IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 29 Ocak 2022, 20:51   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Seagate, 22 TB Sabit Diskleri Göndermeye Başladı

Seagate, finansal analistler ve yatırımcılarla yaptığı son konferans görüşmesinde 22 TB sabit disklerini göndermeye başladığını doğruladı. Yeni 22 TB HDD’ler, hiper ölçekli veri merkezleri için yüksek kapasiteler sağlamak için shingled magnetic recording (SMR) teknolojisini kullanıyor.

22 TB SMR sürücüler, başta veri merkezlerinde depolama yoğunluğunu en üst düzeye çıkarmaya ihtiyaç duyan ve shingled manyetik kayıt teknolojisi kullanan diskleri yönetebilen yazılımlara sahip hiper ölçekleyiciler olmak üzere belirli müşterilere sunuluyor. Şirket, 20 TB HDD’lerini duyurduğunda yeni 2.2 TB dikey manyetik kayıt (PMR) plakaları kullanacaklarını, ancak temelde iki boyutlu manyetik kayıt kullanan 16 TB/18 TB sabit disklerle aynı platforma (TDMR) güveneceklerini söylemişti. Ancak bu plakaların 22 TB için SMR modunda kullanılabileceği açıkça belirtilmedi.

Seagate’in 22 TB HDD’leri, kısa zaman önce piyasaya sürülen Exos X20 20 TB disklere çok benziyor. Temel fark ise yaklaşık 1248 Gbit/inç2’lik bir alan yoğunluğuna ulaşmak için %10 daha fazla kapasite ekleyen SMR teknolojisi. Depolama üreticisi maalesef performans ve güç gereksinimleriyle ilgili bilgileri yayınlamadı. Ancak maksimum aktarım hızlarının Exos X20 ile yakın olması bekleniyor.

Isı destekli manyetik kayıt (HAMR) teknolojisine sahip HDD’lere gelince, Seagate bu konuyu değerlendiriyor ve belirli müşterilere sevkiyatlar yapmaya devam ediyor. Şirket nihayetinde HAMR platformuna geçmeyi planlıyor ancak bunun ne zaman olacağı belirsiz. Seagate, yeni teknolojilerle 2030 yılında 100 TB gibi kapasite seviyelerine ulaşabileceğini söylemişti.

Seagate, 22 TB Sabit Diskleri Göndermeye Başladı

kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 
Alt 29 Ocak 2022, 20:52   #2
Standart

Kripto madenciliğine bulut sistemi üzerinden ssd'lerle yapmaya başlamışlar. Değerlenir buralar.

________________

.






















-barışa giden yolda birbirlerini vurdu aynı tanrı'nın çocukları..-
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:33.