IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Ocak 2022, 20:33   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Intel Patronu: “AMD Dikiz Aynasında Kaldı"

Intel CEO’su Pat Gelsinger, 11 aydır Intel’e başkanlık ediyor ve bu süre zarfında sözlerini söylemekten hiç çekinmedi. Mavi takımın patronu, bazı alanlarda ortaklık yaptığı TSMC’den rakibi AMD’ye kadar çeşitli söylemlerde bulunmuştu.

Gelsinger şimdi şirketin başında geçirdiği son 11 ayı anlattığı bir video yayınladı. Burada 12. Nesil Alder Lake lansmanında değinmeyi elbette unutmadı ve AMD’yi “dikiz aynasında” bıraktıklarını vurguladı.

“Alder Lake. Birdenbire… Boom! Oyuna geri döndük. AMD müşterilerin [tüketici pazarında] dikiz aynasında ve bir daha asla ön camda olmayacaklar; biz sadece pazara liderlik ediyoruz.”

Intel’in patronu, bu ifadelerle Alder Lake masaüstü işlemciler ve dolar başına sunduğu performansa atıfta bulunuyor. Ancak masaüstü bilgisayarların yanı sıra çok daha büyük bir pazar payına sahip olan dizüstü bilgisayar pazarında Alder Lake’in etkisini henüz görmedik. Yapılan testler ise 12. Nesil mobil işlemcilerin hızlı bir giriş yapacağını gösteriyor.

Intel CEO’su, yeni liderliğinin Intel’de korkunç bir dönüşüm ve değişim hızına ilham verdiğini, aynı zamanda dış dünyanın iş ve yaşamdaki yeni alışkanlıklara uyum sağlamakla meşgul olduğunu söylüyor.

Gelsinger konuşmasında dört yıllık bir yol haritası boyunca beş üretim teknolojisi için planlarından bahsetti: Intel 7, Intel 4, Intel 3, Intel 20A ve Intel 18A. Aslında 7nm olarak bilinen Intel 4 süreci için çalışmaların sürdüğü ve 2025’in ilk döneminde bir başlangıç yapılacağı belirtiliyor.

Mavi takımın lideri şu anda kendinden emin, ancak AMD henüz son kurşununu atmış değil. CEO Lisa Su, şirketin bir numaralı oyun CPU’su dediği Ryzen 7 5800X3D işlemcisinden ve 3D V-Cache teknolojisinden bahsetmişti. Ayrıca 2022 yılının sonlarında yeni Zen 4 mimarisi ve AM5 platformuyla tanışacağız. Ancak savaşta kazanan kim olursa olsun, rekabet her zaman son tüketicilere yarıyor.

Intel Patronu: “AMD Dikiz Aynasında Kaldı"
kaynak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

 
Alt 29 Ocak 2022, 20:58   #2
Standart

AMD mazlum halklarının kısık sesidir.

________________

.






















-barışa giden yolda birbirlerini vurdu aynı tanrı'nın çocukları..-
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:18.