IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


1Beğeni(ler)
  • 1 Post By 1903


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Şubat 2021, 04:27   #1
Standart En İyi Bilgisayar Sıralamasında – HP İkinci Sırada – 2021

HP (Hewlett-Packard)
En iyi bilgisayar markaları listemizin ikinci sırasında küresel bilgisayar pazarında pazar payının en büyük ikinci sahibi olan Hewlett-Packard ya da daha çok duyduğumuz adıyla HP bulunmakta.

En İyi Bilgisayar Sıralamasında – HP İkinci Sırada – 2021

1938’de Palo Alto’da, yani Kaliforniya’da, William Hewlett ve David Packard adlı iki arkadaşın bir araba garajında kurduğu şirket, dünyada gerçekten önemli bir yere sahip. Şirket, 1982 yılına geldiğimizde HP-75C adını verdikleri modeliyle ilk el bilgisayarını satışa sundu. Cihaz yazıcılara ve kaset okuyucularına bağlanabilmesi açısından taşınabilir bilgisayarların öncülerinden olarak kabul edilir. 1983 yılında kullanıcılar ile buluşan dokunulabilir ekranlı (touch-screen) bilgisayar, 1984 yılında ise ilk dizüstü bilgisayar takip etti. Son kullanıcıya hitap eden, ev bilgisayarları ise 1995 yılında kullanıcılar ile buluştu.

Kendini sürekli yenilikler ile geliştiren şirketin, 1938’de kurulmasına rağmen, 2020’nin üçüncü çeyreğinde dünyadaki bilgisayar pazar payının %23.6’sına sahip olmasıyla birlikte hala dünyanın önde gelen markalarından olmayı başarması takdire şayan. Geçen yılın üçüncü çeyreğinde yaptığı sevkiyatlarla bu yılın aynı dönemindeki sevkiyatlarını karşılaştırdığımızda, yaklaşık 2 milyon sevkiyata yakın bir artışla 18 milyon 660 bin adet bilgisayar sevkiyatı yapıldığını görüyoruz. Bu yıllık büyüme olarak %11.9’luk bir orana tekabül ediyor.

HP’nin Öne Çıkan Modelleri
Türkiye’de en çok satılan bilgisayar modelini araştırdığımızda ise karşımıza HP 15-DA2074NT modeli çıkıyor.

En İyi Bilgisayar Sıralamasında – HP İkinci Sırada – 2021

Kısaca modelden bahsedecek olursak, cihaz 8 GB RAM’e ve NVIDIA GeForce MX110 grafik kartına kartı sahip. İşlemci olarak Intel Core i5 10210U işlemci kullanılan bilgisayarın gündelik işler için ideal bir performans sunabileceğini söyleyebiliriz. Depolama biriminin 256 GB’lık bir SSD olmasının hoş bir detay olduğunu söyleyebiliriz. Ürünün, Free Dos yani işletim sistemi yüklü olarak gelmeyen versiyonunu buradan bulabilirsiniz.

Şirketin satışta bulunan en güçlü modeline baktığımızda da bizi HP Omen 17-CB0004NT karşılıyor.

En İyi Bilgisayar Sıralamasında – HP İkinci Sırada – 2021

Ekran olarak 17.3 inçlik 144 Hz ekran tazeleme hızı sunan bir ekranla karşımıza çıkan bilgisayarın ekran çözünürlüğünü şirket 1080p veya 4K olarak belirtmiş. Gayet yüksek performans elde edebileceğimiz bu bilgisayarda, işlemci olarak 8 MB önbellekli Intel Core i9 9880H işlemci kullanılmış. Grafik kartı olarak NVIDIA RTX 2080 kullanılan bilgisayarda 32 GB RAM kullanılmış. Bilgisayarda, dahili disk olarak 2 TB’lık HDD ve 512 GB SSD olmak üzere iki farklı depolama birimi tercih edilmiş. SSD’de NVMe SSD tercih edilmesi de güzel bir detay. Bilgisayarda Omen Tempest adlı soğutma teknolojisinin bulunması da güzel bir detay. Ürünü hepsiburada’da 32.999 TL’lik fiyatıyla buradan bulabilirsiniz.

Kaynak ; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 18 Şubat 2021, 22:02   #2
Mutena
Ruyanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

paylasim icin tesekkuerler @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

"hakikâte giden yolda, meşakkatsiz bir varış yoktur."




 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:17.