerini, uzaylilarin onlari kacirdiklarini ve serbest birakmadan once uzerilerinde bazi deneyler yaptiklarini anlatiyor. Elbette, bu hikayeye de inanmayan, yalan makinesi testlerine girmelerini isteyen ve iki adamdan birinin (Charles Hickson) muhtemelen “uyur gezer” oldugunu soyleyenler oldu.

18. Kentucky’deki “et yagmuru”

1876’da Kentucky’de “Kentucky et yagmuru” olarak bilinen akil almaz bir olay yasandi. Sevimli Bayan Crouch verandasinda sabun yaparken, gokten et olduguna yemin ettigi tuhaf bir sey yagdigini fark etti. Ilk baslarda Tanri’dan gelen bir isaret olduguna inanilan bu olay hizlica bircok bilim insaninin ilgisini cekti. Etin tadina bakmaya cesaret edebilenler muhtemelen kuzu ya da geyik oldugunu iddia ettiler. Ancak bilim adamlarinin ilk aciklamalari muhtemelen bir atin ya da bir bebegin akciger dokusu oldugu yonundeydi. Daha fazla arastirma yapildiktan sonra, etin, sahinler tarafindan kusulan yiyecekler olduguna inanildi. Bu teorinin bu ilginc olayin en mantikli aciklamasi oldugu dusunuluyor.


ALİNTİ ~
________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 11 Nisan 2021, 11:43   #2
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

3. Gecirdigi travma sonrasi muzik dehasina donusen adam

Böyle şeyler bana çok enteresan geliyor ya. Düşünsenize bir uyanıyorsunuz daha önce olmayan yetenekleriniz oluyor. Filmi de güzel giderdi. Sanırım filmkolik olacağım ben yakında. ;d

Emeğinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hanımcım.

 
Alt 11 Nisan 2021, 11:46   #3
Standart

bi an bayginlik geciren INFLaMeS tum beles wifilerin sifresini ogrenmesi :))

________________

Tarih Boyunca Aciklanamayan 18 Ilginc Olay
 
Alt 11 Nisan 2021, 21:09   #4
Standart

Alıntı:
Yazgı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
3. Gecirdigi travma sonrasi muzik dehasina donusen adam

Böyle şeyler bana çok enteresan geliyor ya. Düşünsenize bir uyanıyorsunuz daha önce olmayan yetenekleriniz oluyor. Filmi de güzel giderdi. Sanırım filmkolik olacağım ben yakında. ;d

Emeğinize sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hanımcım.
Cok tskler efenim : )

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 11 Nisan 2021, 21:11   #5
Standart

Emeğinize sağlık. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 11 Nisan 2021, 21:13   #6
Standart

Alıntı:
CodeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğinize sağlık. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Tsk ederim.

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 
Alt 11 Nisan 2021, 21:18   #7
Emektar
Elyanura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Emeğine sağlık canım

 
Alt 11 Nisan 2021, 22:09   #8
Standart

Alıntı:
Elyanura Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Emeğine sağlık canım
Tskler canim :*

________________

Bizde Mutsuz Olalim ~
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:39.