IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 30 Temmuz 2021, 17:12   #1
18-02-2020
Sterben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cool Intel, Oyun Canavarı Mini Bilgisayarını Duyurdu

Intel, oyuncular için geliştirdiği kompakt boyutlara sahip masaüstü bilgisayarı "NUC 11 Extreme"i duyurdu. Görünüş itibarıyla minik olsa da performansıyla tam bir canavar olan bilgisayar, fiyatıyla da çok konuşulacak gibi görünüyor.
ABD merkezli yarı iletken üreticisi Intel, "NUC 11 Extreme" olarak isimlendirdiği kompakt bir PC duyurdu. Bir oyuncu bilgisayarı olarak karşımıza çıkan NUC 11 Extreme, sahip olduğu teknik özellikler ile oyunseverlerin gönüllerinde taht kuracak gibi görünüyor. Peki Intel'in kompakt bilgisayarı, tüketicilere neler sunuyor?
NUC 11 Extreme, rahatlıkla taşınabilecek olan bir boyuta sahip. Intel bu durumu, "taşınabilir masaüstü bilgisayar" olarak isimlendiriyor. Ortalama olarak harici bir güç kaynağı boyutunda olan bilgisayar, donanım özellikleri açısından ise elinden geleni ardına koymuyor. Hatta tüketiciler, NUC 11 Extreme'e 12 inç ekran kartı takabiliyorlar. Ayrıca depolama alanı ile RAM genişletebilmek için gerekli olan alan da kasa içerisinde bulunuyor.
Karşınızda, Intel NUC 11 Extreme

Intel, Oyun Canavarı Mini Bilgisayarını Duyurdu
650 wattlık dahili güç kaynağı ile gelen taşınabilir masaüstü bilgisayar, Intel'in 11. nesil işlemcileri ile destekleniyor. Şu an için yalnızca iki işlemci tercihinin yapılabildiği ürün, Core i9-11900KB ya da Core i7-11700B ile satın alınabiliyor. Çeşitli ekran kartları için de özelleştirebilme sunan şirket, bu masaüstü bilgisayarın NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti'a kadar tercih edilebilirlik sunuyor. Bu kasayı satın aldığınızda, diğer markalarda olduğu gibi monitörü de harici olarak satın almanız gerekiyor.

Intel'in masaüstü bilgisayarı, 8 GB RAM ve 256 GB de depolama alanı ile geliyor. Ancak az önce de belirttiğimiz gibi, bu donanım özelliklerini yükseltebiliyorsunuz. Özellikle de büyük depolama alanı isteyen oyun tutkunları, bu bilgisayara 4 adede kadar M.2 SSD takabiliyorlar. Bu arada, NUC 11 Extreme küçük bir bilgisayar gibi görünüyor olsa da tüm ihtiyaçları karşılayacak kadar bağlantı seçeneğine sahip olarak sunuluyor.
Intel, Oyun Canavarı Mini Bilgisayarını Duyurdu
Intel NUC Extreme 11'in arka kısmında, 1 adet HDMI 2.1 portu yer alıyor. 6 adet USB Type-A 3.2 girişinin de bulunduğu bölüm, 2 adet Thunderbolt 4 portuna da ev sahipliği yapıyor. 92 mm'lik fan ile verimli soğutma yapabildiğini iddia eden ürünün ön kısmına yerleştirilmiş olan özelleştirilebilir LED aydınlatma tasarımı ise NUC Extreme 11'in oyuncu odaklı olduğunu adeta göze sokuyor. Peki bu ürünün fiyatı ne kadar?
NUC Extreme 11'in fiyatına baktığımızda, Intel Core i7-11700B işlemci ile gelen bilgisayarın fiyatının 1.395 dolar olduğunu görüyoruz. Intel Core i9-11900KB işlemci ile gelen modelin fiyatı ise 1.605 dolar olarak açıklandı. Bu fiyatlara ekran kartının dahil olmadığını, güçlü bir ekran kartı almak istenildiğinde ekstra ödeme yapmak durumunda kalınacağını belirtelim.
kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 03 Mayıs 2022, 00:59   #2
Farklının Farkını Farklılar Fark Eder
Klaus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Paylaşım için teşekkürler

________________

whynot?
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:10.