IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


3Beğeni(ler)
  • 1 Post By ExCaLuBuR
  • 1 Post By eSc
  • 1 Post By ExCaLuBuR


 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Ocak 2021, 23:59   #1
Standart Asus ROG Zephyrus G14

Sahip olduğu özelliklerle dünyanın en güçlü 14" dizüstü bilgisayarı olma başarısı gösteren ;

ASUS ROG Zephyrus G14

** AniMe Matrix LED ile özelleşen tasarım

** Kompakt boyutlar

** RTX 2060 Max-Q ile yüksek görsel performans

** 7nm AMD Ryzen 9 işlemci

** Ergo-Lift klavye

** 4 yönlü ses desteği

** Geniş bağlantı desteği

** Parmak izi okuyucu

** Geniş soğutma

** 2K QHD ekran

Bu incelememizde karşımızda gerçekten sahip olduğu özelliklerle beraber çok özel bir dizüstü bilgisayarı bulunuyor. Bu cihaz şu an dünyanın en güçlü dizüstü bilgisayarlarından biri ve hatta 14" boyutlu ekran taşıyan laptop'ları arasında şu an en güçlüsü.

ASUS'un ünlü ROG ailesinin en güçlü dizüstü bilgisayarlarından biri olarak karşımıza çıkan ROG Zephyrus G14, tasarımsal detaylarıyla olduğu kadar sahip olduğu donanım bileşenleriyle de tam bir güç unsuru olarak dikkati çekiyor. ASUS ROG Zephyrus G14; içeriğinde yer alan Ryzen 9 işlemci ve Max-Q tasarımlı NVIDIA GeForce RTX 2060 ekran kartı ile beraber yüksek performans beklentisi içinde olan hem oyuncular hem çalışan kesim profesyonel kullanıcılar için tatmin edici bir model.

Tüm bunları sadece 1.6 kilogram ağırlığı ve kompakt tasarımla sunması da cabası. Şimdi gelin hep birlikte ROG Zephyrus G14'ün önce tasarımına yakından bakalım.

AniMe Matrix LED Tasarım

Asus ROG Zephyrus G14

ROG Zephyrus G14, tasarımıyla fazlasıyla özel bir model. Tasarımda en dikkat çeken taraf elbette cihazın arka kapağı oluyor. ASUS, ROG Zephyrus G14'te AniMe Matrix LED tasarımını benimsemiş. Kapakta LED nokta vuruşlu tasarımıyla bambaşka bir deneyim yaşatan laptop, bu alanı kişiselleştirme olanağı tanıyor. Laptop'ta bulunan Armoury Crate yazılımı üzerinden bu alana istediğiniz metni yazabiliyor, ROG teması görsellerinden birine yer verebiliyorsunuz.

Böylece bu laptop'ın tasarımında tamamen kişiselleştirebileceğiniz bir alanınız oluyor. Bu AniMe Matrix LED alanda tam 6 bin 536 LED konumlandırılmış durumda ve bu özelleştirilebilir alanla beraber bugüne kadar gördüğümüz laptop'lardan daha farklı olması da Zephyrus G14'ü özel kılıyor.

Bu arada Armoury Crate yazılımı üzerinden sadece bu kapağı özelleştirmediğinizi, laptop ile ilgili pek çok ayarı bir arada görebildiğinizi ve ayarlayabildiğinizi de söyleyelim. Bu alanda laptop'ın fan ayarlarını yapabiliyor, işlemci ile ekran kartı kullanımı ile sıcaklık kontrollerini görebiliyor, BIOS kontrollerinde bulunabiliyorsunuz. Hatta Armoury Crate'i kullanarak oyun fırsatlarını görebiliyor, düşük fiyatlarla oyun da satın alarak oyun kitaplığınızı düzenleyebiliyorsunuz.

ROG Zephyrus G14'ün tasarımına ilişkin bir diğer önemli özellik ise Ergo-Lift menteşe tasarımı oluyor. Laptop'ın kapağı arkasında bulunan uzantı ile beraber siz kapağı geriye doğru yatırdığınızda, klavyede yazı yazmak için uygun açı sağlanıyor. Böylece yazı yazarken gayet ergonomik bir çalışma ortamı yaratılıyor. Ayrıca arka tarafta yarattığı açı sayesinde hava akışı sağlıyor, böylece soğutmayı iyileştiriyor ve yerleştirilen hoparlörler de daha iyi ses deneyimi sunuyor.

14" Boyutlu Geniş 2K Ekran

Asus ROG Zephyrus G14

ROG Zephyrus G14'ün, fazlasıyla kompakt yapıda bir laptop olduğundan bahsetmiştik. Sadece 1.6 kilogram ağırlığında olması ve bu hafiflik karşılığında malzemeden kaçınılmamış olmasının büyük artı puan olduğu laptop'ta, ince ekran çerçeveleri ile beraber 14" boyunda olmasına rağmen daha geniş bir görüş alanı sağlayan bir ekrana imza atılmış. Ekranın gövdeye oranının tam yüzde 85 olduğu laptop'ta panel de üst seviye özellikler içeriyor.

14" boyundaki bu geniş görüntü sağlayan ekran, 2560x1440 piksel çözünürlüğünde görüntü üretiyor ve sRGB renk gamutunun yüzde 100'ünü kapsıyor. Böylece yalnızca oyuncular için değil, fotoğraf ve görsel tasarım işleriyle uğraşan kullanıcılar için de gayet ideal kompakt bir dizüstü bilgisayar halini alıyor. QHD çözünürlüğündeki IPS panelden olaşan bu ekranda LED arka aydınlatmalara yer verilmiş olmasının yanında tazeleme hızı seçeneği de bulunuyor. Eğer sizin için akıcı bir oyun deneyimi önemliyse, 120 Hz'e kadar tazeleme hızı seçeneğiyle tercih edebiliyorsunuz.

Böylece Adaptive Sync özelliği ile beraber ekran yırtılmalarını ortadan kaldırmak ve oyun deneyimini daha akıcı hale getirmek için yenileme hızını, ekran kartının ürettiği kare hızıyla senkronize edebiliyorsunuz.

Üst Seviye Performans

ROG Zephyrus G14, hem oyunculara hem profesyonel kesim kullanıcılara, iyi oyun oynayabilmek ve iyi iş yapabilmek, ancak bunu kompakt bir tasarımla bir araya getirmek isteyenlere hitap eden bir dizüstü bilgisayar. Yüksek performans sadece oyuncular için gerekli olmazken, özellikle son dönemde dijital içerik üretimi mobil ortama inmiş durumda ve buna bağlı olarak da herkesin ihtiyacı daha mobil ancak daha güçlü bir bilgisayar.

ROG Zephyrus G14'ün de sahip olduğu özellikler, adeta "yüksek performans sadece gamerlar için gerekli değildir" diyor. Peki, bu laptop'ı, dünyanın en güçlü 14" dizüstü bilgisayarı yapan özellikler neler?

ROG Zephyrus G14'te AMD'nin önemli Ryzen modellerinden 7nm mimarisine sahip Ryzen 9 4900HS işlemcisi yer alıyor. 8 fiziksel çekirdek ve 16 thread'li olan bu işlemci, ürettiği yüksek performansın yanı sıra mobil platformda güç tüketimi konusunda da büyük iş çıkartıyor. Taban frekansta 3.0 GHz'de çalışan Ryzen 9 4900HS, boost performansıyla ise tam 4.4 GHz'e kadar vites yükseltebiliyor. Bu da hem oyuncular için gayet yeterli, hem profesyonel amaçlar için ideal. Özellikle zorlu uygulamalar ile uğraşan kullanıcılar ve dijital içerik üretiminde bulunanlar bu işlemcinin performansından bir hayli memnun kalacaklar.

Windows 10 işletim sisteminin yerleşik olarak yer aldığı laptop'ta depolama kapasitesi de bir hayli geniş. 1 TB kapasitesinde Intel SSD'nin konumlandırıldığı ROG Zephyrus G14'te, 16 GB kapasitesinde ve 3200MHz frekansında çalışan RAM de sağladığı performansa ilişkin dikkat çekici bir diğer detay oluyor. Bu önemli zira piyasadaki pek çok oyuncu laptop'ına baktığınızda hala 2666 MHz ve 2933 MHz RAM'lerin kullanıldığını görebiliyorsunuz. Yüksek hız istiyorsanız, sadece RAM kapasitesine değil, aynı zamanda MHz değerlerine de önem göstermeniz gerekiyor.

Laptop'ta ekran kartı tercihi ise kuşkusuz NVIDIA'dan yana. Max-Q tasarımlı NVIDIA GeForce RTX 2060 ekran kartı ile beraber 1440p panelde Ultra ayarlarda yüksek oyun performansı sağlayabilen laptop, böylece oyuncuların beklediği performansı sağlıyor. Ray Tracing, yani Işık İzleme teknolojisinden faydalanma olanağı tanıması bir yana, NVIDIA'nın getirdiği DLSS desteğinden de yararlanabileceğiniz laptop, böylece üst seviye oyun performansı için ideal.

Bilindiği gibi NVIDIA, son değişikliklerle beraber DLSS 2.0 güncellemesini yayınladı ve bununla beraber oyunlarda donanıma ek yük getirmeden hem görsel kalite hem yüksek performans beklentisini sağlamayı başardı. Öyle ki mesela son dönemin popüler oyunlarından Death Stranding'i DLSS 2.0 kullanarak oynadığınızda yüzde 49'a varan performans artışı elde edebiliyorsunuz. Işın İzleme özelliğinden faydalanabilmeniz de cabası. Bu sayede daha doyurucu bir görsellik ile beraber yüksek performans elde etmeniz mümkün. ROG Zephyrus G14 de bunu sağlıyor.
kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 
Alt 03 Ocak 2021, 00:21   #2
eSc
MerdümGiriz
eSc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Güzel bir Laptop ama ülkemizde üst segment PC çok pahalı olduğunda Sanırım böyle Sadece takip etmeye devam edicem


________________

Beni anlamıyorlardı.
Zarar yok.
Zaten beni, daha kimler anlamadı..
~
Bende Mevsim Hep Sonbahar
 
Alt 03 Ocak 2021, 00:22   #3
Standart

Alıntı:
eSc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel bir Laptop ama ülkemizde üst segment PC çok pahalı olduğunda Sanırım böyle Sadece takip etmeye devam edicem

Yalnız değilsin dostum :)

________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:43.